Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Szűcs Gábor

2021.10.19. 21:00

Az ellenzék legújabb üdvöskéje, a magát jobboldalinak, konzervatívnak nevező, de azért a baloldali összefogásban induló Márki-Zay Péter volt tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Ahogy ezt az ő oldaluktól megszokhattuk, nem volt mentes böszmeségektől a beszélgetés.

Márky-Zay a Mindenki Magyarországa Mozgalomból nem szeretne pártot csinálni, de persze ez nem jelent semmit, hiszen a Momentum is így kezdte – még mielőtt pártként Romentummá avanzsált volna. A hódmezővásárhelyi polgármester többször is megemlítette Pálinkás József Új Világ Néppártját. Ha az ő támogatásukat kívánja élvezni, gyakorlatilag aláírja, hogy az erősebb (azaz kevésbé gyenge) baloldali pártok és főleg Gyurcsány Ferenc bábja lenne.

Ha eljátszunk azzal a disztópikus gondolattal, hogy az összefogott balliberálisok megnyerik a tavaszi választást, és feltételezzük, hogy a köztársasági elnök Márki-Zayt javasolja majd miniszterelnöknek, az Országgyűlés többsége pedig megválasztja, párt – és ezáltal párttámogatás – nélkül nem lesz képes kormányozni, semmilyen döntést keresztülvinni a parlamentben, és rá lesz szorulva a baloldali képviselőkre, elsősorban a Demokratikus Koalíció tagjaira, hiszen – minden mérés és számítás szerint – nekik lesz a legnagyobb frakciójuk a globalista oldalon. Ezzel pedig az a helyzet áll elő, ami két éve Budapesten is van, hogy habár Karácsony Gergely a főpolgármester, egyetlen határozatot sem tud elfogadtatni a közgyűlésben többségben lévő DK-s politikusok nélkül. Továbbá Gyurcsány Ferenc bármikor ugyanúgy elmozdíthatja az előválasztás győztesét a kormányfői posztról, ahogy azt 2004-ben Medgyessy Péterrel tette.

Egyébként elképzelhető, hogy Márki-Zay Pétert nem kell majd sokáig győzködni a lemondásról, lehet, hogy ez még miniszterelnök-jelölti állapotában megtörténik, tekintve, hogy már most annyira belefáradt az országos politizálásba, hogy a műsorban a DK elnökét Gyurcsány Józsefnek nevezte. Márki-Zay épp Karácsonytól érkezett a stúdióba, a politikus-ikertornyok valószínűleg világmegváltó ötleteket osztottak meg egymással. A Csanád-Csongrád megyei lord mayor elmondta, hogy összellenzéki rendezvényt szeretnének tartani október 23-án Budapesten. Ha azt hiszik, hogy ez akár csak megközelítőleg annyi embert megmozgat majd, mint a Békemenet, hatalmasat tévednek. Azt pedig már jobb nem is fejtegetni, milyen vastag bőr lehet a Gyurcsány-páros arcán, hogy ezen a napon ahelyett, hogy ki sem tennék a lábukat az elkobzott villából, kiállnak azok elé, akiket megverettek és megvakíttattak. Úgy tűnik, mindig van lejjebb, és mindig van gyomorforgatóbb...

Márki-Zay azt állította, hogy leváltotta az ellenzéket. Nem tudjuk, melyik műsort nézi, de itt szeretnénk jelezni neki, hogy a Momentumon kívül egyetlen új párt sincs a baloldali összefogásban (bár ők sem tegnap kezdték), olyan politikusok ellenben, akik már a rendszerváltás előtt is politizáltak az akkori kormányoldalon, illetve akik a szemkilövető kormányzatban dolgoztak, annál inkább.

Az egyik a sok furcsaság közül az, hogy vajon a budapestiek és a hódmezővásárhelyiek miért nem lázadnak vagy legalább szólalnak fel a városukat vezető politikusokkal szemben, amikor azok a településük helyi ügyei helyett országos kérdésekkel foglalkoznak, és deklarált céljuk – mivel elindultak kormányfő-jelöltként az előválasztáson –, hogy a jövőben ne is kelljen az adott város gondjaival törődniük?!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabó Tímea és a CIA – megint üzent Anonymus

Szabó Tímea és a CIA – megint üzent Anonymus

Gansperger Gyula: „Sorosnak ezek az emberei bizonyos dolgokat tudnak mozgatni. De a teteje a Gordon.” Azok a beszélgetésrészletek, amelyeket Anonymus hétfőn, illetve ma reggel küldött el az Origo szerkesztőségének, a korábbiakhoz hasonlóan szintén a Városháza értékesítéséről folyó egyeztetéseken hangzottak el, ám nagyrészt a hazai baloldal külföldi kapcsolatrendszeréről és finanszírozásáról szólnak. A legfrissebb hanganyag a tárgyalás kötetlenebb beszélgetéseit tartalmazza, amikor Gansperger Gyula, Bajnai Gordon harcostársa a magyar baloldal és a külföldi gazdasági és politikai érdekkörök összefonódásáról tár fel újabb megdöbbentő részleteket.

Rittenhouse visszaszólt az NBA woke-sztárjának

Rittenhouse visszaszólt az NBA woke-sztárjának

Kyle Rittenhouse visszaszólt LeBron Jamesnek a tweetje miatt, amelyben kigúnyolta az emberölési perében tett vallomását, mielőtt minden vádpontban felmentették volna.

Magyar-izraeli sportkapcsolatok: Hajós Alfrédtól a Beitar magyar gólgyárosáig

Valószínűleg csak a sportszakmában járatosak előtt ismert, hogy a hazai sportélet kiteljesedésében milyen fontos szerepet játszott a magyarországi zsidóság. A tények jobb megismeréséhez nyújt segítséget a „Game Changers”, a magyar-izraeli sportkapcsolatokat bemutató kiállítás a Hidegkuti-stadionban a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya és az izraeli nagykövetség szervezésében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére