Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay Péter értékelte a helyzetet – és már nem is vicces

K. Gaál István

2022.02.18. 12:00

 

Ismerik azt a viccet, ami arról szól, hogy Barack Obama amerikai elnök lett és ezt két honfitársa elemezte? Ha nem, akkor sajnos most nem is avatom be ebbe a kedves olvasót, mert a rövid párbeszédnek olyan rasszista felhangja van, amit csak Márki-Zay Péter enged meg magának az európai közéletben. A félkegyelmű egy poénosnak szánt monológban mondta el ugye, hogy jobb vaknak lenni, mint négernek.

Bunkó…

Na, de ugye fogta magát a baloldali kedvenc és tartott egy országértékelőt. Persze nemcsak ő, hanem a főnöke is és ezen érdemes elidőzni egy kicsit. Miközben Márki-Zay a saját rendezvényén egy sokadik mellékszereplő volt, addig a szellemi vezetője, Gyurcsány Ferenc egyedül, senkitől sem zavartatva, főhősként elemezte a helyzetet. Ennyi a különbség.

 

Márki-Zay viszont többi között a nyegle Karácsony Gergely, a harsogó Gyurcsányné és a bohóc Jakab Péter után emelkedett szólásra. Illetve nem is csak szólásra, hanem mindjárt olvasásra. Amikor néztem a háborgó elméjű jelöltet, akkor csodálkoztam, hogy milyen ügyesen mondja fejből a semmit, de aztán lebukott. Kiderült, hogy vele szemben ment egy súgógép és onnan olvasta az unalmas gondolatait, amelyeket vélhetően nem is ő vetett papírra, hanem valamelyik mellé állított csősz, vagy egyenesen Gyurcsány Ferenc mondta tollba.

Persze nem is ez lenne a lényeg, hanem az, amit mondott a baloldal koronadísze. Lehet, hogy ezúttal nagyon hiányzott a kezéből a kék matricásalbum, mert az nem volt a kezében, de az égvilágon nem mondott semmit. Az egész beszéd szóra sem érdemes, hiszen egy demagóg kuszaság volt az egész. Két ponton azért majdnem leestem a székről. Akkor, amikor azt mondta ez a képesítés nélküli ecset, hogy a járvány alatt a kormány elhagyta az egészségügyet és annál a résznél, amikor a baloldal tévedése azt elemezte, hogy nekik köszönhetően lett most 13. havi nyugdíj, SZJA visszatérítés, adómentesség és még sorolhatnám.

 

Az egészségüggyel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy a járvány idején minden egészségügyi alkalmazott kapott 500 ezer forint prémiumot – ez nem kifejezetten tűnik különösebben nagy kitolásnak. A másik rész pedig szóra sem érdemes, hiszen ez is mutatja, hogy a baloldalon sem ötlet, sem mondanivaló nincs. Az egész beszéd egy vontatott, unalmas semmi volt, még a nézők, vagyis az ellenzéki jelöltek sem mindig tudták, mikor kell tapsolniuk.

Visszatérve a már említett Obama-viccre, csak annyit jegyeznék meg, hogy ha Márki-Zay lenne a miniszterelnök, akkor annak vélhetően csak Gyurcsány Ferenc örülne, hiszen ő a politikai műkedvelő gazdája. És az a baj, hogy ez az egész nem is vicc.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére