Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így próbálta akadályozni az MSZP a koronavírus elleni védekezést

888.hu

2020.05.31. 10:10

Ujhelyi, Tóth és Kunhalmi sem zavartatta magát, amikor hülyeségeket kellett beszélni a járvány elleni védekezés kellős közepén.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Facebook-oldalán próbálta megmagyarázni, hogy még azt sem szavazták meg, hogy a koronavírus-törvényről a parlament sürgősséggel dönthessen. Mint írta:

„Aljas politikai játszmát játszik a Fidesz. Tudatos akció, amit most a felhatalmazási törvény kapcsán művel: az ellenzéket kiáltja ki ellenségnek, mert a vírust nem tudja listázni vagy plakátra tenni. A Fidesz most a járványból akar politikai hasznot húzni. Ez nemcsak visszataszító, de ez az, ami leginkább veszélyezteti a magyar emberek biztonságát.

Ujhelyi Péter, az MSZP európai parlamenti képviselője is nagyot ment az elmúlt hetekben.

Első körben azzal hergelte az európai közvéleményt a Fidesz és a magyar kormány ellen, hogy Twitter-oldalán párzó orrszarvúkkal próbálta meg illusztálni, hogy mit is tesz Orbán Viktor a jogállamisággal.

Egy Facebookon közzétett videójában pedig hazugsággal vádolta a kormányfőt.

A magyar miniszterelnök ismét hazudik, a magyar miniszterelnök ismét félretájékoztatja a közvéleményt. (…) A kormányzat képtelen kormányozni, valójában csak egy nagy propaganda gépezetről és egy oligarcha-hálóról beszélünk, mint egy maffiában. Valódi kormányzás nem zajlik az országban, és ez nyilvánvaló lesz a magyar társadalom számára, néhány héten belül mindenkinek. (…) Másfél hónapja zajlik az Európai Unió elleni kirohanás, mert az Európai Uniót próbálja meg bűnbakként beállítani egy olyan kérdésben a magyar miniszterelnök, amelyért a teljes felelősséget neki kell, kellene viselnie.

Az EU-ról csak annyit, hogy elfenekelésen és hetes cikkely szerinti eljárással való fenyegetőzésen kívül nem sok segítség érkezett a járvány alatt.

Kunhalmi Ágnes diktatúrázással ütötte el az időt.

Mi demokraták vagyunk, a Fidesz nem az. Az ellenzéki oldalon (…) máshogy kívánjuk megoldani a közös nemzeti problémáinkat, és nem egy diktátorral, mint az Orbán. (…) Sokaknak már ez a rendszer elviselhetetlen. Orbán egy autoriter vezető, véleményem szerint, amely az Európai Unió kellős közepén befocizza azt a teret, amit akar. Én azt hiszem, hogy sokaknak már ez is egyfajta diktatúraként mutatkozik meg – magyarázta az ATV-ben.

A szocialista politikus Bangónéi magaslatokba is felemelkedett, szintén az ATV-ben szidta a fideszeseket.

„Politikai haszonszerzésre, sőt, azt kell, hogy mondjam, élete egyik újabb, nagy politikai lehetőségeként tekint Orbán erre a koronavírus-járványra. (…) Azt látja az egész ország, hogy Orbán jobban tudja kezelni, és jobban tudja, hogy mit kell a politikai ellenfeleivel, az ellenzékkel csinálni, mint akár a koronavírus-járvány egészségügyi vagy azt követő gazdasági válságkezelése.” Hozzátette: „a fideszeseknek mindig vallottam, hogy nem észbéli, hanem gerincbéli problémájuk van.”

Egyébként emlékszünk, hogy Kunhalmi elvtársai milyen jól kezelték a 2008-as gazdasági válságot, úgyhogy legalább abban nem hazudott, hogy Orbán Viktor jól kezelte a járványhelyzetet.

A patkányozó Bangóné Borbély Ildikó is újabb „k888rva erős képeket” szolgáltatott a vészhelyzet idején. A parlamentben egy felszólalásában a következőket bírta mondani:

Én nem 133 bátor embert látok itt, hanem 133 aljas embert, aki ezt végig tudja csinálni. (…) Hány ember fog abban meghalni Magyarországon, hogy nem jutott hozzá az alapvető egészségügyi ellátáshoz?”

Bangóné legnagyobb performasza egyébként egyértelműen az a levél volt, amelyet Orbán Balázs államtitkár egy nyelvtantanárral nézetett át helyesírási és nyelvhelyességi szempontból. Az eredmény: bukás.

Bangóné Borbély Ildikó képviselő asszony kérdést intézett a Miniszterelnökséghez.

Megkértem egy nyelvtantanárt, hogy...

Posted by Orbán Balázs on Thursday, May 7, 2020

Mindannyiunk kedvenc MSZP-s keményfiúja, Korózs Lajos is felháborodott.

A kormány elkésett és elégtelen járványügyi intézkedései képtelenek biztosítani az egészségügyi és szociális dolgozók és az idősek védelmét, és a még segítségre képes önkormányzatokat is kizsigerelik, megfosztva őket a védelem eszközeitől. Ki kell mondanunk: ez a kormány amatőr, amikor az állampolgárok védelme a feladatamagyarázta.

Ha már szóba kerültek a szociális dolgozók és idősek kérdés, hogy Korózs vajon előveszi-e a furkósbotot a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon esetében is, ahol Karácsony Gergelyék felügyelete alatt több mint 40-en hunytak el.

Arról, hogy a baloldalivá vált Jobbik és szövetségesük, a Gyurcsány-párt hogy próbálta lejáratni a védekezést ITT és ITT írtunk!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére