Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: afrika

Belgium szigorítja a gázleállítási tervét, nagy baj van Németországban

Belgium szigorítja a gázleállítási tervét, nagy baj van Németországban

És afrika régóta nem látott üzemanyaghiánnyal küzd.

Afrika régóta nem látott üzemanyaghiánnyal küzd

Afrika régóta nem látott üzemanyaghiánnyal küzd

Ez a bravúr úgy jött össze, hogy ott találhatóak meg a világ legnagyobb olajtartalékai, a kontinens mégsem képes folyamatosan finomítani az összes nyersolajat.

A WHO szerint igazságtalan, hogy a fejlett országok vásárolják fel a majomhimlő elleni vakcinát

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a majomhimlő elleni vakcinák igazságos elosztórendszerének kiépítésén dolgozik, a tervezet heteken belül elkészülhet – jelentette be Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a (WHO) főigazgatója szerdán.

Már több mint 800 ezren menekültek el Szomáliából az aszály elől

Csak a múlt hónapban 33 ezer, aszály elől menekülő embert számláltak, ami 28 százalékkal több az áprilisi adatokhoz képest. A menekülthullám 2021 januárjával vette kezdetét – közölte az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA).

A háború miatt már most élelmezési vészhelyzetet hirdettek az afrikai országban

Élelmezési vészhelyzetet hirdettek Csádban a gabonakészletek csökkenése miatt.

„Európának ugyanúgy be kell fogadnia más migránsokat, mint ahogy az ukrajnai menekülteket”

Az Ukrajnából érkező menekültek esetében életbe léptetett európai befogadási és szolidaritási mechanizmushoz hasonlót szorgalmazott az élelmiszerválság miatt menekülő migránsokkal szemben Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter, aki a földközi-tengeri országok miniszteri találkozója előtt nyilatkozott a La Repubblica című lapnak.

Szélsőséges vakcinadiszkrimináció sújtja Afrikát

Szélsőséges vakcinadiszkrimináció sújtja az afrikai kontinenst, noha a földrésznek csak akkor van esélye felülkerekedni a koronavírus-járványon, ha a lakosság 70 százalékát a jövő év végéig sikerül beoltani – derül ki a Mo Ibrahim Foundation hétfőn közzétett jelentéséből.

Megállapodás született az afrikai kontinens eddigi legnagyobb magyar kötött segélyhitelprogramjáról

Magyarország 52 millió dolláros kötött segélyhitelprogramot indít Ruandában, ami az eddigi legnagyobb volumenű program, amelyet hazánk eddig valaha is elindított Afrikában – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Kigaliban.

Gyülekeznek a migráció viharfelhői Európa felett

Gyülekeznek a migráció viharfelhői Európa felett

Afganisztán az összeomlás szélén áll, a szudáni rezsimet katonai puccs döntötte meg, míg Etiópiában a tigrinya lázadók a polgárháború végjátékának szakaszába léptek. Az etióp kormányzat esetleges összeomlása regionális káoszt eredményezne, amit tovább tetézhetnek az etióp–szudáni határvita kapcsán kibontakozott harcok. Az elmúlt hetek eseményei ismételten figyelmeztettek minket arra, hogy Európa küszöbén bármikor felbukkanhat egy újabb, milliós tömegeket megmozgató migrációs válság.

Vissza az oldal tetejére