Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Növekvő antiszemitizmus a migránsok körében: a baloldali elit falaz Németországban

Ifj. Lomnici Zoltán

2021.05.26. 09:00

Felmerült a palesztinbarát tüntetések betiltása is.

 

A közel-keleti konfliktus kiéleződésére tekintettel a németországi hangulat is hevesnek mondható, a közelmúltban erőszakba torkollt egy palesztinbarát tüntetés Berlinben. A rendőrség szerint állítólag Izrael-ellenes kijelentések hangzottak el. Szintén antiszemita kijelentések voltak hallhatók a nürnbergi tüntetéseken is, amelyek ügyében a hatóságok most kezdenek nyomozást. Szakértők aggódnak a zsidókkal szembeni ellenségeskedés ezen formája miatt, amelyet „bevándorló-antiszemitizmusnak” neveznek.

A palesztinbarát tüntetések résztvevőinek antiszemita kijelentéseit tekintve kijelenthető, hogy „az antiszemitizmus tabu” nyilvánvalóan már nem érvényes. Ez a fajta tiltakozás antiszemita indíttatású, sokan ezért támogatják az összes palesztinbarát tüntetés betiltását Németországban.

Az antiszemitizmus három formájáról beszélnek Németországban:

  • a náci korszak „klasszikus antiszemitizmusa”,
  • „bevándorló-antiszemitizmus” a muszlim migráció révén,
  • baloldali antiszemitizmus.

A Szövetségi Statisztikai Hivatal szerint Németországban már minden negyedik ember migrációs háttérrel rendelkezik, így nekik vagy legalább egy szülőnek a születésekor nem volt német állampolgársága. A lakosság több mint egyharmadának van migrációs tapasztalattal rendelkező személy. Ennek fényében egyre nehezebb a migrációs háttér kategóriáját használni, hogy „rólunk” és „róluk” beszéljünk – mert a migráció különböző szinteken formálja a németek mindennapjait.

Ezzel a felismeréssel párhuzamosan a millennium eleje óta egy második jelenség figyelhető meg: az úgynevezett „új antiszemitizmusról” folytatott viták során felmerült, hogy a németországi zsidókkal szembeni ellenségesség ma elsősorban a migrációs hátterű személyekre vezethető vissza. Németországban az elmúlt években számos antiszemita esemény történt, amelyek során az elkövetők arab és/vagy muszlim háttérrel rendelkeztek.

A napokban a Tagesspiegel is foglalkozott a témával, és arra a megállapításra jutott, hogy ami a muszlim migránsok körében tapasztalható, az nem egyszerűen Izrael állam kritizálása, hanem nyílt antiszemitizmus.

A „zsidó ellenségkép” lényeges közös nevezőt képvisel az összes iszlamista csoport ideológiájában­ – írja a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) a 2020. júliusi „Situation Report Antisemitism”-ben. Az iszlamisták eligazodnak „az iszlám zsidóellenes hagyományaiban, másrészt az iszlamizmusban szereplő antiszemita narratívát is európai forrásokra és nem utolsósorban a nemzetiszocializmusra vezetik vissza”.

A német baloldali elithez hasonlóan az amerikai baloldal is elfordult Izraeltől, a zsidó államot elsőként elismerő Truman rá sem ismerne a Demokrata Pártra – erről számol be magyar sajtóbeszámolók alapján a New York Post.

A cikkben leírtak alapján a Demokrata Pártban egyre erősebb az Izrael-ellenes hangulat, különösen a más témákban is szélsőséges balszárnyon, a mérsékeltek pedig nem mertek szót emelni ellenük, még akkor sem, ha megjelenik az antiszemitizmus. A New York Post szerint Biden hiába próbálta elcsitítani a palesztinpártiakat, a párt balszárnya már azt kezdte követelni, hogy az Egyesült Államok ne adjon el több fegyvert Izraelnek.

Korábban a Bar-Ilan Egyetem egyik kutatási központja írt tanulmányt arról, hogy a Demokrata Pártot antiszemita válság sújtja, a brit Munkáspártéhoz hasonló „corbynizációs” folyamat keretében, amelynek három fő alakja, Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib és Ilhan Omar kongresszusi képviselő együttesen a szocializmust, a palesztinizmust és az iszlamizmust személyesíti meg. Az említett politikusnők vörös–zöld szövetsége az, amely a Demokrata Pártot a szocializmus felé tereli. Az amerikai zsidók számára ez azt jelenti, hogy a Demokrata Párt iránt sok generáció óta fennálló mély hűségüket az elutasítás és a gyanakvás váltja fel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KariGerit nem érdeklik a budapestiek, inkább kampányol

KariGerit nem érdeklik a budapestiek, inkább kampányol

Karácsony Gergely naponta átlagosan 3-4 posztot rak ki a Facebook-oldalára. Az elmúlt napok bejegyzései alapján az a tapasztalat, hogy még említés szintjén sem foglalkozik a budapestiek helyzetével, helyette inkább a kampányával törődik, és országot jár. 

Vágó István szerint épeszű ember nem válaszol igennel a népszavazás kérdéseire

Vágó István szerint épeszű ember nem válaszol igennel a népszavazás kérdéseire

A DK kvízprofesszora szerint a kormány által feltett kérdések „nem normálisak”, azt állítja, azokra csakis nemmel lehet válaszolni.

Már a NAV is vizsgálja a Cseh Katalin körül kialakult botrányt

Vajon Fekete-Győr András mikor indít vizsgálatot párttársa céges ügyei miatt?

Az MSZP Karácsony támogatásával mintha bukásra játszana

Az MSZP Karácsony támogatásával mintha bukásra játszana

Ha Kunhalmi Ágnesnek a 168.hu-n megjelent friss interjújára gondolok, amelyben felmagasztalja Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet, akkor akár az is eszébe juthat az embernek, hogy Kunhalmi MSZP-társelnök és a pártja nem is akarja megnyerni a 2022-es választásokat. Magyarán eleve bukásra készülnek.

Béranya hozta világra egy híres meleg divattervező gyermekét

Béranya hozta világra egy híres meleg divattervező gyermekét

A Netflixen futó „Meleg szemmel” című reality szereplője, Tan France divattervező tavaly jelentette be, hogy párjával gyermeket várnak.

Európai magyarnak lenni

Európai magyarnak lenni

Ismét rá kellett jöjjek, hogy Európa szerelmese vagyok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére