Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Babis: menjenek haza a migránsok!

Horváth Tamás

2018.10.26. 18:10

A cseh miniszterelnök szerint az Európai Unióban tartózkodó 700 ezer illegális bevándorlónak semmi keresnivalója nincsen az öreg kontinensen.
PRÁGA, 18:10

A cseh miniszterelnök szerint az Európai Unióban tartózkodó 700 ezer illegális bevándorlónak semmi keresnivalója nincsen az öreg kontinensen.

Andrej Babis a Guardiannek adott interjút, melyben kifejtette, hogy a migrációs válságot a küldő országokban lehet hatékonyan kezelni.

Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) költségvetésének növelésére szánt összeget inkább egy, a Marshall-tervhez hasonló programra kellene fordítani, amely az afrikai gazdaságok fellendítését tűzné ki célul”

– hangsúlyozta álláspontját Csehország kormányfője.

A politikus szerint az elmaradottabb afrikai és ázsiai országok fejlődése jótékony hatást gyakorolna az európai migrációs adatokra. Akik azonban már Európában tartózkodnak, vissza kellene térniük a hazájukba.

700 ezer illegális migráns van jelenleg az Európai Unió területén, s jobban tennék, ha hazamennének!”

– jelentette ki Babis, aki a betelepítési kvóták ellen is érvelt, többek között "abszurdnak" és "megvalósíthatatlannak" nevezve azokat.

 

Van, amiben megvan az egyetértés Merkellel

Az interjúban kifejtett gondolatok egy részével Angela Merkel német kancellár is egyetért. Legalábbis a két politikus prágai találkozója után tartott sajtótájékoztatón ez derült ki.

A migrációs politika számos területén megegyezik a véleményünk, főleg ami az Európai Unió és más államok együttműködési szerződéseit illeti"

– húzta alá Merkel a kétoldalú cseh-német egyeztetést követően.

Egyetértünk abban, hogy szorosabbra kell fűzni együttműködésünket az afrikai országokkal, különösen ami a gazdasági együttműködést illeti. A mi érdekünk is, hogy az afrikai államok gazdaságilag sikeresebbek legyenek, hogy lakosaik ne akarjanak elmenni"

– hangsúlyozta a cseh kormányfő.

A migránsok kötelező kvóták szerinti elosztásáról, amelyben eltér Berlin és Prága álláspontja, a sajtótájékoztatón egyik politikus sem beszélt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Életben az embargó és az árplafon, Moszkva válaszolni akar

Németországban pedig újabb migrációs válság elé nézhet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére