Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: európai unió

Szánthó Miklós: Felemelkedés és bukás

Az Alapjogokért Központ igazgatójának a Mandiner hetilapban megjelent publicisztikáját változtatások nélkül közöljük.

Boris Johnson széles körű megállapodást kötne az unióval

Az Európai Unió külügyminiszterei pénteken Brüsszelben tanácskoztak. A megbeszélésen több pontban is megállapodtak a küldöttek, többek között abban, hogy folytatni kell a terrorellenes küzdelmet. Eközben a brit miniszterelnök kijelentette: kormánya széles körű, az árukra és szolgáltatásokra kiterjedő szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az unióval. Az ennek kidolgozására szolgáló, december 31-ig tartó átmeneti időszakot azonban nem szeretné meghosszabbítani.

Nagy-Britannia kanadai mintájú szabadkereskedelmi megállapodást akar kötni az unióval

A brit miniszterelnök kijelentette a brit kormány széles körű, az árukra és szolgáltatásokra kiterjedő szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az unióval. Az ennek kidolgozására szolgáló, december 31-ig tartó átmeneti időszakot azonban nem akarja meghosszabbítani.

Ezek a választások várhatók az Európai Unióban

Ezek a választások várhatók az Európai Unióban

Az USA most fog tartani új választásokat, ám az unióban is számos voksolásra számíthatunk.

Az Európai Unió mint szövetség a NATO nélkül védtelen

Az Európai Unió mint szövetség a NATO nélkül védtelen

A jövő felé tekintve Magyarország töretlen álláspontja, hogy nem a NATO rovására kell a védelmi képességeket fokozni, a beruházásoknak és fejlesztéseknek az észak-atlanti katonai szövetséget is erősíteniük kell, ennek keretében azonban támogatandó minden józan törekvés az Európai Unió cselekvőképességének megerősítése a biztonság- és védelempolitika területén.

Eseménydús évet zár Európa

Nemcsak az év zárul le, de egy újabb évtized is a végéhez ér. Tavasszal európai parlamenti választásokat tartottak, amely hozott némi megújulást az európai politikában, és az erőviszonyok is átalakulni látszanak az unión belül. Élesebbé váltak a viták az EU jövőjét illetően, a migráció kérdését pedig egyre nehezebb most már a „szőnyeg alá seperni”.

Sok változással zárja az évet az Európai Unió

A 2019-es év eseménydús volt az Európai Unió történetében. Tavasszal európai parlamenti választásokat tartottak, amely hozott némi megújulást az európai politikában, és az erőviszonyok is átalakulni látszanak az unión belül. Élesebbé váltak a viták az EU jövőjét illetően, a migráció kérdését pedig egyre nehezebb most már a „szőnyeg alá seperni”.

Hiába ítéltek el csoportos nemi erőszakért két eritreai migránst Svédországban, a bíróság úgy döntött, hogy nem szabad őket deportálni

Hiába ítéltek el csoportos nemi erőszakért két eritreai migránst Svédországban, a bíróság úgy döntött, hogy nem szabad őket deportálni

A stockholmi törvényszék azzal indokolta az ítéletet, hogy mivel a két migránsbűnöző Eritreában katonaszökevénynek számít, hazatérésük esetén súlyos büntetéssel kellene szembesülniük.

Boldogabbak azok az európai polgárok, akik családban élnek

Boldogabbak azok az európai polgárok, akik családban élnek

A gyermekes családok szerte az Európai Unióban könnyebben boldogulnak, mint a szegénységnek kitettebb egyszülős vagy egyedülálló háztartások az Eurofound legújabb kutatása szerint.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére