Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: lmbtq

Miért ilyen botrányos a katari világbajnokság?

Miért ilyen botrányos a katari világbajnokság?

A sportrajongók legnagyobb meglepetésére 2010-ben a FIFA a futballkultúra nélküli Katarnak ítélte oda a 2022-es világbajnokság rendezési jogát, ám mint utóbb kiderült, a közel-keleti ország kellően mély zsebei megfelelő hatással voltak az illetékes döntéshozókra. A katari vb-álomra kétségtelenül sötét árnyékot vet, hogy az építkezések során a legtöbb statisztika szerint több ezer vendégmunkás veszítette életét, az LMBTQ-kisebbség tagjai konkrétan börtön- és halálbüntetéssel néznek szembe, a nők pedig másodrendű állampolgárokként élnek az országban. Pedig Katar emberi jogi helyzete, logisztikai hiányosságai – nyolcból hét stadiont a semmiből húztak fel a sivatag közepén az elmúlt tizenkét évben – és általában véve rendezői alkalmatlansága egy ilyen méretű sporteseményre 2010-ben is ismert tények voltak. A legmegdöbbentőbb mégis az, hogy miután a FIFA éveken át asszisztált a térdelgetés, a szivárványos karszalaggal vonulás, és más erényfitogtató, sportpályára nem illő cselekedetekhez, most hirtelen – a katari körülmények figyelembe vételével – büntetés kilátásba helyezésével szólítja fel arra a játékosokat, hogy „tartózkodjanak a politikai állásfoglalásoktól”. Persze ez nem tartja vissza Németországot, az „értékelvűség” bajnokát, hogy valamilyen formában tiltakozzon és áldozatként pózoljon. Érdekes módon azonban Olaf Scholz német kancellár sem adott hangot „emberi jogi aggályainak”, amikor néhány hónapja éppen Katarral állapodott meg az LNG-gáz importálásáról.

Alig pár napja tart a vb, de már voltak ügyek a szivárványozásból

Alig pár napja tart a vb, de már voltak ügyek a szivárványozásból

Miközben a nagy csapatok sztárjai becsicskultak a FIFA fenyegetőzésé hallattán, mások nem igazán foglalkoztak a katari szigorú szabályokkal.

Jelentés: az LMBTQ és a woke nagyban rontja az amerikai hadsereg hatékonyságát

A Belbiztonsági Minisztérium a fehér felsőbbrendűséget az Egyesült Államokat fenyegető egyik legkiemelkedőbb veszélyként azonosította.

Sárga lapot kapott a szivárvány a vb-n

Elmarad a szivárványos tiltakozás Katarban. Pedig igény az lenne rá, kilenc válogatott jelezte, hogy a csapatkapitányok „One love” feliratú szivárványos karszalagot viselnek majd. A FIFA azonban sárga lapos figyelmeztetést helyezett kilátásba, így a fogadkozások ellenére Anglia, Wales, Hollandia és alighanem a többiek sem kockáztatják a büntetést. Marad a jól bevált térdelés.

Filipp: Halkan kérdezem, nem most kellene megmutatni, amikor tét is van?

Filipp: Halkan kérdezem, nem most kellene megmutatni, amikor tét is van?

November 20-án, azaz vasárnap kezdetét veszi a 22. labdarúgó világbajnokság Katarban. Ahogy mostanában lenni szokott, megint mindenről szó van, csak a futballról nincs. A sajtó leginkább azzal foglalkozik, hogy mi lesz az LMBTQ-ügyekkel a muszlim országban. Hirtelen például fontos lett alkalmazkodni a helyi szokásokhoz. A FIFA állásfoglalásában a világbajnokságon szereplő 32 válogatott nemzeti szövetségeit arra hívta fel, hogy ne vigyék és ne engedjék be a politikát a labdarúgásba, mert abban nincsen helye ideológiai vagy politikai jellegű csatározásnak. Kérdezem: nem lehet, hogy most kellene felszólítani, követelni és a pályára rohangálni? Nem Münchenben kell szivárványos zászlóval berohanni a pályára, ahol még meg is dicsérik az embert, hanem itt és most, amikor van tétje. Aktivistáim! Harcra fel!

A katari foci VB nagykövete szerint a homoszexualitás „elmebeli károsodás”

Több futballista is aggodalmát fejezte ki az eseményre utazó szurkolók, különösen az LMBTQ-személyek és a nők jogai miatt, akiket a jogvédő csoportok szerint a katari törvények diszkriminálnak.

Felfüggesztettet kapott a gyermekek nemváltoztatását kritizáló egykori sztárfocista

Talán nem sejtette, esetleg elfelejtette, hogy az LMBTQXYZZS-mozgalmat NEM érheti kritika!

Hiába a törekvés, az új izraeli kormány nem szándékozik változtatni az LMBTQ-jogokon

Hiába a törekvés, az új izraeli kormány nem szándékozik változtatni az LMBTQ-jogokon

Benjamin Netanjahu, aki valószínűleg Izrael következő miniszterelnöke lesz, megfogadta, hogy a leendő kormány nem fog változtatni az LMBTQ-jogokon, annak ellenére, hogy több jobboldali, melegellenes politikussal lépett szövetségre.

Vissza az oldal tetejére