Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Greta Thunberg fejét nézegetve

Pozsonyi Ádám

2019.08.15. 12:57

Új fogalmat ismertem meg: „karbonsemleges zenekar”.

Még nem áll rá a nyelvem, de tetszik. Eddig azt hittem, van klasszikus zene, jazz, popzene, rockzene, meg olyan zene, amit zenének hazudnak, holott bűnözők zaj kíséretében elhangzó szakmai önéletrajza. (Ez a rap. Nem értem, miért sorolják a zene kategóriájába, ilyen alapon az is zene, ha egy csempéző a fugázó zacskót ütögetve elmotyogja a tennivalókat: kiveszem a dobozból, levágom a felesleges részt, odaillesztem, elkérem pénzt. A rap is erről szól. Zaj kíséretében elhadarja egy szakember a napi foglalatosságait: Leütöm, kirabolom, viszem a lóvét.)

Jó, a nagyon profi képben van ilyen finomságokkal, mint a doom metal, vagy a Neue Deutsche Welle, de a karbonsemleges zene nekem új.

Egy bizonyos Greta Thunberg kapcsán olvastam ezt. Ő beszélt erről. Ez a Greta egy „tinédzser klímaharcos” – ahogy az egyik propagandaportál fogalmaz. Greta azonkívül, hogy tinédzser klímaharcos, egy 13-nak kinéző, rémisztő kisugárzású, 16 éves nőnemű. (Remélem ezzel nem sértem meg, nem néztem utána, voltaképp minek is vallja ő önmagát.)

De ez a karbonsemleges zene akkora baromság, hogy kíváncsi lettem rá. Lusta voltam ezernyi cikket elolvasni, úgyhogy azt a módszert alkalmaztam, amit az ember általában szokott. Megnéztem róla pár képet, és rákerestem a dalra, amiben énekel. Akarom mondani agitál. („Az idei Sziget egyik sztárfellépőjével jegyez közös számot a tinédzser klímaharcos” – írja a fentebb is említett kártékony propagandaportál.)

Nos, már mindent tudok. Több nem érdekel.

Korunk egyik fő marketingje arról szól, hogy a csomagolás minden. A külső jelzi a belsőt. A Milka csokiban Milka csoki van. A rothadt, barna banán jelzi, hogy mi van belül. Az összes „lázadó” a külsejével akarja felhívni magára a figyelmet, ilyen-olyanra vágatja a haját, ilyen-olyan ruhát meg lábbelit visel, ilyen-olyan zenekaros meg feliratos pólót, miközben azt hirdeti, hogy a külső nem számít.

Értik, felhúzza a „Külső nem számít!” pólót, kívülre, a testére. Mert valamiért úgy érzi, hogy kevés, ha csak elgondolja. Az nem jelzi eléggé, hogy mit gondol, hogy mi van legbelül. Iszonyatos munkát tesz bele, hogy a külsejével ezer módon jelezze az üzenetét és az ideológiáját, és brutális munkával hirdeti kifelé, a világ felé. hogy a külső nem számít, mert mindenki egyenlő.

Mert eközben azt szajkózzák, ne azt nézd, hogy milyen a ruhája, a bőre, a haja, az arca, ne azt nézd, hogy ronda, hogy igénytelen, hogy eltorzult vonásai vannak, ő ugyanolyan, mint te.

Ne ítélkezz! Ne légy előítéletes! (Senki nem az. Tapasztalok valamit, aztán levonok egy következtetést.)

Greta Thunbergre is csak rá kell nézni. Ami kívül, az van belül.

„El kell ismernünk, hogy az idősebb generációk elbuktak. A politikai mozgalmak jelenlegi formájukban elbuktak. De az ember még nem bukott el. (...) Eljött a lázadás ideje” – mondja a 16 éves Greta Thunberg az idei Szigeten is koncertező The 1975 számában.

Igen, ez van kívül és belül.

Amúgy a kiscsaj autista. Ezt a szülei is tudják, és szerintem mindenki. És biztos van olyan, aki szerint én vagyok tiszteletlen és tapintatlan, mert ezt leírom, nem a drága szülei, akik turnéztatják és pénzt keresnek a betegségével. Na, de nem folytatom, mert nem akarom, hogy ha a Foo Fighters legközelebb erre jár, egy autistát is felcipeljenek a színpadra. (Ha valami tiszteletlenség, hát ez. Felcipelni és mutogatni valakit, felhasználni reklámcélokra, és azt hazudni neki, hogy nincs különbség, holott mindenki tudja, hogy van. Állnak az emberek, mosolyognak, és azt gondolják: „Róla nem mondhatunk semmit, mert bajunk lesz.” Hogy lehet valaki ennyire aljas? Hogy hozhatnak valakit ennyire megalázó helyzetbe?)

Na, de mint mondottam, még azt a szörnyű számot is meghallgattam, amit a The 1975 nevezetű csapattal ad elő.

Csasztuska. Mi lenne más? Polbeat. Propaganda, csak a rosszabb fajtából. Az orosz kommunisták indulói legalább dögösek voltak. Ez még unalmas is. De hát ő nem érzéseket akar átadni, azt nem tud, hanem ideológiát.

Nem tudom, a közönség mit kezd vele. Erre tényleg valaki beindul?

Bár a közönség nem számít. Az eszme a lényeg. Az emberek csak útban vannak a tökéletes társadalom felé vezető úton.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csaknem félmillió, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező afgán migráns tért haza idén

Csaknem félmillió, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező afgán migráns tért haza idén

Több mint 464 ezer „nem dokumentált” afgán migráns tért haza Pakisztánból, Iránból, Törökországból és az Európai Unióból az idei évben – tájékoztatott a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) csütörtökön.

Nemsokára bármelyik öltözőben szembejöhet egy transznemű

Nemsokára bármelyik öltözőben szembejöhet egy transznemű

Egy chicagói úszó gimnazistalány könnyek között panaszkodott a transzneműekre, miután engedélyezték nekik, hogy korlátlanul használhassák bármelyik öltözőt.

Szijjártó: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

Szijjártó: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

Szijjártó Péter csütörtökön Bécsben a Migrációs Politikát Fejlesztő Nemzetközi Központ (ICMPD) magas szintű paneljében beszélt a Nyugat-Balkán helyzetéről.

A strasbourgi bíróság a magyar kormánynak adott igazat

A strasbourgi bíróság a magyar kormánynak adott igazat

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) Nagykamarája két menedékkérő ügyében másodfokon megállapította, hogy a tranzitzónában való tartózkodás nem számít jogellenes fogva tartásnak és a tranzitzónában való elhelyezés körülményei nem ütköznek az embertelen bánásmód tilalmába.

OKJ-s imámképző indul Németországban

OKJ-s imámképző indul Németországban

Megkezdődik a muszlim hitszónokok, azaz imámok képzése a német állami felsőoktatásban, az első kísérleti projekt csütörtökön indul az osnabrücki egyetemen – írta az Osnabrücker Neue Zeitung (NOZ) című német lap.

Már több, mint ötven sportolónk jutott ki a tokiói olimpiára

Már több, mint ötven sportolónk jutott ki a tokiói olimpiára

Ötvennégyre nőtt a magyar kvóták száma a jövő évi tokiói olimpiára azzal, hogy szerdán kiderült, Magyarország egy kerékpárost indíthat a férfiak mezőnyversenyében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére