Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Lett képviselők álltak ki hazánk mellett

2017. június 27. 09:28

RIGA, 09:28

Levélben kérte a lett parlament képviselőinek egy csoportja hétfőn az Európai Bizottságot arra, hogy ne vezessen be büntetőintézkedéseket Csehország, Lengyelország és Magyarország ellen, amiért elutasítják a migránsok kvóták szerinti elosztására vonatkozó uniós megállapodást.

Fotó: AFP

A dokumentum kezdeményezője a rigai kormánykoalícióban részt vevő „Mindent Lettországért! – Hazáért és Szabadságért/Mozgalom Lettország nemzeti függetlenségéért” nemzeti egyesülés, amelynek sajtóosztálya szerint a levelet a 100 fős törvényhozás 23 tagja írta alá, akik között más politikai platformokhoz tartozó képviselők is voltak. A lett honatyák kifogásolják az Európai Bizottságnak az ügyben tett intézkedéseit és retorikáját, és felhívták a testületet arra, hogy függessze fel a kötelezettségszegési eljárással kapcsolatos további intézkedéseket mindaddig, amíg az Európai Bíróság nem dönt a migránsok kötelező elosztásának törvényességéről. 

A lett képviselők felhívták az Európai Bizottságot arra is, hogy vegye figyelembe azt a szolidaritást, amelyet Csehország, Lengyelország és Magyarország a bevándorlási válság rendezésében tanúsított.

Alá szeretnénk húzni, hogy az unió egyetlen tagállama sem tett eddig eleget a 2015-ben született döntésekből eredő kötelezettségeinek a menekültek elosztásában. Mostanáig a részes államok törvényesen előirányzott kötelezettségeiknek kevesebb mint harmadát teljesítették. Eközben Ausztria ellen nem indult semmiféle eljárás, bár máig nem fogadott be (a kvóta szerint) egyetlen menedékkérőt sem”

– írták a kezdeményezők.

A dokumentum hangsúlyozza, hogy a három visegrádi állam elleni szankciók bevezetésének kérdése átpolitizált, növeli az euroszkeptikus hangulatot, illetve elmélyíti az uniós tagállamok közötti szakadékokat, veszélybe sodorva az Európai Unió sikeres fejlődését. A levél szerzői egyben emlékeztettek arra, hogy az EU független országok közösségeként jött létre, a bevándorlási politikát érintő bármely kérdésnek pedig az önkéntességen, nem pedig a többség akaratának kikényszerítésén kell múlnia.

2015-ben született uniós megállapodás arról, hogy a migrációs nyomásnak leginkább kitett két országból, Görögországból és Olaszországból 160 ezer menekültet „elosztanak” az EU-tagállamok között. Eddig körülbelül 20 ezer embert helyeztek át ilyen formában, mivel több uniós tagállam, köztük a négy visegrádi ország – Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia – is ellenzi a kötelező mechanizmust. Az Európai Bizottság június közepén indított kötelezettségszegési eljárást a három visegrádi országgal szemben.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

amerika, london, párizs

Miután kedd este négy ember súlyosan megsérült egy ismeretlen tettes által elkövetett marseille-i késes támadásban, a bevándorláspárti média már kész tényként közölte, hogy nincs ok az aggodalomra, csupán egy hétköznapi hajléktalanról van szó. Ez azonban nem volt igaz.

Tarlós István útépítési programot indít az összes budapesti földút leaszfaltozására

Szilárd útburkolattal látják el az összes budapesti földutat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak az aszfaltozásra - jelentette be Tarlós István. A budapesti főpolgármester emellett még repülészárlat elrendelését is kezdeményezi az éjfél és reggel öt óra közötti időszakra a Liszt Ferenc repülőtér környékén lakók nyugalma biztosítása érdekében.

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

amerika, london, párizs

A nyíltan bevándorláspárti német Zöldek azt követelik Webertől, hogy rakja ki a Fideszt az Európai Néppártból. Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament alsóházának, a Bundestagnak a bajor konzervatív alelnöke viszont határozottan visszautasította pénteken Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök azon megjegyzését, hogy a Fideszt ki kellene zárni az európai pártcsaládjából.

Tibi atya, az örök kamasz

Tibi atya, az örök kamasz

piszkostizenkettő

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhető alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nős vicceken, a seggrészegen hasra esős poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnőttek dolgába.

"A jobbikosok a hatalom és pénz megszerzéséért mindenre képesek"

Kocsis Máté az Echo TV-ben beszélt a Jobbik hiteltelenségéről.

Kezdik belátni a németek: nem lehet mit kezdeni az afrikai migránsokkal

Egyre több migránst toloncolnak ki a németek, miután belátták: nem lehet ennyi képzetlen migránst befogadni.

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

amerika, london, párizs

A brit kormány határozottan elutasítja, hogy az Iszlám Állam egyik harcosának felesége visszatérjen a szigetországba, azonban Jeremy Corbyn szívesen látná Nagy-Britanniában.

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

amerika, london, párizs

Az uniós határvédelmi ügynökség saját statisztikájában kénytelen volt elismerni, hogy az olasz belügyminiszter bevándorlásellenes politikája sikeres.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére