Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közösségi csatatér

Bohár Dániel

2021.01.17. 12:00

Itt az ideje felfogni és megérteni, hogy az előttünk álló csatát a közösségi médiában kell megvívni.

 

Nehéz lesz? Nem kérdés.

Ennek ellenére se jusson eszébe senkinek még egyetlen pillanatra sem, hogy elhagyja a legnagyobb közösségi média platformokat. A politikai vitákat (még sok esetben a politikusoknak is) ma már a Facebookon kell megvívni. Tetszik, nem tetszik ez a helyzet.

Nehezített a pálya? Ez sem kérdés.

Azonban előre eldönteni, hogy (sportnyelven) fel sem megyünk a pályára óriási hiba lenne. Az utóbbi időszakban láthattunk egészen extrém eseteket arra, hogy a nagy tech cégek miként szólnak bele a választásokba vagy a politikai vitákba. Az Egyesült Államokban például úgy, hogy az amerikai elnök fiókjait letiltják. Donald Trumptól elvették azt az eszközt, amellyel majdnem 100 millió emberhez tudott szólni. A techdiktatúra tette szembemegy a szólásszabadság és a demokrácia minden elemével? Igen, méghozzá nagyon durván. Hogyan reagál erre a fősodratú média és a balliberális, demokrata oldal? Ünnepli! Örül neki, hogy olyan értékétől fosztották meg az államokat, amely azért egy ideig része volt az ország történelmének. Ha Donald Trumppal megtehetik, kivel nem? Gondolhatnánk teljesen jogosan.

Nagy valószínűséggel a hazai jobboldali közösségben nincs olyan újságíró, véleményvezér, influenszer vagy bárki, akit ne korlátozott volna már valamilyen szinten mondjuk a Facebook. Sajnos a helyzet az, hogy a Magyarországon legnépszerűbb közösségi oldalon irtják a jobboldali gondolatokat. Ezeket tapasztalva teljesen jogosan merült fel a kérdés több embernél is, hogy akkor mi értelme “itt” maradni? Ebben az írásban erre a kérdésre szeretnék választ adni.

Hazánkban körülbelül 6,5-7 millió Facebook felhasználó van, nem nehéz kiszámolni, hogy 10 emberből hány használja a közösségi felületet. A felhasználói trendek azt mutatják, hogy manapság már nemcsak a haverjaink, ismerőseink miatt pörgetjük az oldalt, hanem innen szerezzük be a híreket is. Szóval a socialmedia a politikai diskurzus egyik elsődleges helye. Megsértődhetünk a tiltások és korlátozások miatt és levonulhatunk, de attól még a többi sok millió ember “itt” fog maradni és annyit értünk el, hogy a mi véleményünk megszűnik létezni, legalábbis a legfontosabb online közösségi térben biztosan.

Nemrég megjelent ez a Hundub nevű oldal, amelyre azonnal elég sokan regisztráltak jobboldali emberek, mondván ott nincsenek letiltások és korlátozások. Jurák Kata egy kiváló oknyomozó cikkben rávilágított az oldal kétes ügyleteire. Az én véleményen erről az egészről pedig annyi, hogy a baloldal részéről kiváló trükk lenne a Facebookon aktív jobboldali keménymagot átterelni egy másik oldalra, ezzel elérve, hogy az igazi mérkőzésen ne is vegyünk részt.

Mert az igazi meccset a Facebookon kell lejátszanunk. Ellenszél, tiltások, korlátozások és a többi. Tudom, hogy nehéz és sokszor idegesítő, de én a menekülés helyett azt javaslom, hogy vegyük fel a kesztyűt. Ha sokan vagyunk és sokszor mondjuk el a véleményünket, akkor nincs olyan techdiktatúra, amely meg tud fékezni minket. Azt javaslom, hogy mindannyian legyünk bátrabbak és nyugodtan mondjuk el, írjuk le a gondolatainkat. Ha valakit “kilőnek”? Ott lesz addig a bajtársa, aki helyettesíti a visszatéréséig. Hiszek benne, hogyha tényleg sokan leszünk, akkor a Facebook sem fog annyit packázni velünk. Éppen ez a gondolat vezetett engem is arra, hogy felkeressem a Megafon Központot, akik minden nap azon dolgoznak, hogy felerősítsék a konzervatív hangokat a közösségi médiában. Hatalmas szükség van a munkájukra, a kedves olvasó is csatlakozzon a Megafonhoz!

Illetve nagyon fontos azt is megjegyezni, hogy a mi közösségünk valós közösség, tehát nem névtelen Facebook-trollokból áll, hanem valódi hús-vér emberekből, akik a virtuális életen túl is aktívak és minden megtesznek a saját bajtársaikért.

A legvégére pedig csak annyit, hogy ki az a politikus, akinek a legtöbb követője van a legnagyobb közösségi oldalon? Orbán Viktor miniszterelnök. Ennyike!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Bezzegsvédország most kap észbe: szigorítanak

A kórházak leterheltsége miatt szigorítana a mostani intézkedésein a svéd kormány.

Fegyőr előre menekülve kapitulált

Fegyőr előre menekülve kapitulált

A momentumos „miniszterelnök-jelölt” megirigyelhette Jakab Péter TikTok-táncát, mert most éppen úgy halad előre, mint aki meghátrál. Górcső alatt Fekete-Győr András szavai...

Elégedettek a magyarok az oltakozás gyorsaságával és szervezettségével

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legfrissebb kutatása szerint minden második válaszadó szerint javulni fog a vírushelyzet a következő egy hónapban, a nyitási intézkedéseket pedig a járványügyi és gazdasági adatok alapján kell meghozni.

Putyin: Akik provokációt szerveznek Oroszország ellen, meg fogják bánni!

Putyin: Akik provokációt szerveznek Oroszország ellen, meg fogják bánni!

Oroszország megtalálja a módját annak, hogy megvédelmezze érdekeit, ha más országok megtagadják a párbeszédet vele, egyúttal mindenkit óv attól, hogy túllépje a határt – jelentette ki az orosz elnök a parlament két házához szerdán intézett éves üzenetében.

Kocsis Máté Gyurcsányról: Sosem szerette, ha szembesítik a bűneivel, pedig most ez fog történni

Kocsis Máté Gyurcsányról: Sosem szerette, ha szembesítik a bűneivel, pedig most ez fog történni

A bukott exminiszterelnök azt nehezményezte közösségi oldalán, hogy a kormány telefonos kampányt indított a baloldal oltásellenességéről. Kocsis Máté ezt nem hagyta annyiban, és jól helyretette a baloldal vezérét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére