Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rakétatámadás és orrkarika

Pozsonyi Ádám

2022.05.04. 12:45

 

Május 3-án, az esti órákban rakétatámadás érte Kárpátalját. Az információk szerint az eset az egyik hegyvidéki járásban történt. A találat a vasúti hálózat infrastruktúráját érte.

A háború közelebb jött. Mondhatjuk úgy is, közelebb jött az élet, az élet kegyetlensége és a valóság.

(Mondjuk a délszláv háború meg a határtól szinte méterekre zajlott annak idején, a szerbek még bombát is dobtak valamelyik városunkra. Akkor is sok menekült jött át hozzánk, de az ukránokkal ellentétben nekik eszük ágában sem volt itt tüntetgetni. És a világon sem ment át egy ekkora tiltakozáshullám, semelyik popcsillag nem állt színpadra szerb zászlókkal, és senki nem változtatta a profilképét szerbesre.)

 

Szóval közelebb jött a háború. Míg a friss híren gondolkodom, egy videóösszeállítást nézek, ami a harcoló felek – elsősorban az ukránok által – elkövetett kegyetlenkedésekről szól. És eközben eszembe jut a 444 legutóbbi videós búsongója: „El kell innen menni, minden rossz, élhetetlen itt, stb.”

Eszembe jut azaz orrkarikás lány, amint sopánkázik, hogy egy „közeli ismerőse” nem meri vállalni a munkahelyén, a Petőfi irodalmi intézetben, hogy nem kormánypárti.

Na, most ugye ez vagy igaz, vagy nem, de feltenném a kérdést: Egy DK-s vezetésű önkormányzatnál vajon meri vállalni a pénzügyes kislány, hogy kormánypárti? A Fradi-meccsen vajon meri vállalni a lelátón az ember, hogy utálja a Fradit? A rokoni találkozón meri vállalni az unoka, hogy idegesíti a nagyi? A libsi könyvesboltban vajon tartanak Szabó Dezsőt? A Facebookon, az ő kis alternatív csopijában meri hangoztatni bárki következmény nélkül, hogy utálja az indie zenét? A migránspárti csopijában lehet hangoztatni, hogy mit gondolsz az LMBTQ-ról?

És ebben a videóban vajon megszólaltattak egyetlen olyan fiatalt is, akinek más a véleménye?

 

Ezek a szerencsétlenek úgy tesznek, mintha az élet minden általános tulajdonságát a Fidesz és OV gonoszsága okozná. Talán el is hiszik. Mivel a valóságos létezésről fogalmuk sincs. Nem értik sem a háborút magát, sem azt, hogy milyen jó dolguk van. Nem értik, hogy ha a mélyben megbúvó ösztönök feltörnek, akkor az összes máz, amit a civilizált ember magára ken, egy pillanat alatt el tud illanni. Mint amikor a betonon átüt a fű. vagy az elhagyott lakóépületekben facsemeték kelnek életre a konyha padlójából. A természetet nem lehet elűzni, ha kihajítod az ajtón, bejön az ablakon. S az öldöklési vágy, az erőszak és a háború borzalmai valahol éppúgy része az életnek, csak mi lefedtük, elástuk, mélyre száműztük. És ha feltör, az igazi, valódi, értékes kultúra is eltűnik a művészettel, az illemmel, a szokásokkal együtt, nemhogy ezek az eszement túlhajtások, hogy melyik devianciának milyen jogai vannak, és lehet-e a homokos bálnáknak szavazni. Mellesleg, hogy kinek milyen joga van, az a fehér kultúrát leszámítva nagyjából nem érdekel senkit.

Szóval rakétatámadás érte Kárpátalját. Kárpátalja vasúti hálózatát, minden bizonnyal azért, hogy ne tudjon fegyvert szállítani az a nyugat, ahová most az orrkarikás lány kívánkozik, mert itt nálunk élhetetlen minden. Mert mi itt még mentjük, és óvjuk azt a mázat, ami lefedi a mélyben lévő borzalmakat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére