Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Így látták a bevándorlást a baloldali politikusok és az európai vezetők

2016. szeptember 27. 10:08

Az a baj, hogy továbbmentek?

A párizsi és a brüsszeli terrortámadásokat végrehajtó terroristasejt több tagja is Magyarországon tartózkodott a merényleteket megelőző időszakban. Az Iszlám Állam terroristái a migránsáradatot kihasználva érkeztek meg hazánkba. A migráció okozta biztonsági kockázatokra hiába figyelmeztettek a kormánypárti politikusok és nemzetbiztonsági szakértők, az európai politikai elit és a magyar baloldal nem vette komolyan a fenyegetést, és propagandával vádolták a magyar kormányt.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
A Magyar Idők összeállítása arról, hogy az említett politikusok, hogyan is vélekedtek a migrációs válságról és a terrorizmusról:

Molnár Zsolt (MSZP) 2015. január 15.: Nincs közvetlen összefüggés a bevándorlók és a terrorizmus között. Ha megnézzük, hogy most mi történt Franciaországban, akkor azt látjuk, hogy Párizsban született, franciául anyanyelvi szinten beszélő, helyben szocia­lizálódott, ott dolgozó, uniós útlevéllel rendelkező francia állampolgárok követték el a támadásokat. Ilyen helyzetben azt mondani, hogy a bevándorlás korlátozása, átstrukturálása megoldaná a terrorizmust, nagyon nagy hiba.

Szanyi Tibor (MSZP) 2015. június 26.: A terrortámadások ellenére nem jelenthető ki az, hogy a bevándorlók integrációja csődöt mondott volna Nyugat-Európában. Úgy lehet mondani, hogy a nyugati kultúra és bizonyos kihívók – most jelen esetben főként az iszlamizmus – közötti csatáról van szó, de az iszlamizmust nem merném kultúrának nevezni.

Tóbiás József (MSZP) 2015. november 16.: A józan többség tudja Európában, hogy a párizsi terroristákat semmilyen kerítés sem állíthatta volna meg. Akik ilyen helyzetben a közéletet hiszterizálni, a politikai tőkéjüket kovácsolni igyekeznek, azok mind a terroristák céljait segítik. A józan többség Európában pontosan tudja, hogy a terrorizmusért a terroristák felelnek. A közös Európa sem kulturális, sem gazdasági, sem társadalmi, sem demokratikus értelemben nem engedheti meg, hogy bezárkózzon.

Szigetvári Viktor (Együtt) 2015. november 16.: Elfogadhatatlan és felháborító, hogy Orbán Viktor bármilyen módon is összefüggésbe hozza a bevándorlás jelentette kihívást a párizsi terrortámadásokkal. A kormányfőnek lehetősége lett volna korrigálni a korábbi bevándorlásellenes politikáját annak érdekében, hogy támogassa és ne szabotálja a közös európai megoldást. Az erősebb Európát csak úgy lehet megteremteni, ha a kötelező kvóták mellett egy új kitoloncolási politikát, egy új dublini egyezményt teremtenek, de továbbra is emberként bánnak a menedékkérőkkel.

Schiffer András (LMP) 2015. november 16.: Azt a munkát, amit el kellett volna végezni, Magyarország sem végezte el a kritikus hónapokban. Pont az nem történt meg, hogy az unió képes legyen megkülönböztetni a tényleges menekülteket, a gazdasági bevándorlókat és a terroristákat. Ebben a helyzetben az az elsődleges, hogy az unió még véletlenül se menjen bele egy gyűlöletspirálba, amely erőszakspirált szül. Nincs meg a politikai akarat, hogy az unió eldöntse, akik már beléptek a területére, azokkal mi történjen.

Gyurcsány Ferenc (DK) 2015. november 20.: Francois Hollande francia elnök szerint, amikor azt mondják, hogy van kapcsolat a terrorizmus és a menekültáradat között, arra azt feleli: igen, van. Az a kapcsolat, hogy a terror elől menekülnek a menekültek. Franciaország befogadó nemzet, és vállalja, hogy a már itt lévő menekültek egy részét, 30 ezer embert befogad. Ez a helyes magatartás, nem pedig az, amit a keresztényiet­len miniszterelnök velünk elfogadtatni szeretne.

Angela Merkel német kancellár: „Az Iszlám Államtól ismert terrorizmus jelensége nem a menekültekkel jött el hozzánk, már korábban is itt volt.”

Francois Hollande francia köztársasági elnök: „Sokan kapcsolatot látnak a Közel-Keletről érkező menekültek és a terrorfenyegetettség között. Valóban összefüggő jelenségekről van szó, hiszen Szíria és Irak polgárai azok elől menekülnek, akik bennünket is támadnak.”

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke: „Nem szabad összekevernünk az Európába érkező különböző embereket. Akik a párizsi támadást végrehajtották, ugyanazok, akik menekülésre kényszerítik a Föld balszerencse sújtotta boldogtalanjait.”

Armin Laschet, a CDU észak-rajna-vesztfáliai elnöke, Deutschlandfunk: „Egyáltalán nem értem, mi köze van annak, hogy az Iszlám Állam terroristái támadást hajtanak végre Párizsban ahhoz, hogy mi Németországban védelmet nyújtunk olyan embereknek, akik éppen az IS elől menekültek el. Nem világos számomra ez az összefüggés. Már a menekültáradat előtt is volt terror.”

Daniel Cohn-Bendit volt európai parlamenti képviselő: „A menekültek 99 százaléka nem terrorista. Persze lehet, hogy egy-két százalékuk az. Ez azonban két olyan dolog, amelyet nem szabad összefüggésbe hozni. Már azelőtt volt Iszlám Állam, hogy megérkeztek volna hozzánk a bevándorlók.”

Zoran Milanovic korábbi horvát miniszterelnök: „A határok lezárása nem fog megmenteni minket ezektől a dolgoktól (iszlamista terrortámadások). Horvátország a készültség legmagasabb fokán áll az állampolgárok védelme tekintetében, mindent megteszünk a béke és a biztonság szavatolásáért.”

Sigmar Gabriel alkancellár, a német szociáldemokrata párt (SPD) elnöke: „Aki azt gondolja, hogy a menekültek áradatai felelősek az Iszlám Állam merényleteiért, az nagyon alábecsüli a dzsihadista terroristákat, akiknek egyébként nincs is szükségük arra, hogy menekültként szivárogjanak be.”

Cecile Pouilly, az ENSZ emberi jogi főbiztosának szóvivője a magyar kvótareferendumról: „Megdöbbentett minket a [magyar] miniszterelnök bevezető üzenete, amely összefüggést sejtet a migráció és a terrorista támadások között, beleértve az ez év január elején Párizsban történt támadást.”

(Magyar Idők)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Dzsudzsák: nagyon rossz volt a tévén át nézni a válogatottat

Dzsudzsák Balázs a csütörtök esti, észtek elleni mérkőzésen két hónap után ismét pályára léphetett a válogatottban.

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

amerika, london, párizs

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muzulmán teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba.

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére