Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron előszobája

Bohár Dániel

2021.12.14. 18:00

Finom volt a croissant? Ja, hogy nem volt croissant!

 

Valamit tudhat ez az Emmanuel Macron, hogy hardcore liberális politikusként is csak az előszobáig engedte be a hazai baloldal képviselőit.

Dobrev Klára, Donáth Anna, Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a budapesti francia rezidencián találkozott a francia elnökkel. A francia rezidencia egy impozáns épület, villa a XII. kerületben, Budán. Úgy sejtem, hogy az épület gyönyörű termekkel, tárgyalókkal, szobákkal rendelkezik, azonban Macron nem szánta meg a hazai baloldalt, és valami előszobában ült le velük beszélgetni.

Nem vagyok protokollszakértő, de azt tudom, hogy ilyen eseményeken illik mondjuk kávéval, vízzel, esetleg egy kis croissant-nal vagy pogácsával megkínálni a vendégeket. Ez elmaradt. Ugyancsak fura, hogy Dobrev Klára egyszerűen csak a földre dobta a táskáját, miközben ez már közepes minőségű éttermekben sem illik. Aztán én el tudtam volna viselni néhány magyar, illetve francia zászlót is az asztalon. Valahogy ez sem fért bele a vendéglátásba. Na, de ez csak külsőség.

A baloldal már hetek óta várta, hogy érkezzen Macron, és eligazítsa Orbán Viktort. Ezzel szemben a magyar miniszterelnök és a francia elnök nagyon konstruktív megbeszélést folytatott, és számtalan dologban egyetértett. Tehát a baloldal számítása ismét nem jött be.

Pedig nyilvánvaló, hogy a hazai baloldal valódi kampányát nem ők maguk fogják irányítani, hiszen már korábban láthattuk, hogy azt mennyire jól csinálják (2010: 2/3, 2014: 2/3, 2018: 2/3). Macron azonban leszögezte, hogy nem fog beavatkozni a magyar belpolitikába, ami tényleg nem lenne szerencsés, hiszen a francia elnök is tudja, hogy a viták ellenére Orbán Viktor fontos európai partner.

Most írhatnám, hogy bízom benne, a többi ország is így fog tenni, de akkor naiv lennék. A globalisták mindent megtesznek a jelenlegi kormány bukásáért. Ugyanakkor szavazni nem tudnak helyettünk!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére