Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Lett képviselők álltak ki hazánk mellett

2017. június 27. 09:28

RIGA, 09:28

Levélben kérte a lett parlament képviselőinek egy csoportja hétfőn az Európai Bizottságot arra, hogy ne vezessen be büntetőintézkedéseket Csehország, Lengyelország és Magyarország ellen, amiért elutasítják a migránsok kvóták szerinti elosztására vonatkozó uniós megállapodást.

Fotó: AFP

A dokumentum kezdeményezője a rigai kormánykoalícióban részt vevő „Mindent Lettországért! – Hazáért és Szabadságért/Mozgalom Lettország nemzeti függetlenségéért” nemzeti egyesülés, amelynek sajtóosztálya szerint a levelet a 100 fős törvényhozás 23 tagja írta alá, akik között más politikai platformokhoz tartozó képviselők is voltak. A lett honatyák kifogásolják az Európai Bizottságnak az ügyben tett intézkedéseit és retorikáját, és felhívták a testületet arra, hogy függessze fel a kötelezettségszegési eljárással kapcsolatos további intézkedéseket mindaddig, amíg az Európai Bíróság nem dönt a migránsok kötelező elosztásának törvényességéről. 

A lett képviselők felhívták az Európai Bizottságot arra is, hogy vegye figyelembe azt a szolidaritást, amelyet Csehország, Lengyelország és Magyarország a bevándorlási válság rendezésében tanúsított.

Alá szeretnénk húzni, hogy az unió egyetlen tagállama sem tett eddig eleget a 2015-ben született döntésekből eredő kötelezettségeinek a menekültek elosztásában. Mostanáig a részes államok törvényesen előirányzott kötelezettségeiknek kevesebb mint harmadát teljesítették. Eközben Ausztria ellen nem indult semmiféle eljárás, bár máig nem fogadott be (a kvóta szerint) egyetlen menedékkérőt sem”

– írták a kezdeményezők.

A dokumentum hangsúlyozza, hogy a három visegrádi állam elleni szankciók bevezetésének kérdése átpolitizált, növeli az euroszkeptikus hangulatot, illetve elmélyíti az uniós tagállamok közötti szakadékokat, veszélybe sodorva az Európai Unió sikeres fejlődését. A levél szerzői egyben emlékeztettek arra, hogy az EU független országok közösségeként jött létre, a bevándorlási politikát érintő bármely kérdésnek pedig az önkéntességen, nem pedig a többség akaratának kikényszerítésén kell múlnia.

2015-ben született uniós megállapodás arról, hogy a migrációs nyomásnak leginkább kitett két országból, Görögországból és Olaszországból 160 ezer menekültet „elosztanak” az EU-tagállamok között. Eddig körülbelül 20 ezer embert helyeztek át ilyen formában, mivel több uniós tagállam, köztük a négy visegrádi ország – Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia – is ellenzi a kötelező mechanizmust. Az Európai Bizottság június közepén indított kötelezettségszegési eljárást a három visegrádi országgal szemben.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

bulvár

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal.

Ezért gyulladt ki Gyurcsányék irodája

Az ATV híradója szerint egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Az volt a bűnük, hogy fehér férfinek születtek - kirúgták őket

Az volt a bűnük, hogy fehér férfinek születtek - kirúgták őket

fehér férfi

Az utóbbi egy évben mind több férfi érzi úgy, hogy célpontokká váltak - nyilatkozta az elbocsátott férfiak védőügyvédje, akik perelnek a diszkrimináció miatt.

Finnek kipipálva, nyert a magyar válogatott

Finnek kipipálva, nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar válogatott Finnország ellen zárta a Nemzetek Ligája C divíziójának 2. csoportjában a küzdelmeket. Győzelemmel!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére