Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt csak a zeneiskola győzhet

Bohár Dániel

2021.02.17. 14:00

Akárhogy és akármennyire csűri, csavarja a dolgot Niedermüller Péter, ezt az ügyet egyedül a zeneiskola nyerheti meg. Az igazi győzteseknek pedig a gyerekeknek kell lenniük.

„Közösségi és oktatási tér kialakítására keres helyszínt a FreeSZFE Egyesület, miután a politikai fronttá vált hetedik kerületi épület bérleti jogáról a szemeszter végével lemond” – írta közösségi oldalán a FreeSZFE Egyesület hétfő délután. A bejegyzés bombaként robbant, hiszen egy hétig úgy nézett ki, hogy a hisztis „forradalmárok” kapnak meg egy olyan épületet a VII. kerületben, amelyet egyébként a helyi zeneiskolának újítottak fel.

Korábban már leírtam a sztori lényegét:

„VII. kerület, Damjanich utca 4. 1894-ben épült gyönyörű lakóház. Volt itt német iskola, majd dekoratőrsuli. Nagy múltú ingatlan. Az épület felújítása 2019-re készült el. A kerület korábbi fideszes vezetése sok százmillió forintból renoválta a házat. A Wattamány Zsolt által vezetett előző önkormányzat képviselő-testületének szinte minden tagja megszavazta, hogy az épületben a Molnár Antal Zeneiskola kapjon helyet. Az intézmény elkészült, azonban a Nidermüller Péter vezette önkormányzat már nem adta át a gyerekeknek és zenetanároknak a Damjanich utca 4.-et.”

Hanem egy úgynevezett FreeSZFE Központot hoztak létre. Niedermüller Péter 600 zenét tanuló gyermek helyett néhány tucat hőbörgőt választott. Az események minden jóérzésű embernél kiverték a biztosítékot, politikai hovatartozástól függetlenül, hiszen ebben az esetben gyerekekről és a gyerekek tanulásáról van szó.

Niedermüller Péter az első napokban tagadta, hogy az épületet zeneiskolának alakították volna át, azonban jómagam is bemutattam több szerződést, amelyek ezt feketén-fehéren bizonyítják, de ha a polgármester nem hisz a dokumentumoknak, akkor érdemes tenni egy sétát az épületben, és a hangszigetelt ajtóknak gyanúsnak kellene lenniük.

Niedermüller tehát kamuzott, a freeSZFE-sek pedig bejelentették, hogy sajnálják a zeneiskolásokat, még szolidárisak is, de ez van.

Egy hét telt el, és úgy fest, hogy valaki nem bírta tovább a nyomást. A FreeSZFE Központ bejelentette, hogy a szemeszter végén elhagyják a Damjanich utca 4.-et. Ezt követően Erzsébetváros vezetése is kiadott egy különös közleményt.

„A Fidesznek újra sikerült elérni, hogy otthontalanná váljanak az Freeszfe diákjai” – Niedermüller innen közelíti meg a kérdést, de ezen nem is érdemes csodálkozni. A hangsúlyos rész a nyilatkozat végén olvasható.

„Miközben a diákok saját döntésüknek alapján utcára kerülnek, az épület hasznosítására új pályázatot leszünk kénytelenek kiírni. A kormány önkormányzatokat büntető politikája miatt ugyanis Erzsébetvárosnak továbbra is minden bevételre szüksége van. Ezzel a helyzettel tehát senki nem nyert, ebben az ügyben csak vesztesek vannak.”

Itt ismét egy fontos megjegyzés. A Damjanich utcai ingatlan bérleti díja kétmillió forint, ennyi pénzt kellett volna fizetnie a FreeSZFE-nek. Tényleg csak kellett volna, ugyanis az önkormányzat hozott egy határozatot, amelynek értelmében ennél jóval kevesebbel is beérték volna, az összeg töredékével, 600 ezer forinttal. Kérdem én: ha megint a pénzre hivatkozva új pályázatokról beszél Niedermüller, akkor miért engedte el a FreeSZFE Központ bérleti díjának 70 százalékát?

Teljesen felesleges bármilyen pályázatot kiírni. Itt csak a zeneiskola győzhet, a Damjanich utcába a Molnár Antal Zeneiskolának kell költöznie. Nincs más lehetőség.

Okos ember tanul a hibáiból, érdemes lenne Niedermüller Péternek okosnak lennie.

A zeneiskola ügye tökéletesen megmutatta, hogy ha összefogunk, akkor a közös és nemes célt el tudjuk érni. Mindenki vésse az eszébe, hogy nekünk van igazunk! Nem létezik olyan megvilágítása a történteknek, hogy 30-40 picsogó kerüljön fölénybe 600 valóban tanulni akaró gyermekkel szemben. Egész egyszerűen nincs!

„Nincs valakinek kapcsolata a Városházán, hogy elhinthessük, hogy az egyesület esetleg megkaphatná a 10 éve üresen álló Merlin Színház épületét?”

A kérdésfelvetés egy zárt Facebook-csoportból származik, ahol a freeSZFE-sek már azon törik a fejüket, hová tudnának továbbmenni, kit kell meggyőzni egy új helyhez jutás érdekében.

A labda tehát hamarosan Karácsony Gergelynél pattog. Ha tényleg a Merlin Színházra esik a választás, akkor tudni fogjuk, hogy ki intézte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére