Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hatalom a népé

Bohár Dániel

2022.04.06. 12:00

A baloldal évtizedes tévúton jár. Történelmi vereségük után sem befelé fordulva keresik az okokat, hanem a hibást fürkészik, ami szerintük a magyar nép. Óriási hiba.

Vasárnap majdnem 3 millió ember szavazott a kormánypártokra, a demokratikus Magyarországon nem történt még olyan választás, ahol ennyi ember támogatott volna egy politikai erőt. 2010 óta zsinórban immár negyedszer szerzett kétharmadot Orbán Viktor és kormánya. Intő jel lehet a baloldal számára, hogy a mostani nagyobb győzelem, mint 2010-ben volt a tragikus Gyurcsány-kormány után. Az is gondolkodásra ad okot, hogy ez volt az első olyan voksolás, amelyen a baloldali pártok mindegyike összefogott a Fidesz-KDNP-vel szemben. Vagyis lényegében 6-an küzdöttek 1 ellen. Azonban a politika nem matematika, vagyis a szavazatok nem adódtak össze, sőt, a baloldal majdnem 1 millió szavazót veszített el.

Ennek egyik oka lehet az elvtelen összefogás, a náci kéz a kézben a kommunistával. Oka lehet az üresség, a baloldal szellemileg és politikailag is üres. Anti-Orbánizmusuk ennyire volt elég.

Ami engem mégis megdöbbent, hogy egy ekkora történelmi vereség után sem azon gondolkodnak, hogy mik lehettek a saját hibáik, hanem egyből a hibást keresik, ami szerintük a magyar nép.

A vereség utáni néhány nap tökéletesen megmutatta, hogy miért nem lesz sikeres a baloldal ebben a formájában soha. Márki-Zay Péter kampányának jelentős része a magyarok sértegetéséről szólt, amely nyilván nem segítette az emberek megszólítását. Majd a végső következtetés is az volt, hogy a magyar emberek „hülyék” amiért nem akarnak maguknak Gyurcsányt és a többit.

A baloldal elrugaszkodott a valóságtól, nincs kapcsolata az emberekkel, nincs kapcsolata Magyarországgal, egyszerűen nem értik az országot. És ha nem érted, akkor nem is tudsz kínálni neki semmit.

Távol álljon tőlem, hogy tanácsot adjak a baloldalnak, de az a helyzet, hogy a politikacsinálás előtt érdemesebb lenne megismerni a magyar emberek lelkét, gondolkodását és megtudni, hogy mi az, ami érdekli őket.

Hiába állít bármit a baloldal, a magyar egy csodálatos és okos nép. Ezt pont a vasárnap este bizonyította be leginkább. A magyarok tudják, hogy mit akarnak. Békét, stabilitást, kiszámíthatóságot és jólétet. Ezzel szemben mit ígért nekik a baloldal? Háborút, káoszt és megdráguló életet.

„A hatalom a népé” – szólt a baloldali szlogen.
Valóban, a hatalom a népé.
Ebben igazatok volt, annyi, hogy ez a nép úgy elküldött titeket, hogy onnan nehéz lesz visszatalálni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Csaknem kéttucat migráns halt meg Líbia partjainál

Huszonkét mali migráns, köztük három gyermek vesztette életét Líbia partjainál – közölte kedden a bamakói vezetés.

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

A 888 podcastjának vendége: Bálint Katica, a Bábakalács születésház bábája.

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére