Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Szűcs Gábor

2021.10.19. 21:00

Az ellenzék legújabb üdvöskéje, a magát jobboldalinak, konzervatívnak nevező, de azért a baloldali összefogásban induló Márki-Zay Péter volt tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Ahogy ezt az ő oldaluktól megszokhattuk, nem volt mentes böszmeségektől a beszélgetés.

Márky-Zay a Mindenki Magyarországa Mozgalomból nem szeretne pártot csinálni, de persze ez nem jelent semmit, hiszen a Momentum is így kezdte – még mielőtt pártként Romentummá avanzsált volna. A hódmezővásárhelyi polgármester többször is megemlítette Pálinkás József Új Világ Néppártját. Ha az ő támogatásukat kívánja élvezni, gyakorlatilag aláírja, hogy az erősebb (azaz kevésbé gyenge) baloldali pártok és főleg Gyurcsány Ferenc bábja lenne.

Ha eljátszunk azzal a disztópikus gondolattal, hogy az összefogott balliberálisok megnyerik a tavaszi választást, és feltételezzük, hogy a köztársasági elnök Márki-Zayt javasolja majd miniszterelnöknek, az Országgyűlés többsége pedig megválasztja, párt – és ezáltal párttámogatás – nélkül nem lesz képes kormányozni, semmilyen döntést keresztülvinni a parlamentben, és rá lesz szorulva a baloldali képviselőkre, elsősorban a Demokratikus Koalíció tagjaira, hiszen – minden mérés és számítás szerint – nekik lesz a legnagyobb frakciójuk a globalista oldalon. Ezzel pedig az a helyzet áll elő, ami két éve Budapesten is van, hogy habár Karácsony Gergely a főpolgármester, egyetlen határozatot sem tud elfogadtatni a közgyűlésben többségben lévő DK-s politikusok nélkül. Továbbá Gyurcsány Ferenc bármikor ugyanúgy elmozdíthatja az előválasztás győztesét a kormányfői posztról, ahogy azt 2004-ben Medgyessy Péterrel tette.

Egyébként elképzelhető, hogy Márki-Zay Pétert nem kell majd sokáig győzködni a lemondásról, lehet, hogy ez még miniszterelnök-jelölti állapotában megtörténik, tekintve, hogy már most annyira belefáradt az országos politizálásba, hogy a műsorban a DK elnökét Gyurcsány Józsefnek nevezte. Márki-Zay épp Karácsonytól érkezett a stúdióba, a politikus-ikertornyok valószínűleg világmegváltó ötleteket osztottak meg egymással. A Csanád-Csongrád megyei lord mayor elmondta, hogy összellenzéki rendezvényt szeretnének tartani október 23-án Budapesten. Ha azt hiszik, hogy ez akár csak megközelítőleg annyi embert megmozgat majd, mint a Békemenet, hatalmasat tévednek. Azt pedig már jobb nem is fejtegetni, milyen vastag bőr lehet a Gyurcsány-páros arcán, hogy ezen a napon ahelyett, hogy ki sem tennék a lábukat az elkobzott villából, kiállnak azok elé, akiket megverettek és megvakíttattak. Úgy tűnik, mindig van lejjebb, és mindig van gyomorforgatóbb...

Márki-Zay azt állította, hogy leváltotta az ellenzéket. Nem tudjuk, melyik műsort nézi, de itt szeretnénk jelezni neki, hogy a Momentumon kívül egyetlen új párt sincs a baloldali összefogásban (bár ők sem tegnap kezdték), olyan politikusok ellenben, akik már a rendszerváltás előtt is politizáltak az akkori kormányoldalon, illetve akik a szemkilövető kormányzatban dolgoztak, annál inkább.

Az egyik a sok furcsaság közül az, hogy vajon a budapestiek és a hódmezővásárhelyiek miért nem lázadnak vagy legalább szólalnak fel a városukat vezető politikusokkal szemben, amikor azok a településük helyi ügyei helyett országos kérdésekkel foglalkoznak, és deklarált céljuk – mivel elindultak kormányfő-jelöltként az előválasztáson –, hogy a jövőben ne is kelljen az adott város gondjaival törődniük?!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Voltaképpen csak idő kérdése volt, hogy Márki Zay Péter mikor mondja ki a saját szájával, amit enélkül is mindenki eddig is kézenfekvőnek tartott. Márki Zaj most közösségi oldalán videóban mondta el, hogy mindenben egyetért Gyurcsánnyal.

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Napra pontosan 17 évvel ezelőtt történt a rendszerváltás utáni magyar politika első és azóta is egyik legocsmányabb eseménye. 2004. december 5-én tartották azt a népszavazást, amelyen a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról lehetett dönteni. Ugyan a voksolók többsége az igen-re szavazott, de Gyurcsányék undorító kampánya a szavazásra jogosultak többségét távol tartotta.

Önkéntesség Világnapja

Önkéntesség Világnapja

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából Orbán Viktor kilenc új képet töltött fel Facebook-oldalára az adventi készülődésről. Egy önálló videót pedig a Bazilika környékén zajló adventről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére