Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hogy homofób vagy-e, nem te döntöd el, hanem a multicégek

Sümeghi Lóránt

2019.08.05. 17:18

Száz évvel ezelőtt bomlott elméjű politikusok és katonai vezetők próbálták megideologizálni a perverz és a társadalmi együttéléssel összeegyeztethetetlen gondolataikat. Manapság ezt a szerepet éppen a multicégek töltik be.

Ki ne emlékezne arra a hírhedt, huszadik századi, német nyelven hangoztatott mondatra, miszerint „wer bei mir Jude ist, bestimme ich”, azaz, hogy ki a zsidó, én mondom meg. Az egyébként tévesen a náci Hermann Göringnek tulajdonított mondat nagy valószínűséggel azért égett bele Európa kollektív történelmi emlékezetébe, mert nemcsak az akkori korszellem hangulatát tükrözte hitelesen, hanem azt a kíméletlen politikai kettős mérce alkalmazását is, amely minden szélsőséges eszmerendszer repertoárjában megtalálható.

Csakhogy az egykori nemzetiszocialisták hazug és szélsőséges érvrendszerét ma éppen azok élesztik újjá, akik hivatásuknak tekintik az állandó rettegést. S ezen csoportoknak, tömörüléseknek a legnagyobb felhajtóerőt a multicégek biztosítják, amelyek folyton-folyvást jelen vannak minden olyan eseményen, ahol az elfogadás helyett a többségi társadalomra való szélsőséges nézetek ráerőltetését próbálják természetesnek beállítani. Nem véletlenül jelennek meg a budapesti Pride-fesztiválon is tucatjával a multicégek, hiszen a gyermekmunkások alkalmazásából, a környezetszennyezésből és az alkalmazottaik vég nélküli kizsigereléséből fakadó lelkiismeret furdalást valahol fel kell dolgozniuk, legalábbis ezt a látszatot kell kelteniük.

A Coca-Cola Company nevű multinak is meggyűlt már a baja az úgynevezett lelkiismereti kérdésekkel – vállalati nyelven kommunikációs anomáliákkal – a múltban, például amikor kiderült, hogy a jelenleg #loveislove fémjelezte agresszív homoszexuális érzékenyítéssel kampányoló cég korábban olyan cukornádat feldolgozó malmoktól vette át olcsón a cukrot, melyek gyerekmunkásokat alkalmazó ültetvényekről szerezték be alapanyagukat. Csakhogy az efféle kellemetlenségek feledésbe merülnek, hiszen a nagy megállapítások most arról szólnak, hogy

akinek nem tetszenek a Coca-Cola szodómiát népszerűsítő plakátjai, az homofób.

S aki homofób, az mindjárt emberszint alatti, az diszkreditálható, véleménye nem számít, pláne akkor, ha ennyi nagyvállalat beáll egy amúgy itthon marginális jelentőséggel bíró véleményáramlat mögé.

Csakhogy a helyzet az, hogy ellenezni az ennyire agresszív, identitásalapú homoszexuális propagandát nem homofóbia, hanem ízlés kérdése. Ahogyan szintén nem fasiszta, hanem büszke nemzeti reakció elmagyarázni a Telekomnak is, hogy a „mi a tipikusan magyar” című kérdés megválaszolására nem éppen egy multicég a legilletékesebb.

Ráadásul mi, magyarok szenvedtünk már eleget a történelem során amiatt, hogy állandóan megmondták nekünk mások, hogy mit, hol, merre, mikor, meddig és hogyan. Nincs szükségünk arra, hogy profitéhes, gátlástalan multicégek kreatív stábjai világnézeti kérdésekben állást foglaljanak, és hogy elmagyarázzák nekünk, hogy szerintük mi a szerelem. Mert mi – velük ellentétben – tudjuk, hogy mi az, mindig is tudtuk. Ehhez nem kell sem a meleglobbi, sem a Coca-Cola. Elég a kezünkbe venni Csokonait, Petőfit, Radnótit, Kosztolányit, József Attilát vagy Adyt. Mert ez nem homofóbia, hanem ízlés kérdése. Ennyire egyszerű.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nem-semleges lesz a Google képfelismerője

Nem-semleges lesz a Google képfelismerője

Véget vetnek a cégnél a férfiak és a nők uralmának.

Gyerekekkel tüntetne Soros egyik hazai szervezete

Diákokat és kiskorú gyerekeket buzdít sztrájkra a Társaság a Szabadságjogokért Soros közeli civil szervezet egyik aktivistája – számolt be róla a Hír Tv.

Philippe de Villiers: Sorosnak nagyobb a hatalma, mint a francia elnöknek

Philippe de Villiers-t, a Puy du Fou (Franciaország történelmét bemutató, híres tematikus park) alapítóját egy évvel ezelőtt összeesküvéssel vádolták, mert meg merte említeni a milliárdos, Soros György zűrös kapcsolatait az Európai Unióval. A most 71 éves, jobbközép politikus sokáig volt parlamenti és uniós képviselő is, sőt elnökjelölt. Jacques Chirac mellett kulturális államtitkár volt, egyébként történész, és rendkívül sok, sikeres könyv szerzője. Járt Magyarországon, Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta.

A Soros-birodalom tüntet vasárnap a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítésért

A Soros-birodalom tüntet vasárnap a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítésért

A teljes magyarországi Soros-birodalom felsorakozott a vasárnapi tüntetés mögött, amelyet a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítéséért rendeznek. A demonstráció főszervezője az a Setét Jenő, aki szorosan kötődik Soros szervezeteihez és már több évtizede mindent elkövet a polgári kormányok lejáratásáért.

Dé:Nash és a liberálisok „politikai korrektsége” rappesített formában

Dé:Nash és a liberálisok „politikai korrektsége” rappesített formában

Ha valakinek nem mondana túl sokat a Dé:Nash név, sőt talán egyenesen semmit, az ne kezdjen el pironkodni, nem érdemes.

Gyurákovics Andrea a 888-nak: Baranyi Krisztina ragaszkodott a közterülethasználati díjhoz

Gyurákovics Andrea a 888-nak: Baranyi Krisztina ragaszkodott a közterülethasználati díjhoz

Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere 100 milliós közterülethasználati díjat szedne be az egy évvel ezelőtt leégett, halálesettel járó Ráday utcai református kollégium helyreállítási munkálataiból. Kocsis Máté parlamenti frakcióvezető bejelentette, hogy törvénymódosítást nyújtottak be, hogy ez ne történhessen meg. Hozzátéve: „A ferencvárosi baloldal szégyellje magát!”. Az üggyel kapcsolatban Gyurákovics Andreát, a Fidesz önkormányzati frakcióvezetőjét kérdeztük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére