Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Kósa: egy kis falunak sem kívánhatjuk, hogy ez az ellenzék irányítson

2017. szeptember 13. 07:28

Az lesz a tét jövő tavasszal, hogy meg tudjuk-e védeni az országot, a magyar embereket, ugyanis a migráció nem fog megszűnni - jelentette ki Kósa Lajos, aki szerint a politikai horror kategóriájába tartozna, ha a mostani ellenzék kormányozhatna.

A Fidesz leköszönő frakcióvezetője a Magyar Időknek adott interjúban elmondta, hogy miközben az ellenzék végig a korrupcióról beszél, úgy készül a jövő választásokra, hogy az van felírva a pólójukra: Gyertek, milliárdosok, van itt olcsóért minden!

A kormánypárti politikus szerint a választás igazi tétje az, hogy ki védi meg az országot, és ebben kire lehet számítani.

Kósa Lajos a Jobbik kapcsán kiemelte, hogy a pártot „kilóra megvette” Simicska Lajos.

Kósa Lajos

Fotó: MTI Fotóbank

A választásokról kifejtette, a különböző, hevesen ellenzéki törpeszervezetek rendkívül agresszívak, a vezetőik szerint utcai erőszakra, zavargásokra van szükség a kormány megdöntéséhez. Hozzátette, folyamatosan az erőszakról és arról beszélnek, hogy a törvényes rendre fittyet kell hányni.

Közölte, a kormány és a kormánypárt, amennyire lehet, higgadt kampányra készül:

Sem okunk, sem szándékunk nincs arra, hogy agresszívak legyünk, a törvényességet pedig minden körülmény között megtartjuk.”

A 2018-as országgyűlési választás jelentőségéről kifejtette, hogy az lesz a tét, hogy meg tudjuk-e védeni az országot, a magyar embereket, mert a migráció nem fog megszűnni, áprilisig pedig végképp nem.

Ez a probléma a következő évtizedekben folyamatosan velünk lesz. Mi az Európai Unió elkötelezett hívei vagyunk, de egy olyan EU-t szeretnénk, amilyet most is ismerünk”

– tette hozzá.

Aláhúzta, hogy az elmúlt időszak bebizonyította, hogy ebben a kérdésben csak a Fideszre és a KDNP-re lehet számítani, mindenki más egyszer, kétszer vagy sokszor elárulta már ezt az ügyet, az ország és a magyar emberek biztonságát. Ez a fő kérdés és a fő tét – mondta.

Kósa Lajos a kampány másik fő kérdésének azt tartja, hogy „meg tudjuk-e őrizni a hétéves munkának, gyakran erőfeszítésnek az eredményeit, amelyeket az ország – nem a kormány, nem a Fidesz önmagában, hanem szó szerint mindenki – 2010 és 2017 között elért.”

Isten őrizzen attól, hogy ehelyett 2018 tavaszán felálljon egy Molnár Gyula-Vona Gábor-Szél Bernadett-Karácsony Gergely-Fekete-Győr András-Gyurcsány Ferenc-Bokros Lajos fémjelezte kormányzat, és ők irányítsák az országot”

– mondta Kósa, majd hozzátette, hogy

ezt egy kis falunak sem kívánhatjuk, nemhogy egy országnak! Gondoljunk bele, hogy milyen kormányprogram kerekedne ki ebből az »összefogásból«! Ha létezik olyan kategória, hogy politikai horror, akkor ez az.”

Kósa Lajos új feladatáról elmondta, a Modern városok program irányítására, felügyeletére kérte fel a miniszterelnök. Ez az ország legnagyobb fejlesztési programja, összességében mintegy 3400 milliárd forint fejlesztés, beruházás megvalósítását jelenti.

A szerdán kezdődő kihelyezett frakcióülés fő témáiról kifejtette, a migráció, az ország védelme a központi kérdés:

Ez a legnagyobb kihívás, a napi politikai küzdelem tárgya nemcsak nálunk, hanem szerte Európában. Az illegális bevándorlás közvetlenül fenyegeti európai mivoltunkat, biztonságunkat, és egy sor gazdasági, szociális és társadalmi problémát vet fel, amelyeket a következő ötven évben sem igen tudunk megoldani.”

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

Az igazi kérdés az, hogy mi jön Merkel után

piszkostizenkettő

Sok szempontból is történelmi választás volt a tegnapi. Az AfD bejutásával és a szocialisták történelmi vereségével új korszak kezdődhet a német politikában. Az igazi kérdés pedig az, hogy mi jön Merkel után.

Ezúttal tanúként lesz meghallgatva Czeglédy

Tanúként hallgatják meg Czeglédy Csabát egy iskolaszövetkezettel kapcsolatos büntetőperben a Szegedi Törvényszéken. A vádirat szerint a makói szövetkezet több mint félmilliárd forint áfát csalt el alig több mint egy év alatt.

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

Fekete bőrű bevándorló lövöldözött egy templomban

amerika, london, párizs

Az amerikai Nashville melletti Antioch városban történt lövöldözésnek egy halálos és hat sebesült áldozata van. Megsebesült a merénylő is.

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

Blokádokkal kontráznak Macronra a franciák

amerika, london, párizs

Hamar megérkezett a válasz az új munkajogi reformokra.

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

Az FPÖ örül, a zöldek sivalkodnak a német választás után

amerika, london, párizs

Természetesen az osztrák politikai életet is felrázta a vasárnapi német választás, a Szabadságpárt örült a leginkább.

Kelet-Németországban második erő az AfD

A szavazatok összeszámlálása után kijelenthető, hogy az egykori NDK területén az AfD a második legnagyobb erő, egy tartományban nyert is a jobboldali párt.

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

Történelmi csúcson a Bundestag létszáma

amerika, london, párizs

Hétszáznál is több képviselője lesz a német parlamentnek.

Egy "menedékkérőt" sem vett át Magyarország, szomorkodik a Soros-szervezet

Az Amnesty International emlékeztetett arra, hogy az európai uniós országok a migránsok áthelyezésében mindössze a vállaltak harmadát teljesítették.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére