Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Bizottság megint Lengyelország miatt aggódik

Bertha László

2016.07.25. 20:28

Továbbra sem sikerült eloszlatnia számos kérdést a lengyel parlament által elfogadott alkotmánybírósági törvénynek, valamint újabb kételyek is felmerültek - jelentette ki Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivõje Brüsszelben.
BRÜSSZEL, 20:28

Továbbra sem sikerült eloszlatnia számos kérdést a lengyel parlament által elfogadott alkotmánybírósági törvénynek, valamint újabb kételyek is felmerültek – jelentette ki Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője Brüsszelben.

A bizottság szóvivője leszögezte:

tudjuk, hogy az alkotmánybíróság működéséről szóló, múlt hét pénteken megszavazott jogszabály számos fontos aggályos kérdésre nem adott megfelelő választ.”

Ezen felül pedig újabb aggályok is jelentkeztek az Európai Bizottság szerint. Szkínász az újságírók kérdésére elmondta, hogy hamarosan megvizsgálják a kérdést a Lengyelországgal szemben életbe léptetett jogállamisági mechanizmus keretében.

A szóvivő hozzátette, hogy a testület továbbra is szorosan figyelemmel fogja kísérni a lengyelországi fejleményeket.

Az alkotmánybíróság körüli viták miatt az Európai Bizottság februárban léptette életbe a jogállamisági mechanizmust Lengyelországgal szemben.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére