Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mi lesz velünk Karácsony Gergely nélkül?

Bohár Dániel

2020.02.12. 16:00

Budapest főpolgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy bojkottálja a Hír TV-t, ameddig nem kérünk bocsánatot a „neonácikat mosdató, az antifasiszták tevékenységét megkérdőjelező riport” miatt. Hogy mi? Karácsony úr, maga a főváros első embere, nem médiaszakember vagy kommunikációkutató. Milyen jogon hirdet bojkottot bárki ellen egy riport miatt, ami ráadásul nem is róla szól? Őrült egy világ.

Kezdjük azzal, hogy a „bojkott”, óvodai színvonal. Amikor egy politikus bojkottot hirdet egy médium ellen, az a legalja. Ebben egyébként Magyarországon az MSZP az élharcos. Egy időben nekik volt állandó mániájuk, hogy bojkottot hirdettek bizonyos médiumokkal szemben. Manapság már persze örülnek, hogy egyáltalán valaki szóba áll velük, esetleg meg is hallgatja őket, de ez más téma.

Karácsony Gergelynek nem tetszett a kitörés napi megemlékezésről szóló riportunk. A főpolgármester azt nehezményezi, hogy a híradós beszámolónkban az általa „neonáci hordának” titulált embereket „megemlékezőknek” neveztük. Nemcsak ez fájt neki, hanem az is, hogy a szerinte „demokratikus hagyományokat óvó állampolgárokat” antifasiszta felvonulóknak hívtuk, akik meg is zavarták a túrát.

A Kitörés 60 emlék- és teljesítménytúra szervezői az 1945-ös budai kitörésre emlékeznek(!) minden évben. Egy történelmi eseményre, amely során rengeteg magyar és német katona vesztette életét. A budapesti német-magyar csapatok kitörési kísérlete a második világháború legvéresebb katonai akciói közé tartozott. Az emléktúrát idén be is akarták tiltani, érezhető volt, hogy még fognak hisztizni miatta.

Karácsonynak tehát fáj az, hogy megemlékeznek egy tragikus történelmi eseményről és erről teljesen objektíven beszámol a Hír TV. A riportban szerepeltek a megemlékezők és az ellentüntetők is. Hiszen ebben az esetben a túra résztvevői a megemlékezők(!), az ez ellen tüntetők pedig az ellentüntetők(!). Ahogyan például a Budapest Pride esetében is a résztvevőket felvonulónak nevezzük, akik pedig ellenük demonstrálnak, ellentüntetőnek. Ez így korrekt, erről szól a híradó. Csak halkan teszem hozzá, hogy a „demokratikus hagyományokat óvó állampolgárok” nagy részben külföldi antifasiszták voltak, akiknek lételemük, hogy szétvernek nagyvárosokat. Karácsony Gergely mellettük állt ki.

Egyébként nagyon érdekes ez az újdonsült náciellenesség Karácsony Gergely részéről. A főpolgármester (akkor még nem főpolgármester) a Magyarország Élőben egy korábbi műsorában nagy erőkkel mentegette a szélsőséges politikai megnyilvánulásokat. Egészen konkrétan ez a párbeszéd hangzott el:

– Nem nácizmus Ön szerint zsidó képviselőket listázni?

– Nem.

Vágta rá egyből Karácsony Gergely, utalva Gyöngyösi Mártonra, aki korábban a parlamentben listázni szerette volna a zsidó képviselőket. Pont ez a Kovács Andrea és Karácsony Gergely közti beszélgetés nyitotta fel a szememet, hogy ez a bojkott egyáltalán nem a Kitörés-túráról és egy híradós riportról szól. Karácsony alig várta az okot, hogy bojkottot hirdethessen a Hír TV ellen, hiszen egyáltalán nem esik jól neki, amikor egy ennyire felkészült műsorvezető csőbe húzza. Szó sincs itt neonácikról meg antifákról, ez a tavaly februári beszélgetés örök seb maradt Karácsony szívében. Ezért nem jön felénk többé.

Karácsony korábban megmutatta már, hogy milyen is az ő bojkottja. Ez a felvétel akkor készült, amikor majdnem miniszterelnök lett 2018-ban. (Nem sokon múlt.)

A jövőben erre számíthatunk. Budapest mindenkié! Ezt hirdeti a főpolgármester, miközben úgy tűnik, sőt ő maga ismeri be, hogy nem akar mindenki főpolgármestere lenni. Bojkott helyett a Hír TV nézői is inkább kíváncsiak lennének a döntéseire és politikájára. Nem kapják meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Koszovó: tüntetések az előre hozott választás nélküli kormányalakítás miatt?

Nincs szükség előre hozott választás kiírására a kormányalakításhoz – mondta ki a koszovói alkotmánybíróság csütörtök este, elutasítva az ügyvezető miniszterelnök, Albin Kurti beadványát.

Karácsony Gergely szerint rasszista és náci dolog megemlékezni a halottakról

Karácsony Gergely szerint rasszista és náci dolog megemlékezni a halottakról

Budapest főpolgármestere újfent kimutatta a foga fehérét.

25-tel nőtt a fertőzöttek szám (3841), sajnos 8 újabb halott

25-tel nőtt a fertőzöttek szám (3841), sajnos 8 újabb halott

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma: 1311-ről 1300-ra.

A Deák téri kettős gyilkosság egységbe kovácsolta a magyarokat | KÉPEK

A Deák téri kettős gyilkosság egységbe kovácsolta a magyarokat | KÉPEK

Több ezren rótták le kegyeletüket a mészárlás helyszínén.

Zuckerberg álszent nyilatkozata az „ellenőrízetlen” tartalmak mellett

Zuckerberg álszent nyilatkozata az „ellenőrízetlen” tartalmak mellett

Egymásnak ugrott a Facebook és a Twitter első embere a cenzúra alkalmazása ügyében.

Trump keményen fellép a szólásszabadság veszélyeztetői ellen

Az USA rengeteg adófizetői pénzzel támogatja azokat az óriáscégeket, amelyek veszélyeztetik a szólásszabadságot. Trump nem tűri tovább.

Vírushíradó

Vírushíradó

Eddig több mint 5,7 millióan fertőződtek meg a világban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére