Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán a vörös bárókat sem zárja ki a magyar emberek szolgálatából

Horváth K. József

2020.07.18. 14:00

Ha kiöntenék a hordóból azt a sok mocskot, amelyet a baloldal a kormányt gyalázó szennylevével töltött meg, akkor a kizúduló szmötyiben sűrűn úszkálnának a „korrupció” nevet viselő bűzmirigyek éppúgy, mint a ’Mészáros’ vagy más nemzeti tőkések nevével megjelölt mirigytestvéreik.

Meglehetősen furcsa azonban, hogy vörös bárók nevei egyszer sem bukkannak föl a rágalom hordójában úszkálva. A Leisztinger-szmötyik vagy a Kóka-bűzmirigyek valahogy következetesen kimaradnak a mocsokból, pedig Mészárosék sem tesznek mást, mint a Leisztingerek vagy a Kókák: üzletember módjára pályáznak. Persze, ha a Mészárosék nyernek, az maga a tőről metszett korrupció. Ha viszont Kókáék, az természetesen a normális üzleti élet része, s még szép, hogy a kormány nem zárja ki őket a pályázási lehetőségekből, ha az ország érdekét ez szolgálja, magyarázzák.

Ellenkező esetben – például a Karácsony vezette főváros káderpolitikáján – látszik, hogy nem tűrnek meg senkit maguk körül, aki nem a saját brancsukból származik. Csak úgy repültek állásukból a Tarlós idejéből megmaradt cégvezetők, nehogy már nekik egy fillért is adni kelljen a baloldalivá átfestett közkasszából, miközben természetes, hogy a vörös bárók százmilliókat nyerhetnek el a jobboldali kormány által kiírt pályázatokon.

Mindez arról jutott eszembe, hogy a 168 Órában Kóka János üzletember sikeres együttműködéséről lehetett olvasni Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. Ilyet Karácsony és a kormány viszonyáról még véletlenül sem lehet látni annak dacára, hogy a kabinet mindent megtesz a fővárosfejlesztő együttműködés érdekében. Eközben a budapesti vezetés csak gáncsoskodik, konfliktust szít s a kormány zsarolásában éli ki magát, közben előszeretettel hivatkozva a fővárosi választók érdekeinek alázatos szolgálatára.

Pedig hát a téli hóeltakarítás, a Pesti úti idősotthonban végzett „idősgondozás” vagy a lánchídi csata ennek éppen az ellenkezőjét mutatja.

Mindazonáltal jól tudjuk, hogy politikusként ki volt az a Kóka János, akivel most a kormány – üzletemberként – nagyon is kesztyűs kézzel bánik. Nem azért, mert elvtelen, mert köpönyegforgató, hanem azért, mert Magyarországnak egyszerűen ez az érdeke.

Pedig hát tudjuk jól, politikusként ki volt az a Kóka János. Ő a magyar érdekek ősellenségének, az SZDSZ-nek volt korábban elnöke, országgyűlési képviselője, Gyurcsány Ferenc volt gazdasági és közlekedési minisztere. Ő volt az, aki az SZDSZ képviselőcsoportjának vezetőjeként biztosította a parlamenti többséget a Gyurcsányt váltó Bajnai-kormány intézkedéseihez. Aki megszorító csomagjának azt a mottót adta, hogy „Fájni fog”.

És ez az a Kóka, akiről azt írta a 168 Óra, hogy a közelmúltban 300 millió forintos állami támogatást kapott, s amely alkalomból Szijjártó Péter még fotót is posztolt vele, nem titkolva, hogy jó kapcsolatokat ápol a ma már az üzleti életben tevékenykedő vörös báróval. Kóka erről így beszél az interjúban: „Valójában csak Magyarországon szokatlan, hogy a legitim gazdasági érdekek képviselete felülírja a valamikori politikai csatározásokat.” Baloldali kormány esetében persze nem szokatlan, hanem egyenes elképzelhetetlen lenne hasonló magatartás, hogy teszem azt Mészáros cége forrást nyerne a Gyurcsány-kormány pályázatán.

De idézhetem Orbán Viktort is a témával kapcsolatban, aki a közelmúltban Szakács Lászlónak, az MSZP országgyűlési képviselőjének azonnali kérdésére válaszolt, amelyben a szoci politikus gúnyosan olyan projektekről beszélt, amelyekből a nemzeti tőkésosztály remekül él. Persze azt ő is elfelejtette hozzátenni, hogy a szocialista kötődésű vörös bárók is, ha jó minőségű pályázatot nyújtanak be. Orbán Viktor azonban lecsapta a magas labdát és pótolta Szakács mulasztását. Így fogalmazott: „Szeretném világossá tenni: gazdaságfejlesztést végzünk. A gazdaságfejlesztési programokat a gazdaság fejlesztésének szempontjai alapján ítéljük meg. Az önök emberei, a vörös bárók is kapnak támogatást. Rendszeresen és sokat. Ha értelmes programokat hoznak ide. A pályázatokat elbírálók nem az alapján hoznak döntést, én nem az alapján hozok kormányzati stratégiai kérdéseket, hogy egyébként kinek milyen színe van. Ha gazdaságról van szó, a gazdaságot nem lehet pártalapon építeni. Ezért minden értelmes gazdasági ötletet fel kell karolni. Az előző, az én véleményem szerint gyengén teljesítő kormányban fontos miniszteri posztot betöltő ember is kap támogatást [itt Kókáról beszél – a szerk.], ha értelmes gazdasági ötlettel jön. Ha az önök nyelvén akarnék beszélni, akkor megismétlem, a vörös bárók is kapnak támogatást, ha értelmes gazdasági programmal jönnek.”

Látható, hogy Szakács nemcsak a korrupciót felejtette el emlegetni Kóka sikerekor, de már abból a „bűnös körből” is kihagyta, amelyet a „nemzeti tőkésosztály” dehonesztáló megjelöléssel illetett. Hogy még véletlenül se löttyenjen a baloldal rágalomhordójának szutykaiból a vörös bárókra.

A magyar kormány azonban komolyan veszi, Orbán Viktor pedig a parlamentben a legszélesebb nyilvánosság előtt ki is mondja, hogy „a gazdaságot nem lehet pártalapon építeni”.

Kóka János esete a jó példa rá, hogy a kormány ennek megfelelően is cselekszik.

Mert a kabinet valóban az összes magyar ember érdekében fejleszti a gazdaságot, védelmezi a munkahelyeket, nemcsak megalázó módon hivatkozik rájuk, eszközként tekintve a választókra, mint teszi ezt Karácsony Gergely és sleppje a budapestiekkel nap mint nap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vágó István szerint épeszű ember nem válaszol igennel a népszavazás kérdéseire

Vágó István szerint épeszű ember nem válaszol igennel a népszavazás kérdéseire

A DK kvízprofesszora szerint a kormány által feltett kérdések „nem normálisak”, azt állítja, azokra csakis nemmel lehet válaszolni.

Már a NAV is vizsgálja a Cseh Katalin körül kialakult botrányt

Vajon Fekete-Győr András mikor indít vizsgálatot párttársa céges ügyei miatt?

Az MSZP Karácsony támogatásával mintha bukásra játszana

Az MSZP Karácsony támogatásával mintha bukásra játszana

Ha Kunhalmi Ágnesnek a 168.hu-n megjelent friss interjújára gondolok, amelyben felmagasztalja Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet, akkor akár az is eszébe juthat az embernek, hogy Kunhalmi MSZP-társelnök és a pártja nem is akarja megnyerni a 2022-es választásokat. Magyarán eleve bukásra készülnek.

Béranya hozta világra egy híres meleg divattervező gyermekét

Béranya hozta világra egy híres meleg divattervező gyermekét

A Netflixen futó „Meleg szemmel” című reality szereplője, Tan France divattervező tavaly jelentette be, hogy párjával gyermeket várnak.

Európai magyarnak lenni

Európai magyarnak lenni

Ismét rá kellett jöjjek, hogy Európa szerelmese vagyok.

„Eltörölnék” a libsik az UFC-harcost, mert a „terhes” transznőn poénkodott egy mémmel

Rendőrségi eljárást is indítottak ellene, de ő a Twitteren megüzente: nem érdekli, ha másoknak nem tetszik a véleménye.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére