Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elbukott a baloldal kamunépszavazási kezdeményezése

888

2020.10.15. 21:00

Sértődött óvodásként követeli igazát a DK, a Fidesz közleményben tette helyre a baloldalt.

„A Demokratikus Koalíció a Kúriához fordul az NVB mai szégyenletes döntése után. (...) A DK reméli, hogy a Kúria szabad utat ad a népszavazásnak és az embereknek ahhoz, hogy ők döntsék el, melyik utat akarják járni” – írja felháborodott hangvételű közleményében a DK.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ugyanis csütörtökön döntött arról, hogy nem engedélyezi a DK ingyenes koronavírustesztre vonatkozó népszavazási kezdeményezését. Az NVB döntését azonban, úgy tűnik, nagyon nehezen viseli a párt.

A javaslatot korábban Sebián-Petrovszki László (DK) nyújtotta be magánszemélyként. A felvetés azt célozta, hogy az állam biztosítson térítésmentes PCR-tesztet minden Magyarországon tartózkodó magyar és európai uniós állampolgárnak.
Az NVB többsége szerint a kezdeményezés nem hitelesíthető.

Hivatkoztak arra, hogy a kérdés nem az Országgyűlés hatáskörébe tartozik, hanem a kormányéba, de országos népszavazást csak az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésben lehet tartani, a kormány hatáskörébe tartozóban nem.

Emellett az NVB megítélése szerint a kezdeményezés nem felel meg az egyértelműség követelményének, mert a kérdésből az a téves következtetés is levonható, hogy jelenleg nem érhető el ingyenes PCR-teszt.

A DK-nak, úgy tűnik, nem sikerült értelmeznie a fenti sorokat. A Fidesz azonban közleményben reagált:

Elbukott a baloldal kamunépszavazási kezdeményezése. A Gyurcsány vezette baloldal a járvány kezdete óta csak a hatalomért hazudozik, kamuhíreket, kamuvideókat gyárt, most éppen egy kamunépszavazással próbált megtéveszteni.”

 

Pedig ők is tudják, hogy Magyarországon a koronavírust kimutató PCR-teszt mindenkinek ingyenes, akinél azt a háziorvos, járványügy, kórház indokoltnak tartja. A laboratóriumok mostanáig több mint 860 ezer PCR-vizsgálatot végeztek nemzetközi szabványok alapján, ezeknek a túlnyomó része ingyenes volt, az állam költségére.

A baloldal sem a veszélyhelyzet alatt, sem most, a járványügyi készültség idején nem akar segíteni az országnak és a magyar embereknek”

– írja közleményében a Fidesz.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére