Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: németország

Társadalmi feszültség kialakulásától tart a szövetségi bűnügyi hivatal

A koronavírus-járvány kezelése elleni radikális tüntetések sorozatához hasonló tiltakozó mozgalom indulhat el Németországban az energiaválság és az általános drágulás miatt a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) belső elemzése szerint – jelentette a Der Tagesspiegel című lap a hétvégi számában.

Nix harckocsik Ukrajnának, ám a zöldek belerángatnák Berlint a háborúba

A Németországot kormányzó hárompárti koalíció közül a Zöldpárt és a Szabaddemokraták pártja (FDP) még több fegyverrel támogatnák Ukrajnát, de vannak olyan politikusok is, akik modern páncélosok küldését is szorgalmaznák – írta a német köztévé híroldala. A kormánykoalíció harmadik pártja, azaz a Szociádemokraták (SPD) inkább hallgatnak, vagy visszafogott nyilatkozatokat tesznek a kérdésben. Scholz kancellár, Kühnert pártelnök és a honvédelmi miniszter asszony szerint más NATO tagállamok nélkül nem hoz ilyen döntést a német kormány, mivel fennáll a veszélye annak, hogy tankok szállítása berántaná Németországot a hadviselő felek közé.

Végre bevallották: lehetnek gondok a gázellátással, ha kemény lesz a tél

Adódhatnak gondok a földgázellátással Németországban, ha kemény lesz a tél – mondta a szövetségi közüzemi hálózati felügyelet (Bundesnetzagentur) vezetője egy csütörtöki lapinterjúban.

Fokozódik a feszültség Németországban az atomenergia körül

A német szövetségi kormány nemrég döntött arról, hogy a téli időszakra a maradék három működő atomerőműből kettőt fenntartanak, de csak vésztartalékként az energiaellátás biztonsága miatt. A kormánykoalícióban azonban nincs egyetértés a nukleáris energiáról – írja V4NA.

Csődhullámtól tart a német közüzemi szolgáltatók szakmai képviseleti szervezete

A helyi közműszolgáltatók a magas energiaárakból eredő költségnyomás és a saját ügyfeleik esetleges fizetésképtelensége miatt a csőd kockázatával néznek szembe Németországban – tájékoztatta a Reuters hírügynökséget szerdán a VKU ágazati szakmai képviseleti szervezet vezetője.

Vissza az oldal tetejére