Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányné Dobrev Klára előkerült és bevette a hazugságszérumot

Bohár Dániel

2021.02.06. 10:45

A hazugságszérum az igazságszérum ellentéte, miközben utóbbitól nem lehet hazudni, addig az előbbi fogyasztója képtelen igazat mondani. Gyurcsány Ferenc valószínűleg ennek fogyasztásával (is) kezdi minden reggelét, azonban felesége minapi produkciója kicsit elbizonytalanított, hogy ki nyerné a “ki tud jobban hazudni” háziversenyt.

Még mielőtt elmerülnénk a Gyurcsány-Dobrev család elméjének bugyraiba, fontosnak tartom megjegyezni, hogy érdemes az életünk minden pillanatában óvatosnak, megfontolnak, figyelmesnek lenni. Tudom, hogy miről beszélek, én már tanultam a saját hibámból. Óvatlanul kapcsolgattam a hazai televíziós kínálatot, amikor hirtelen az ATV-én megláttam Dobrev Klárát. Az első gondolatomat illemtani szempontból nem jegyzem le, de a második az volt, hogy Gyurcsányné előkerült. Természetesen az előkerült szóhasználat mögött semmiféle öröm, esetleg hurráoptimizmus nem húzódik. Ténymegállapítás, amely arra utal, hogy régen volt látható a sajtóban. Nem mintha egyébként hiányzott volna.

A karantén érezhető hatással volt Dobrev Klárára, hiszen valószínűleg jóval több időt töltött férjével, mint a szokványos brüsszeli hétköznapokban. Az összezártság azt eredményezte, hogy Dobrev is elkezdett szinte ugyanolyan hanglejtéssel beszélni, mint Ferenc. Sőt még a szóhasználatban is éreztem némi hasonlóságot.

Műelemzés következik: Dobrev Klára, akit nem zavar a valóság – címmel.

A beszélgetés egyből azzal kezdődik, hogy Gyurcsányné a műsorban előtte szereplő Novák Katalinba belerúg egy nagyot. Mondván a magyar családtámogatási rendszer borzasztó. Hogy ezt be is bizonyítsa felmutatott egy papírt, amelyen különféle oszlopok vannak. Honnan van az elemzés? Ki készítette? Nem derül ki, azonban Dobrev szerint ez perdöntő bizonyíték arra, hogy Novák Katalin miniszter asszony nem mond igazat. Bezzeg Dobrev Klára, ugye! Az más kérdés, hogy ennyi erővel bármilyen felmérést vagy elemzést lehet mutogatni a tévében, amelyről bármit lehet állítani.

Dobrev Klára kiváló szárnysegédje a beszélgetésben Rónai Egon. A műsorvezető a beszélgetés során egyszer sem érzi, hogy esetleg visszakérdezzen a nyilvánvaló hülyeségek okádása közben. Rónai és Gyurcsány felesége is megegyeznek abban, hogy ez a családtámogatási rendszer csak arra jó, hogy eladósítsa a magyar családokat. Rónai Egonnak ezen kiváló gesztusai akár még ki is fizetődhetnek, hiszen ugyanebből a székből jutott már magas DK-s pozícióba “újságíró”. Kálmán Olga évekig annyira független/objektíven vezetett beszélgetéseket, hogy a végén Gyurcsány mellett kötött ki.

Majd ezt követően jön a kedvenc részeim egyike. Dobrev Klára hosszasan ecseteli, hogy a napokban rengeteget beszélgetett éttermesekkel. Ez a valóságban nagyjából azt jelentheti, mint amikor Jakab Péter trécsel a melósokkal, akikről aztán mindig mesél a Parlamentben. Nyilvánvaló, hogy sem Jakab, sem Dobrev nem beszélget melósokkal és éttermesekkel sem. Gyurcsányné Dobrev Klára maximum a saját szakácsával dumcsizhat, hogy mi legyen a reggeli, ebéd, vacsora az Apró-villában.

A vendéglátósokról szóló diskurzusban is kiválóan alakít a szárnysegéd. “Adja a magyar állam is a munkabér 80%-át, mint az osztrákok” – nyomatékosít Rónai. Kedves Klára és Egon! Ausztria, Európa és egyben a világ egyik leggazdagabb országa. Hogy nekünk még nem adatott meg az a jólét, többek között Dobrev Klára nagypapájának köszönhető.

Egyébként a tévéműsorban nemcsak hazugságok hangzottak el. Volt egy olyan rész is, amikor Dobrev Klára borgőzös éjszakákról beszélt. Ez volt az egyetlen pillanat, amit igazán hitelesnek éreztem. Ismerve, látva Ferenc parlamenti felszólalásait.

“Fidesz és Orbán Viktor.” – Az a gyűlölet, amivel ezeket mondja a szájával. Egészen borzasztó.

Dobrev Klárától sikerült az is megtudni, hogy “Orbán Viktor elveszette a kontrollt saját kormányzása felett.” Hiszen, amikor baj van, akkor kiderül, hogy nem tudja kezelni a válságot. Na, most (ismét) kedves Klára! A 2010-es kormányváltást követően Orbán Viktornak és kabinetjének első és egyik legfontosabb feladata az volt, hogy azt a káoszt és a csődszélére lökött országot, amelyet férjének köszönhetünk helyre kellett tenni. Nagy és komoly munka volt ez, mert Ferencünk politizálása beláthatatlan károkat okozott. Aztán jött a vörösiszap katasztrófa, majd az árvíz. 2015-ben a migrációs válság, a folyamatos csatározások az Európai Unióval. Most pedig a koronavírus járvány. Ezek szerint Önnek nem tűnt fel, de ez a kormányzat 11 éve lényegében válsághelyzeteket old meg és emellett tudja még serkenteni a gazdasági növekedést.

A műsorban voltak olyan mélypontok is, amikor Dobrev a külhoni magyarságról és a nemzetről beszélt. Úgy érzem ezek azok a részek, amelyekhez felesleges bármit is hozzáfűzni.

A 15 perces beszélgetés végén megtudhattuk, hogy Dobrev már miniszterelnök-jelöltként számol magával, sőt. Illetve kiderült az is, hogy az ellenzéki pártok “fantasztikus dolgot hajtottak végre” azzal, hogy feladták minden elvüket.

Távol álljon tőlem, hogy másnak akarjak rosszat, de érdemes megnézni a beszélgetést, hiszen kiválóan megerősíti az embert, hogy ki az a személy, akit soha az életben nem akarunk fontos pozícióban látni ebben az országban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére