Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kis ember nagy zayjal jár

Georg Spöttle

2021.10.13. 16:00

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis ember, aki egy nap arra ébredt, hogy király szeretne lenni. „Asszony, én felmegyek Budára, és koronát teszek a fejemre, persze csak óvatosan, hogy össze ne kócoljam magam” – mondta feleségének. A derék fehérnép erre rögtön nekiállt hamuban sült pogácsát készíteni a nagy útra. A kis ember felvette az ünneplőjét, majd szeretetből végigpofozta mind az összes gyerekét. „Ezt miért kaptuk?” – hüppögték a csöppségek. „Hát, mert az a Makarena vagy Makaróni vagy kis is azt mondta, hogy jót tesz” – mondta az apjuk. „Makarenko” – helyesbített asszonya, és közben keresgélt, hogy találjon egy nagy vándorbotot, de csak egy picike akadt a keze ügyébe. „Hát akkor most kis ember kis bottal jár” – rántotta meg a vállát, majd miután batyuba kötötték a pogácsákat, elindult nagy dübörögve, mert ha a bot kicsi, akkor bizony zayt kell csapni, ezt még a dédapjától tanulta.

„Hé, paraszt, melyik út megyen itt Budára?” – csapott egy míveset egy polgár hátára kicsiny botjával. „Te magad vagy a paraszt, én Bástya vagyok, sőt neked csak Bástya elvtárs, és húzzál innen, mert leütlek, mintha sakktáblán lennénk. Mi itt most választunk.” A szigorú hangtól megszeppent ugyan, de elhatározta, ha a fejére kerül az a fránya korona, akkor ennek a taplónak a fejét véteti. Fel is írta gyorsan a listájára, hogy meg ne ússza ez az anyaszomorító. Ment, mendegélt, majd egyszer csak meglátott egy szép nagy sátrat. „Hékás, ez az út megyen itt Budára?” „Nem, hékás, dékás, mi ezt itt így mondjuk – röffent rá egy malacképű fickó –, és ne ütögess azzal az apró bottal, mert lefejellek, mint vak bálna a torpedót.” „Jól van, jól van” – mondta békülékenyen a kis ember, de ákombákom betűkkel felírta a malacképűt is a listájára, és hogy kerékbe fogja törni, ja nem is, inkább karóba húzni, az malacosabb.

„Mit csináltok itt, a sátorban?” – húzta ki magát a kis ember. „Királynőt választunk” – horkantotta a malacképű, és nagy árkus papirosokat rakosgatott pár rőzsehordó öregasszonnyal. „Királynőt? Azt már nem, én akarok király lenni, és ne is ellenkezz, mert rád küldöm a halálcsillagot, te hazaáruló” – zayongta a kis ember. „Na, most menjél vissza a tanyára, mert ha az öreg király ezt meghallja, véged van, mint a rövid botodnak. Sőt, ha kialussza a mámort, akkor magam mondom el neki, hogy miket mondasz, te államcsínytevő. Majd úgy kilöveti a szemedet, hogy életed végéig te leszel a vak varjúcska a Csip-csip csókában.”

A kis ember nagy mérgesen továbbindult, mert azért óvatos volt, és nem akarta elveszteni a látószervét. Hallott egyet s mást az öreg Ferenc királyról, aki cudarul tud bánni az alattvalókkal, és muskétásai mindig fejre céloznak. „Na, majd én meggyőzöm az embereket, hogy engem koronázzanak meg” – harsogta. „Eljön itt még a szaracénok tavasza, mert nem fogok beégni, mint a tuniszi zöldséges” – zayongott tovább. „Eriggyé innen, fiacskám, mert fejbe dobrevellek egy féltéglával” – fenyegette meg az egyik rőzsehordó banya. „Nekünk a Klára királynő kell, nem egy ilyen földönfutóbolond” – pampogta egy másik boszorkányküllemű nénike. A kis ember már jegyzetelt is: „Ezek árulók és az ördög cimborái, máglyára velük” – majd gondosan hátrasimította a haját, és elindult, hogy híveket toborozzon.

Ám csak egy velocipéden pityergő félnótást talált, aki meghallgatta a terveit, és megmutatta, melyik bicikliút megyen Budára.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ködösít a Gyurcsány-lista a migrációval kapcsolatban

Ködösít a Gyurcsány-lista a migrációval kapcsolatban

Márki-Zay Péter bevándorláspárti megszólalásai és a migrációval összefüggő jogi lehetőségei.

Karácsony továbbra is megszüntetné a Fideszt, a szavazóival együtt. Jó, mi?

Karácsony továbbra is megszüntetné a Fideszt, a szavazóival együtt. Jó, mi?

Karácsony a Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén igyekezett elmagyarázni, hogy értette a Fidesznek és támogatóinak megszüntetéséről szóló kijelentését, amely eleve méretes ostobaságnak hangzott. Ennek ellenére érdemes komolyan venni. A történelem Kunnal, Rákosival, Kádárral az élen ugyanis erre int. A főpolgármester meg akarja szüntetni a Fideszt, sőt a Fidesz szavazóit is.

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

Az LMBTQ-imádóknak most éppen az a bajuk, hogy a BBC megírta, hogy a „ciszleszbikusokat” rendszeresen zaklatják a transznemű leszbikusok.

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

Kérdezni mertem, ezért kitiltással fenyegetett meg az Európai Parlament. Azok tiporják sárba a sajtószabadságot, akik állandóan aggódnak érte.

Márki-Zay és Gyurcsány a migráció korlátozása helyett a befogadást hangsúlyozza

A baloldal régóta elkötelezett a nyílt társadalom eszméje mellett, és ebben kulcsszerepe van a bevándorlás ösztönzésének – áll a Századvég Alapítvány elemzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Szintet lépett a klímaváltozástól való félelem az ENSZ-ben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére