Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Odáig jutott az ellenzék, hogy már egy idõközin sem mernek elindulni

888.hu

2017.08.16. 14:28

Az ellenzéki pártok számára kiváló lehetõséget jelentett volna a szeptember 10-i paksi idõközi választás, hiszen alkalmuk adódott volna felmérni a támogatottságukat. Azonban annyira félnek az arcvesztéstõl, hogy inkább el sem indulnak a paksi idõközin.

Kiváló lehetőség lett volna az ellenzéki pártok számára, hogy felmérjék erejüket hét hónappal az országgyűlési választások előtt a szeptember 10-i paksi időközi választáson, azonban a Fideszen kívül egyetlen nagyobb párt sem indul.

Az Origo értesülései szerint a Tolna megyei városban Süli János tárca nélküli miniszterré való kinevezése miatt kell az urnákhoz járulniuk a választóknak. A paksi bővítést ellenző pártok meg sem próbálnak jelöltet állítani, pedig a voksolás – hét hónappal a parlamenti választás előtt – kiváló erőfelmérő lett volna a nagyobb ellenzéki pártok számára.

A voksoláson négyen indulnak. Szabó Péter, a Fidesz-KDNP és Paksi Lokálpatrióták Egyesületének a közös jelöltje. Szabó Péter egy tavaly megnyert időközi választás után lett alpolgármester. A politikus akkor a szavazatok több mint 48 százalékával diadalmaskodott. Mezősi Árpád független jelölt, Kerezsi László a Magyar Munkáspárt, míg Medveczki Zoltán a Magyar Környezetvédők Pártjának a jelöltje.

Atomgáz szocinak ás jobbikosnak lenni

Mezősi Árpád volt szocialista képviselő sem merte bevállalni a vörös szegfűt, így függetlenként indul, de Heringes Anita, az MSZP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy pártja támogatja a politikust. Azonban a szocialista vezetők közül eddig egy sem ment le a húszezer fős Paksra, hogy Mezősi mellett kampányoljon.

A Jobbik ismét távol marad a választástól, aminek az egyik oka az lehet, hogy mivel a pártvezetés nem érzi úgy, hogy a város nyerhető lenne, ezért inkább el sem indulnak. A tavalyi időközi választáson egyébként 13 százalékot kapott a párt jelöltje. A magát kormányváltó erőként aposztrofáló párt számára nagyon rosszul jönne egy gyenge eredmény, mivel így még kevesebben hinnék el róluk, hogy képesek leváltani a jelenlegi kabinetet – teszi hozzá az Origo.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére