Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Lett képviselők álltak ki hazánk mellett

2017. június 27. 09:28

RIGA, 09:28

Levélben kérte a lett parlament képviselőinek egy csoportja hétfőn az Európai Bizottságot arra, hogy ne vezessen be büntetőintézkedéseket Csehország, Lengyelország és Magyarország ellen, amiért elutasítják a migránsok kvóták szerinti elosztására vonatkozó uniós megállapodást.

Fotó: AFP

A dokumentum kezdeményezője a rigai kormánykoalícióban részt vevő „Mindent Lettországért! – Hazáért és Szabadságért/Mozgalom Lettország nemzeti függetlenségéért” nemzeti egyesülés, amelynek sajtóosztálya szerint a levelet a 100 fős törvényhozás 23 tagja írta alá, akik között más politikai platformokhoz tartozó képviselők is voltak. A lett honatyák kifogásolják az Európai Bizottságnak az ügyben tett intézkedéseit és retorikáját, és felhívták a testületet arra, hogy függessze fel a kötelezettségszegési eljárással kapcsolatos további intézkedéseket mindaddig, amíg az Európai Bíróság nem dönt a migránsok kötelező elosztásának törvényességéről. 

A lett képviselők felhívták az Európai Bizottságot arra is, hogy vegye figyelembe azt a szolidaritást, amelyet Csehország, Lengyelország és Magyarország a bevándorlási válság rendezésében tanúsított.

Alá szeretnénk húzni, hogy az unió egyetlen tagállama sem tett eddig eleget a 2015-ben született döntésekből eredő kötelezettségeinek a menekültek elosztásában. Mostanáig a részes államok törvényesen előirányzott kötelezettségeiknek kevesebb mint harmadát teljesítették. Eközben Ausztria ellen nem indult semmiféle eljárás, bár máig nem fogadott be (a kvóta szerint) egyetlen menedékkérőt sem”

– írták a kezdeményezők.

A dokumentum hangsúlyozza, hogy a három visegrádi állam elleni szankciók bevezetésének kérdése átpolitizált, növeli az euroszkeptikus hangulatot, illetve elmélyíti az uniós tagállamok közötti szakadékokat, veszélybe sodorva az Európai Unió sikeres fejlődését. A levél szerzői egyben emlékeztettek arra, hogy az EU független országok közösségeként jött létre, a bevándorlási politikát érintő bármely kérdésnek pedig az önkéntességen, nem pedig a többség akaratának kikényszerítésén kell múlnia.

2015-ben született uniós megállapodás arról, hogy a migrációs nyomásnak leginkább kitett két országból, Görögországból és Olaszországból 160 ezer menekültet „elosztanak” az EU-tagállamok között. Eddig körülbelül 20 ezer embert helyeztek át ilyen formában, mivel több uniós tagállam, köztük a négy visegrádi ország – Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia – is ellenzi a kötelező mechanizmust. Az Európai Bizottság június közepén indított kötelezettségszegési eljárást a három visegrádi országgal szemben.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére