Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: macron

Az elnöki cenzúra

Az elnöki cenzúra

Az elvesztett francia uniós választás után nagyjából másfél héttel történt: a normandiai partraszállás 75. évfordulóját megünnepelték Angliában is. Beszélt Macron elnök is. Felolvasta a francia ellenállás egyik gyerekhősének kétségtelenül szívbemarkoló levelét.

Weber a pácban: már a liberálisokkal szövetkezik

Weber a pácban: már a liberálisokkal szövetkezik

Szorul a hurok a néppárti csúcsjelölt nyaka körül, egyre kevesebben támogatják.

A teljes üresség

A teljes üresség

Maradjunk a tényeknél: a Fidesz május 26-án, az uniós választáson óriási győzelmet aratott, az előző európai parlamenti ciklushoz képest is növelni tudta képviselőinek a számát. 12-ről 13-ra. Ha most lennének a magyar parlamenti választások, a Fidesz nem kétharmadot, hanem négyötödöt szerezne. Igen, négyötödöt.

Nógrádi György: Franciaország most veszíti el a korábbi nagyhatalmi helyzetét

Nógrádi György: Franciaország most veszíti el a korábbi nagyhatalmi helyzetét

Az Európai Unió (EU) aktuális kérdéseiben a francia és a német uniós hatalmi súlypontok megváltozása mellett a Macron- és a Merkel-kormányzatokat sújtó válsághelyzetek miatt nincs jelenleg meg az európai konszenzushoz szükséges közös álláspont – mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő szerint Macron nagyívű európai tervei valójában a francia nagyhatalmi státusz elvesztésének a leplezését szolgálják.

A valóság tagadása

A valóság tagadása

A közhelyekkel az a gond, hogy sokszor tökéletesen fedik az igazságot, nehéz keresni ezeknél jobb, pontosabb kifejezést. Ráadásul először nem is volt közhely. Aztán állandósult szókapcsolattá válik, helyettesíti a nyelvi és a tényleges gondolkodást, majd egy idő után már nem jelent semmit.

A magyar baloldalhoz hasonlóan Macronnak sem fontosak a vidéken élők

A magyar baloldalhoz hasonlóan Macronnak sem fontosak a vidéken élők

Franciaországban sokan úgy érzik, hogy Emmanuel Macron köztársasági elnök számára a nagyvárosokban lakók és még a frissen érkezett migránsok is sokkal fontosabbak, mint a vidéki kistelepüléseken élő, mezőgazdasággal foglalkozó franciák. A vidéki iskolahálózat leépítése ellen például most egy rendhagyó tiltakozó akciót szerveztek egy alpesi falu lakói.

A francia kormány hanyagolta el a Notre-Dame-ot

Mivel Franciaországban a templomok állami tulajdonban vannak, az egyházak csak egyesületekként tudnak mûködni, így a felelõsség teljes mértékben Macront terheli.

A muszlimok nevetgélve és örömködve fogadták, hogy lángol a Notre-Dame

Nemcsak arab, hanem angol és francia nyelven is elárasztották az internetes platformokat azok a muszlim kommentelõk, akik Allah dicsõséges közbenjárásaként fogták fel a tûzvészt, és õszinte hangon adtak hálát annak, hogy lényegében csak a Notre-Dame falai maradtak meg a tegnapi hatalmas tûz után.

Reggel 7:59

Ez várható ma.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére