Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lehet(ne) ennyire demagóg Magyarország miniszterelnöke?

Szűcs Gábor

2022.03.05. 20:40

Márki-Zay Péter ötlettára kifogyóban van, már szinte minden társadalmi csoportot megsértett, már szinte minden lehetséges forgatókönyvet felvázolt, amivel háborúba sodorhatná az országot, így nem maradt más, mint a baloldal állandó eszköze és egyben utolsó mentsvára: a demagógia.

A Gyurcsány Ferenc vezette ellenzéki moslékkoalíció bábkapitánya újabb jelét adta a közösségi oldalán, hogy nem ő a legélesebb kés a baloldal akadozó, roskadt fiókjában. Márki-Zay Péter egy fekete-fehér képet posztolt a Facebookra, amin Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin kezet fognak. Mindezt a következő szöveggel kommentálta: „A legfontosabb kérdés: lehet-e Putyin barátja Magyarország miniszterelnöke?” Ez több okból is elképesztően gyenge, már-már szánalmas próbálkozás a kormányfő lejáratására, egyúttal pedig sokat elárul a baloldal demokráciához fűződő viszonyáról?

Egyrészt, Vlagyimir Putyin Oroszország elnöke, azt az országot vezeti, amelyik az európai gázellátás több mint feléért, valamint a magyar gázellátás nyolcvan százalékáért felel. Fel lehet számolni az orosz elnökkel minden kapcsolatot, egy dolog viszont tény: fázni nem jó. Nem véletlen, hogy az egy éve tomboló európai energiaválság közepette az új német kancellár és a francia elnök is találkoztak a világ legnagyobb országának első emberével.

Másrészt, a kép elkészültekor még nem volt háború, Oroszország nem egy fegyveres agressziót alkalmazó állam volt, egyszerűen csak egy szuverén köztársaság, amely jelentős nyersanyagkészlettel rendelkezik, amire nekünk, európaiaknak is nagy szükségünk van. A háborúindítást mindenki – így a nemzetközi jog és az ENSZ Alapokmánya is – elítéli, Magyarország a békében érdekelt, a magyar kormány is ezt próbálja elősegíteni, mindezek azonban nem jelentik azt, hogy ész nélkül fel kéne adnunk az energiabiztonságunkat.

Harmadrészt, a hódmezővásárhelyi polgármester kijelentése tökéletes képet mutat a baloldal demokráciafelfogásáról. ŐK ideológiai alapon döntik el, ki a jó színész, ki az érdemes művész, ki a hiteles jogász, és persze azt is, ki alkalmas kormányfőnek. A polgári, konzervatív oldal, velük ellentétben, a népre bízza azt, amit a népnek kell eldöntenie: hogy ki képviselje a nemzet tagjait az Országgyűlésben, ebből – illetve a mandátumok megoszlásának arányából – következően pedig a kormányban (aminek tagjai a miniszterelnök és a miniszterek). A baloldal, élén Gyurcsány Ferenccel és az ő előtérbe tolt kommunikációs szakemberével, Márki-Zay Péterrel, úgy gondolják, nem a népnek, hanem nekik, a magukat elitént aposztrofáló „értelmiségnek” kell megmondaniuk, hogy ki lehet és ki nem lehet kormányfő. Április 3-án mutassuk meg nekik: mi, az ország népe döntjük el, ki vezesse és képviselje hazánkat!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére