Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay elérte a gödör alját: szerinte a menekültek könnyebben fognak tudni szavazni

888.hu

2022.02.28. 11:40

És kire másra, mint a Fideszre.

 

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje ismételtem vállalhatatlan, botrányos kijelentést tett vasárnap a szokásos élő előadásában.

 

Ezúttal sikerült megtalálnia a háború elől menekülőket.

Az is tény, hogy míg korábban át kellett jönniük a határon, aznap és a lakhatatlan ingatlanba bejelentkezett 200 egyikeként leadták a szavazatukat a Fideszre. Most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Tehát hogy azok, akik átjöttek 60 ezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni”

– magyarázta.

 

 

Márki-Zay arról is beszélt, hogy ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar inkább orosz párti lehetett. A Fidesznek azért lesz támogatottsága közöttük.

 

Márki-Zay hozzáállása kísértetiesen hasonlít Gyurcsány Ferencéhez.

A 2004. december 5.-i népszavazás előtt Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként példátlan kampányt folytatott azért, hogy a külhoni magyarok ne kaphassák meg a kettős állampolgárságot. Ekkor a baloldal azt hangoztatta, hogy:

 

„Ne fizessünk havi húszezer forintot családunk pénzéből!”, „Ne fizessünk mások helyett adót, nyugdíjat!”, „Ne fizessünk állásunkkal az olcsó, határon túli munkavállalók miatt!”, „Ne fizessünk álmainkkal, mert nehezedik a lakáshelyzet!”, „A kettős állampolgárság a határon túliak számára nem megoldás, viszont az országnak és nekünk jelentős teher”.

 

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség egyébként közleményt adott ki. Ebben köszöntet mondtak a magyar kormánynak mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket az ukrajnai háborús helyzetben a béke helyreállítása és a humanitárius helyzet enyhítése érdekében tesz és arra kérték a magyar politikusokat, hogy ne kezeljék kampánytémaként a kárpátaljai magyarságot

 

Kérjük a magyarországi pártokat, illetve politikai szereplőket, hogy a kárpátaljai magyarságot ne kezeljék kampánytémaként, s sajtómegnyilvánulásaikban legyenek tekintettel az itt élők nehéz helyzetére”

zárták közleményüket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Csaknem kéttucat migráns halt meg Líbia partjainál

Huszonkét mali migráns, köztük három gyermek vesztette életét Líbia partjainál – közölte kedden a bamakói vezetés.

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

A 888 podcastjának vendége: Bálint Katica, a Bábakalács születésház bábája.

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére