Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rékasi Zsigmond a saját bőrén tanulta meg, hogy milyen az igazi libsi tempó

Horváth Tamás

2020.02.19. 16:40

Hiába vagy ellenzéki „forradalmár”, ha nem azt gondolod, mint ők, egy pillanat alatt körön kívül találod magad.

Tökéletes látleletet nyújt a magyarországi liberálisok mentális állapotáról az, ahogyan Rékasi Károly fiához, Rékasi Zsigmondhoz viszonyulnak. A hajdani ellenzéki „forradalmár”, aki még a 2018-as országgyűlési választások előtt tett kormányellenes kijelentéseivel vált országosan ismertté, vélhetően örökre elásta magát a „haladók” szemében.

Történt ugyanis, hogy a 18 éves „híresség” kedden egy Facebook-posztban írta le a tapasztalatait, amiket hétfőn este szerzett Budapesten.

Anélkül, hogy belemennénk a sztori részleteibe (a Facebookon mindenki elolvashatja a teljes bejegyzést), annyi a lényeg, hogy Rékasi is megtapasztalta azt, amit már sokan Magyarországon: a cigányság antiszociális része bandákba verődve inzultálja a többségi társadalom tagjait.

Rékasi Zsigmond az említett Facebook-posztban kertelés nélkül, a píszíre fittyet hányva számolt be a saját tapasztalatairól, ám úgy tűnik, hogy a véleményszabadságra elvben oly érzékeny libsiknek ez nem nyerte el a tetszését. Sőt, pillanatok alatt megrohamozták a hajdani „forradalmár” Facebook-oldalát.

Szemezgessünk a „csalódott” kommentek közül:

„Miért releváns a támadók etnikai hovatartozása? a világban mindenki egyenlő, azt hittem az már alap, hogy az embereket a cselekedeteik alapján ítéljük meg, bőrszíntől és etnikai hovatartozástól függetlenül. e kettő összekapcsolása alkalmas lehet gyűlöletkeltésre, a káros sztereotípiák és a társadalmon belüli megosztottság növelésére, és egyesek felhatalmazva érezhetik magukat akár rasszista gyűlölet-bűncselekményekre.”

„Nagy csalódás, azt hiszem, mostantól nem vagyok mégsem kíváncsi a megnyilvánulásaidra...”

„és ha történeted elmondod, anélkül, hogy rasszt is megneveznél?”

„azt hittem te más vagy...értelmesebb ember...ez az írás így megfogalmazva csak olaj arra a tűzre, ami már sok áldozatot követelt eddig is..”

„A történet súlyosságát nem vitatva, és együttérzésemről biztosítva jelezném, hogy ez így rasszizmus. Van a történet megítélésének szempontjából jelentősége a garázdák származásának?”

„Kedves Rékasi! Amit eddig információban eljutott hozzám Rólad, az alapján egy tökös demokrata gyereknek gondoltalak. Ez az írásod, amely számomra elég hiteltelen és valószínűtlen azt közli velem, hogy Te inkább a Mi Hazánk mozgalom támogatója vagy mint demokrata. Az írásodból sugárzik a rasszizmus. Rengetegen megosztják és ez súlyos károkhoz vezethet. Nem szabad a szakadékot mélyíteni, mert a végén Te is beleesel. Nyilván megtörténhet egy-egy eset az írásodból, de hogy ez mind veled történt meg egy este, az nekem teljesen valószínűtlen. Ma amikor egyre nő a cigányellenesség, és a kormány is generálja, neked csendben kellene maradni az ilyen történeteiddel.”

„Rékasi Zsigmond, átlagember lettél. Többnek indultál.”

„Ez egy Bede szintű, full rasszista poszt”

„Rékasi Zsigmond! Nem zavar, hogy a full széljobber Vadhajtásos Bede lájkol? Döbbenet.”

„A bűnnek se színe se rassza nincs kedves Rékasi Zsigmond!”

Függetlenül attól, hogy Rékasi Zsigmondnak igaza van-e az adott téma kapcsán, vagy sem, sokatmondó a liberálisok reakciója. Rékasi esete megmutatja, hogyan lehet az egyik pillanatról a másikra elveszíteni a belpesti balliberális értelmiség támogatását, hogyan lehet körön kívülre kerülni egy, a „haladók” álláspontjával ellenkező vélemény megfogalmazása miatt.

Reméljük, Zsigmond példája tanulságul szolgál minden tenni akaró fiatal számára, aki emocionális indíttatástól vezérelve valaha is úgy gondolta, hogy a balliberális tábor felkarolja az ügyeit.

Rékasi Zsigmond a saját bőrén tanulta meg, hogy milyen az igazi libsi tempó. Talán a kortársai nem lépnek bele ugyanebbe a csapdába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére