Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Babis: menjenek haza a migránsok!

Horváth Tamás

2018.10.26. 18:10

A cseh miniszterelnök szerint az Európai Unióban tartózkodó 700 ezer illegális bevándorlónak semmi keresnivalója nincsen az öreg kontinensen.
PRÁGA, 18:10

A cseh miniszterelnök szerint az Európai Unióban tartózkodó 700 ezer illegális bevándorlónak semmi keresnivalója nincsen az öreg kontinensen.

Andrej Babis a Guardiannek adott interjút, melyben kifejtette, hogy a migrációs válságot a küldő országokban lehet hatékonyan kezelni.

Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) költségvetésének növelésére szánt összeget inkább egy, a Marshall-tervhez hasonló programra kellene fordítani, amely az afrikai gazdaságok fellendítését tűzné ki célul”

– hangsúlyozta álláspontját Csehország kormányfője.

A politikus szerint az elmaradottabb afrikai és ázsiai országok fejlődése jótékony hatást gyakorolna az európai migrációs adatokra. Akik azonban már Európában tartózkodnak, vissza kellene térniük a hazájukba.

700 ezer illegális migráns van jelenleg az Európai Unió területén, s jobban tennék, ha hazamennének!”

– jelentette ki Babis, aki a betelepítési kvóták ellen is érvelt, többek között "abszurdnak" és "megvalósíthatatlannak" nevezve azokat.

 

Van, amiben megvan az egyetértés Merkellel

Az interjúban kifejtett gondolatok egy részével Angela Merkel német kancellár is egyetért. Legalábbis a két politikus prágai találkozója után tartott sajtótájékoztatón ez derült ki.

A migrációs politika számos területén megegyezik a véleményünk, főleg ami az Európai Unió és más államok együttműködési szerződéseit illeti"

– húzta alá Merkel a kétoldalú cseh-német egyeztetést követően.

Egyetértünk abban, hogy szorosabbra kell fűzni együttműködésünket az afrikai országokkal, különösen ami a gazdasági együttműködést illeti. A mi érdekünk is, hogy az afrikai államok gazdaságilag sikeresebbek legyenek, hogy lakosaik ne akarjanak elmenni"

– hangsúlyozta a cseh kormányfő.

A migránsok kötelező kvóták szerinti elosztásáról, amelyben eltér Berlin és Prága álláspontja, a sajtótájékoztatón egyik politikus sem beszélt.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Századvég: akár újra elérheti az 5 százalékot a gazdasági növekedés

Javította növekedési várakozásait a Századvég Gazdaságkutató Zrt., kedvező esetben azt sem tartják kizártnak, hogy idén is megközelítse, sőt elérje az 5 százalékot a magyar gazdaság bővülési üteme.

Azzal vádolják a Párbeszédet, hogy megpróbált manipulálni egy közvélemény-kutatást

Azzal vádolják a Párbeszédet, hogy megpróbált manipulálni egy közvélemény-kutatást

A balliberális pártok összefogásának az erősödése helyett, egyre csak mélyül a szakadék az MSZP-P és a DK-Momentum párosai között. Legújabb fejleményként a ballib pártok már nem csak az egymással megkötött megállapodásaikat nem tartják be, de most már a saját közvélemény-kutató cégeikben sem bíznak.

Karácsony Gergely alkalmatlansága csődbe viszi Zuglót

Karácsony Gergely polgármester alkalmatlansága lassan csődbe viszi Zuglót – mondta a Fidesz fővárosi szóvivője szerdán Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére