Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A passzív demokrácia - a népszavazás bojkottja

Kovács Tibor

2016. augusztus 25. 13:28

VÉLEMÉNY

A baloldal nagyon büszke demokratikus elkötelezettségére, de arra biztatja a szavazóit, hogy ne éljenek demokratikus jogukkal a népszavazáson. Ez gyenge politikai stratégiának látszik. Nem véletlen, hogy itt tart a baloldal. A tábor mobilizálásának legjobb módja a passzivitásra biztatás lenne? Idiotizmusuk nyertese a liberálisok lesznek, akik véletlenül ráéreztek valamire.

Homeopátiás sokk az apátia ellen

Van úgy, hogy a jó stratégia a veszteségminimalizálás, mert vannak olyan meccsek, amiket az ember képtelen megnyerni. A baloldal egyszerűen nem érzi a mai politikai hangulatot, nem érzi, hogy a magyar emberek teljesen egységesek a migráció kérdésében és egy szinte láthatatlan kisebbség tart ki még mindig a migránsok befogadása mellett. A kvótanépszavazás kérdésében is meglehetősen egységes a szavazótábor és értetlenkedve nézik a baloldal bojkottstratégiáját, ami még ott sem szimpatikus. A baloldali szavazók meglehetősen apatikusak, folyamatos zakatolás hallatszik irányukból, mintha úttörővasút száguldana a fejükben. Annak a rejtélynek megfejtésén őrlődnek, hogy ha szerintük Orbán mindent rosszul csinál, akkor miért választják meg újra, és miért a Fidesz a legnépszerűbb párt. Ez meglehetősen lehangoló a szavazók számára, hogy kedvenc pártjuk semmi értelmeset nem tesz soha, semmi olyat, ami legkisebb reményt adná, hogy hatalomra jussanak. Ez bizony passzívvá tesz. A baloldal stratégáinak ezt a passzivitást és reménytelenséget kellene megtörniük, azonban eddig ez nem sikerült, pedig Gyurcsány még a lépcsőn is levetette magát, hátha az segít — mint Horn Gyulának a korona — és a ráolvasást is kipróbálták.

Az sem ment. Úgy tűnik most homeopátiás sokkal próbálkoznak. Apátiával az apátia ellen. Arra biztatják szavazóikat, hogy legyenek passzívak, attól majd aktívak lesznek. Remek ötletnek tűnik és rögtön meg is magyarázza miért tart ott a baloldal, ahol tart.

Vak liberális is talál tyúkot

Érthetetlen módon a Fodor-féle liberálisok ráéreztek a baloldal teljes hülyeségére és nyerő stratégiát választottak, legalábbis saját szempontjukból. Ez valóban nehezen felfogható, mert ugyan következetesen nyomják a libsi mantrát, de nem tudtak eddig kiemelkedni a baloldalon. (valószínűleg azért, mert mindenki más is ezt nyomja, meg talán már nem is olyan kelendő) Most azonban kilépnek a hülyeség bűvös köréből és megkülönböztetik magukat, amivel valóban kilógnak ma a baloldalon. Akciójuknak azonban komoly korlátai vannak a szavazói oldalon. A kvóta ügyét nagyon kevesen támogatják, ahogy szinte már senki nem támogatja a migránsok befogadását. Magyarország a kutatások szerint (IPSOS) Európa legjózanabb országává vált. Itt tudják a legtöbben, hogy a migránsok beengedése olyan gondokat okoz, amit képtelen a társadalom kezelni. Ma már a liberálisok többsége is érzi ezt. Ezért a kvóta ellen kampányolni nem túl sikeres akció, de mindenképpen jó stratégia, és bátorságra vall egy baloldali párttól, hogy meg szeretné önmagát különböztetni, aktivizálni óhajtja a szavazóit, úgy akar tenni, mint akinek van véleménye. Szerintem ez a mai világban már nagy eredmény, főleg egy kis párt esetén.

Az érvényesség mítosza

De nézzük a népszavazási stratégiát racionálisan. A Fideszben nyilván éreznének némi elégedetlenséget, ha a szavazatok nem érnék el az érvényességi küszöböt, de ez valójában lényegtelen részlet. A lényeg az, hogy milyen arányban lesznek a nemek és az igenek. Amennyiben nem lesz meg a szavazatok több, mint 80%-a, akkor szinte lényegtelen hányan szavaznak. Ebben az értelemben az ellenzék bojkottstratégiája olyan, mintha maga a Fidesz stratégái találták volna ki. Tökéletesen segíti a nemeket, amelyek így akár 95% fölé is mehetnek. A nemzetközi sajtóban ez lesz a főcím és nemzetközileg kevésbé fontos, hogy ez 2,5 millió vagy 4,5 millió szavazat mellett jön létre. A népszavazások érvényességi küszöbjei meglehetősen változók az EU-ban, hogy nálunk éppen most 50%, az nem túl lényeges. Az EU-ban érteni fogják a számot, hogy 95% elutasítja a betelepítési ötletet, annyi ember ért egyet a Fidesz kezdeményezésével, amennyivel újra meg tudja nyerni a választást. Ettől lesz komoly üzenet a népszavazás Brüsszelnek. A baloldal minden támogatást megad ehhez, amikor bojkottra szólít fel. Az érvényesség kérdéséből nem lehet valódi történetet építeni, csak az arányokból, ezért az érvénytelenségre játszani rossz stratégia a baloldal részéről.

De miért játssza akkor ezt a baloldal?

Jogos a kérdés: ha nem éri meg a bojkott, miért csinálják mégis? Egyrészről, mert tanácstalanok. Olyan helyzetbe hozták magukat, amiben nincs jó döntés. Tudják, hogy nekik is nemmel kéne szavazni, mert még szavazóik is inkább ez támogatnák, de ehhez az egész migrációval kapcsolatos stratégiájukat kellene megváltoztatni, ám előtte az egy évvel ezelőtti önmagukat lenne szükséges szembeköpni. Ez pedig úgy látszik nem megy.

Másrészt egy hazugságtömegre építették az egész népszavazás elutasítását, amit talán ők maguk is elhittek. Úgy tesznek, mintha az EU nem akarna embereket Magyarországra telepíteni és erre nem is lenne joga. Miközben van rá joga, mert ez egy olyan ügy, amit ma minősített többséggel el tudnak dönteni a fejünk felett. És akar is. Naponta olvashatóak hírek, hogy minden eddig befogadónak minősülő nyugati ország minél több migránstól szeretne megszabadulni, emiatt azok Magyarországra küldését javasolják.

A népszavazás elutasítását pedig arra építik, hogy ez valójában egy EU-ellenes akció, aminek a vége az EU-ból való kilépés lesz. Részben igazuk van. Ez tényleg egy mai EU-ellenes akció, de nem a kilépésért, hanem éppen azért, hogy bent lehessen maradni. Ez az EU változását, reformját támogató akció, mert az EU-nak változnia kell, ellenkező esetben szétesik, ez pedig nem érdeke Magyarországnak. Ezt csak gegnek tartják majd, de a népszavazás valójában az EU megóvását szolgálja, mert az EU-t meg kell védeni azoktól az ámokfutóktól, akik Nagy-Britanniát is elüldözték már, és ha nem vigyázunk, nagy igyekezetükben szétverik az egészet.

A baloldal egyetlen jó stratégiája a nemek támogatása lenne. Ebben az esetben nem fordulnának szembe szavazóik többségével és a nemzeti érdekkel és nem hoznák magukat nevetséges helyzetbe, szembefordulva saját demokráciafelfogásukkal.

A liberálisok meg maradjanak egyedül a szánalmas igenjükkel. Nekik jól áll.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

amerika, london, párizs

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d'Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

bulvár

A 2015-ös párizsi terrortámadás helyszínén akart koncertet adni a Medine nevű algériai származűsú rapper, azonban a koncertterem törölte a showt, ugyanis tüntetők protestáltak az ellen, hogy fellépjen.

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

amerika, london, párizs

A 28 éves illegális migráns azt hazudta, a Grenfell toronyban lakott, amikor feltámadt az épületben a tűz. Több milliós segélyt nyúlt le így az államtól, és most ezért börtönbe fog kerülni.

Baloldali tüntetéskultúra

Baloldali tüntetéskultúra

kétharmad

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és ő ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A DK kormányváltásra készül

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

kétharmad

Az Országgyűlés elnöke szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén mondott beszédet, melyben elmondta, hogy nem szabad hagyni azt, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák.

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

amerika, london, párizs

A dán legfelsőbb bíróság szerint Wenceslas Twagirayezut nyugodtan ki lehet utasítani és vissza lehet szállítani Ruandába, ahol 1994-ben részt vett a népirtásban.

Ukrajna mondvacsinált problémákkal uszít Magyarország ellen

Grezsa István kormánybiztos szerint Kijev mondvacsinált problémákat fedez fel hirtelen, szerinte a kettős állampolgárság is ilyen, ennek büntethetősége kapcsán fenyegetőzik most Klimkin ukrán külügyminiszter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére