Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vastagbőr

Bohár Dániel

2019.11.09. 11:40

A kutatók sokáig úgy tartották, hogy a nílusi víziló a legvastagabb bőrrel rendelkező élőlény a Földön. Aztán megjelent Lackner Csaba és beelőzte a hippókat.

Képfelvétel arról, hogyan rendezi „utcákba a kólát” Lackner Csaba, illetve 50 órányi titkos hanganyag, amelyen az akkor még szocialisa önkormányzati képviselő arról vall, hogyan lopják szét Kispestet. Lackner elmondása szerint a mutyiban benne van Gajda Péter polgármester, Kránitz Krisztián, a vagyonkezelő igazgatója és Somogyi László vállalkozó, akinek a felesége egyébként önkormányzati képviselő.

Lackner a hangfelvételeken olyan állításokat tesz, mint például:

Miután az Informátor nyilvánosságra hozta az egyértelműen korrupcióra utaló felvételeket a kispesti szocialisták, de az egész ellenzék országos szinten is rendkívül kellemetlen hazugsághullámot indított. Sokáig tagadták a felvételek hitelességét, aztán azzal védekeztek, hogy nem ismerik fel társukat, a végén pedig már egymást sem. Ebből a szempontból fordulópont volt a csütörtöki nap, hiszen a kispesti alakuló ülésre érkező Burány Sándor – a kerület országgyűlési képviselője, akit egyébként többször emleget Lackner a felvételeken – beismerte, hogy felismeri egykori párttársát. Heuréka – szokták mondani.

Lackner hosszú hetek bujdosása után megjelent a kispesti városházán. Átvette a mandátumát, letette az esküt és szóban is megerősítette, hogy folytatja a munkát. A kispesti Tony Montanát láthatóan nem hatotta meg a neve körül kialakult gigabotrány. Mosolygott, nevetgélt, jól érezte magát a közgyűlésen. Az sem zavarta, hogy az utcán, de még a teremben is tüntettek ellene. Pedig biztos vagyok benne, hogy ez még a rendkívül vastag bőrű nílusi hippo hámrétegét is kikezdte volna, ám Lacknerre hatással sem volt. Gajda Péter szigorát és az egykori bizalmasától történő elszigetelődést jól jellemzi, hogy Lackner na melyik bizottság alelnöki székét kapta, na melyik, hát természetesen a szociális és a lakásügyi testületét. Jogos, hiszen hallhattuk, hogy Lackner szociálisan ultraszenzitív, a lakásügyi részt egyébként megértem, hiszen a hangfelvételek tanulsága szerint a kispesti lakásmutyiban nyakig benne van, szóval a szakértelmére még nagy szükség lehet. Később persze Gajda próbálta menteni a helyzetet, hogy tévedés történhetett és csak emiatt kapott bizottsági posztot Lackner, késő bánat.

Lackner az alakuló ülésen a fideszes képviselőktől kapott kólát is, nem itta meg, úgy tűnik a folyékonyat nem szereti, csak a port, szigorúan szénsav nélkül.

A kispesti porszívó az alakuló ülés végén felállt és elviharzott, hiába követték az újságírók, nem állt szóba senkivel. Hogy ezt a munkát ebben a formában meddig lehet folytatni, nagyon jó kérdés? Az mindenesetre sokat elárul Lackner Csaba testtartásáról és értékrendjéről, hogy eszébe sem jutott a lemondás, sőt még ő érzi magát megsértve, amiért kitették az MSZP-ből, de Gajda Péter lépéseit elnézve annyira nem kell aggódnia a kiközösítés miatt. Lackner és bandája újra akcióba fog lépni.

Hacsak az új korrupcióellenes – vagyis elnézést átláthatóságért felelős – főpolgármester-helyettes nem kezd valamit a kispesti üggyel. Karácsony Gergely csapatában ezt a posztot Kerpel-Fronius Gábor kapta meg. A momentumos politikus az előválasztáson még az ellenfele volt Karácsonynak. Kerpeltől a fővárosi önkormányzat alakuló ülésén volt szerencsém megkérdezni, hogy munkáját a kispesti korrupciós botránnyal kezdi-e. A válasza erre (korrupcióellenes főpolgármester-helyettesként) annyi volt, hogy nem tájékozott az ügyben. Teljesen jogos, Karácsony Gergely brigádját elnézve az lett volna furcsa, ha Kerpel-Fronius értelmes választ adott volna erre az egyébként nem túl bonyolult kérdésre. Ugyanezen beszélgetés során az átláthatóság bajnoka azt is elmondta, hogy nem tudja garantálni a visszaosztások megszüntetését.

Vagyis! A korrupcióellenes főpolgármester-helyettes nem tudja garantálni a korrupciómentességet!

Mondjuk elnézve, hogy Karácsony (vagyis Gyurcsány) kiket ültetett fontos, kasszakulcsos pozíciókba ezt nem is csodálom.

A korrupció a hivatalos definíciója szerint olyan tett, ami törvénybe vagy közerkölcsbe ütközik. A visszaélés során valaki pénzért vagy más juttatásért jogosulatlan előnyt nyújt másoknak.

A kispesti helyzetből kiindulva és elnézve a fővárosban alakuló helyzetet, osztozkodást nyugodtan definiáljuk újra a fogalmat.

Korrupció: a budapesti hétköznapok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére