Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony elkezdte a „munkát”

Bohár Dani

2021.01.20. 17:00

Még mielőtt bárki is elbizonytalanodna, hogy miről írok, természetesen ebben az esetben nem valódi és hasznos tevékenységre kell gondolni.

Karácsony Gergely így 15 hónapnyi főpolgármesterség után komoly döntésre szánta el magát, nekilátott az alkotásnak, elkezdte Budapestet fejleszteni. „Munkahelyétől”, a városházától nem merészkedett azért messzire, kivonult alkotótársaival a Károly körútra, és felavatott néhány táblát, amelyek azt hirdetik, hogy mennyire gonosz a kormány, és eközben ő mekkora áldozat.

Több mint egy évnek kellett eltelnie, hogy Karácsony Gergely végre alkosson valamit Budapesten. A műve ez a néhány tábla:

(Képek: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Nagyon olcsó húzás lenne idecitálni, hogy Tarlós István főpolgármestersége idején mennyit fejlődött Budapest, mennyi mindent építettek, újítottak fel. Nyugodtan kijelenthető, hogy 2010-től a magyar főváros világvárossá érett, és ezt nem én mondom, hanem az a rengeteg díj, amelyet a városvezetés kapott, illetve az ideérkező több millió turista is jelezte.

Karácsony Gergely pedig kirak pár táblát a belvárosban – érezhető a különbség. Amúgy a főpolgármesternek voltak még nagyon jó és hatásos ötletei, mint például a bicikliutak kialakítása. Fontos, hogy kialakítása és nem építése. Azokban az általa sokat emlegetett nyugat-európai országokban kerékpárutakat építenek, nem az autósoktól vesznek el sávokat, de Karácsony ezt természetesen nem képes értelmezni. Szóval ez a sávelvétel nagyon hatásos volt például a körúton, ahol az eddigi rekordom a Petőfi hídtól a Nyugatiig 70 perc. A dugóban állás közben üdítő volt látni, hogy a 2 Celsius-fokban összesen egy bringást láttam. Erre szokták mondani, hogy megérte.

Karácsony Gergely táblás akciója egy újabb cselekedet, amellyel elterelheti a figyelmet a valódi munkavégzésről, hiszen Budapesten 15 hónapja az égvilágon semmi nem történt. Bevallom őszintén, az elmúlt 10 évből nem emlékszem ilyen időszakra, amikor ne fejlődött volna valamit a város ilyen hosszú idő alatt. Könnyen lehet, hogy Karácsony ezzel rekordot is döntött, pedig Demszkyt lepipálni nem könnyű feladat.

Karácsony Gergely főpolgármestersége a rinyálásában merül ki. Épeszű emberként egyszerűen megdöbbentő, hogy ez az ember Magyarország fővárosának első számú vezetője lehet. Az a világ kifordult magából, ahol egy politikus a hisztizésével tud politikai eredményt, értsd: szavazatokat szerezni. Felfoghatatlan.

Karácsony táblái arról szólnak, hogy a kormány elvett minden pénzt Budapesttől.

„A városnak három romboló hatással kell most megküzdenie, a járvány és a válság rombolása mellé zárkózik fel az Orbán-kormány a megszorításaival.”

A koronavírus járvány egy éve az életünk része. A Covid-19 iszonyatosan komoly gazdasági hatást gyakorol a magyar államra, a költségvetésre. A kormányzat kicsit sincs könnyű helyzetben egy ilyen válság kezelésének idején. Ilyen helyzetekben a közös teherviselés az egyetlen működőképes megoldás. A nehézségekből mindenki egyformán kiveszi a részét. Az állam, a kormány, a pártok és az önkormányzatok is. Kevesebb a főváros bevétele? Valószínűleg nem Budapest az egyetlen ilyen szereplő most az országban. A hisztizés és a haverok (tanácsadók) év végi jutalmának (összesen 30 millió forint) fizetése helyett talán azon kellene dolgozni, hogy milyen megoldásokkal lehet csökkenteni a veszteségeket.

Az egész Karácsony Gergely-féle, illetve baloldali rinyálásban az a leggusztustalanabb, hogy hasonszőrű elődeik 2010 előtt szétlopták az önkormányzatokat, felelőtlenül gazdálkodtak, és milliárdos adósságot halmoztak fel rengeteg településen. Ha 2010-ben nincs kormányváltás, akkor nagy valószínűséggel összedől az önkormányzati rendszer. Az Orbán-kormány első feladatainak egyike volt e lehetetlennek tűnő helyzet megoldása. 2011-ben 1200 milliárd forint volt az önkormányzatok adósságállománya. Ezt kellett konszolidálni, vagyis kifizetni a magyar államnak. Érdekes, akkoriban nem siránkozott senki, hanem dolgozott. Hasonlót javasolnék Karácsony Gergelynek is. Budapestiként szeretnék végre értékteremtést látni, mert ez eddig elég gyenge.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére