Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lebuktak: az fáj nekik, hogy nem mehetnek be az LMBTQ-aktivisták az iskolákba

888.hu, Magyar Nemzet

2021.07.15. 17:00

Az Európai Bizottság a Varga Judit igazságügyi miniszternek címzett felszólító levélben jogsértőnek nevezte, hogy az oktatás keretében nem népszerűsíthetők a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást bemutató tartalmak. A tárcavezető szerint kibújt a szög a zsákból – írta meg a Magyar Nemzet.

 

Mint ismeretes, az Európai Bizottság ma két LMBTQ-témájú ügyben is megindította a kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben. A brüsszeli testület a júniusban elfogadott gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban az egyenlőség, valamint az alapvető jogok érvényesülését kérdőjelezte meg.

A lap megjegyzi: noha az EU-ban következetesen tagadják, hogy a szülőknek a gyermekek nevelésére vonatkozó jogát kérdőjeleznék meg, a Varga Judit igazságügyi miniszternek ma elküldött, Thierry Breton, az unió belső piacért felelős biztosa által jegyzett bizottsági felszólítólevél másról tanúskodik. A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumban az egyik uniós érv a magyar szabályozás ellen pedig épp az volt:

a tilalom, miszerint a szexuális kultúráról, a nemi életről, a nemi irányultságról, valamint a szexuális fejlődésről szóló foglalkozások az oktatás keretében nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást propagáló tartalmak népszerűsítésére, sért bizonyos EU-s szabályokat.

A bizottság a szolgáltatási irányelv egyes cikkeit, valamint az uniós alapszerződés 56. cikkét nevezte meg ilyen, a magyar törvénnyel ellentétes uniós szabályozásként.

Varga Judit a közösségi oldalán megerősítette a Magyar Nemzet értesüléseit, miszerint a bizottságnak egyértelműen „az a baja a köznevelési törvény módosításával, hogy nem engedjük be köznevelési intézményeinkbe az LMBTQ-lobbit”.

Bejegyzésében hangsúlyozta, hogy a népszerűsítés (azaz propaganda) tilos, és ez fáj a bizottságnak.

Magyarul azt sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Nálunk nem lehet beengedni az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba.

Ezek alapján remélem, hogy a hazai és nemzetközi sajtó korrigálja a tegnap széles körben terjesztett álhíreit” – húzta alá a tárcavezető.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére