Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Greta < korona < Floyd

Bohár Dániel

2020.06.12. 13:48

George Floyd lett az új Greta Thunberg, a rasszizmus pedig a globális felmelegedés.

Jut eszembe, hová tűnt Greta Thunberg?

Emlékeznek még arra a svéd kislányra, aki a Földet elpusztító klímakatasztrófa arca volt? Tudják, az a 17 éves diáklány, aki olykor az Európai Parlamentben, az ENSZ-ben vagy a legnagyobb klímakonferenciákon szavalt a világvégéről. Greta még onnan is ismerős lehet, hogy nincs olyan hollywoodi világsztár, aki ne könyörögne neki egy közös fotóért. Vitathatatlan, hogy Greta Thunberg grimaszokkal és sírással átitatott beszédeivel, vagy a híres New York-i hajóútjával többet cselekedett a bolygónk klímájáért, mint mi valaha is tehetnénk. Greta korunk Jeanne d’Arcja, aki klímahadvezérként vezeti az emberiséget, de ahogy az orléans-i szűznek, mindenkinek megvan a maga máglyája. A liberálisok „szentje” már kezdett felérni karrierje csúcsára, amikor közbeszólt a világjárvány.

Képzeljék el, az eddig a klímáért aggódó progresszív közönség seperc alatt átállt a gyilkos kór miatti félelemre. Greta felfelé ívelő klímakarrierje félbetört. Természetesen nem teljesen, hiszen ahogy várható volt, elsők között jelezte, hogy ő is elkaphatta a vírust és emiatt önkéntes karanténba vonult. Ezek alapján már az sem meglepő, hogy a méltán független és objektív CNN egyik hírműsorában úgy mutatta be, mint koronavírus-szakértő. Ha valakinek, akkor Gretának tényleg kijár a szakértő megnevezés, legyen szó bármiről.

A vírus híre leuralta az egész világot, az elmúlt hónapok semmi másról nem szóltak, mint a Covid-19-ről. Hogy mennyire volt túlhiszterizált és mennyire volt valós a veszély, erre jelen pillanatban még nem lehet pontos választ adni, hiszen ugyan Európa már a kilábalás szakaszában van, de a világ más részein még erősen jelen van a vírus. Annyit viszont biztosan elmondhatunk, hogy a hazai liberális sajtó kezdeti időszakban végzett pánikkeltő munkája káros volt. Emlékezzünk vissza. Magyarországon még nem is volt a Covid-19-es beteg, de ők már napi több tucat cikkben arról értekeztek, hogy ezt senki nem fogja túlélni. Meglepő, de nem lett igazuk.

Az jól látszódott az elmúlt időszakban, hogy a koronavírus kiszorította a klímaaggódást a liberális agendából. Kiszorította, de ez őket nem zavarta, hiszen nekik teljesen mindegy, hogy mivel, de támadni kellett és kell a mai napig. Támadni a normális értékrendet, a normális életet.

Néhány példa az elmúlt időszak – valószínűleg örökké – belénk égő szlogenjei közül: maradj otthon, viselj maszkot, tarts távolságot, mossál kezet, ne érintkezz és ne találkozz másokkal, karantén, karantén és karantén.

Ahogy már említettem, Európában kezdjük ezeket a szabályokat lazítani, visszatérni a korábban megszokott életünkhöz. Erre mi történik az Egyesült Államokban? Lassan már nincs olyan nagyváros, ahol ne lenne több tízezres tüntetés, ne lennének emberek egymástól néhány centire.

Az USA volt az egyik legnagyobb elszenvedője a koronavírusnak, több mint százezren vesztették életüket. Az Egyesült Államok pontosan az a hely a Földön, ahol talán kicsit oda kellene figyelni az előbb felsorolt szabályokra. A progresszív haladókat azonban nem érdekli már a koronavírus, ha mással támadhatják a jobboldali hatalmat. Minneapolisban és a többi nagyvárosban potenciális koronavírusos betegek lihegnek egymás nyakába. A Covid-19 addig volt érdekes, ameddig nem lett új téma, új ügy, új áldozat.

A „stay at home”-ból „black lives matter” lett. Egy újabb szlogen, amely beszippantotta a világot.

George Floyd lett az új Greta Thunberg, a rasszizmus pedig a globális felmelegedés.

Félreértés ne essék! Nem a klímavédelemmel, a koronavírus elleni védekezés helyén kezelésével vagy éppen a rasszizmus elleni szigorú fellépéssel van problémám.

A klímavédelem századunk egyik legfontosabb témája, amelyet minden embernek a sajátjának kellene éreznie. Pont ez a lényeg! Nem Greta Thunberg az az ember, aki meg fogja mondani, hogy mit tegyünk a bolygónkért, hanem mi magunk vagyunk azok, aki mindennapi életünkkel és odafigyelésünkkel tehetünk érte.

Még véletlenül sem akarom elbagatellizálni a koronavírus veszélyét. A Covid-19 egy eddig ismeretlen veszély volt, amely ellen senki nem tudta, hogyan lehetséges a védekezés. Úgy tűnik, hogy kivédtük az első támadását. Reméljük, minél hamarabb lesz védőoltás és ez a problémánk is megoldódik. A baj ebben az esetben is ott jelentkezik, amikor bizonyos balliberális körök támadásra, hisztériára, uszításra használják fel a pandémiát.

És senkinek ne legyen kétsége abban sem, hogy mélyen elítélem azt a rendőrt, aki brutális módon rátérdelt George Floyd nyakára. Tette megengedhetetlen, ahogyan az is, hogy erre való hamis indokkal városokat gyújtanak fel, üzleteket rabolnak ki és embereket ölnek meg az Egyesült Államokban.

Úgy tűnik, mintha egyre nehezebb lenne kiigazodni a világ progresszívnek nevezett közösségén. Nehéz, mert az egyik pillanatban arról beszélnek, hogy mindenki maradjon otthon, a másikban pedig százezrek vannak az utcán egymás arcában.

Komoly ellentmondásnak tűnik, de meg kell értenünk, hogy a liberálisokat semmi más nem érdekli, mint a zavarkeltés, a káosz és a pusztítás. A körülmény teljesen mindegy. Lehet klímavédelem, világjárvány vagy rasszizmus.

Valakit vagy valamit mindig meg kell menteni, és még csak június van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére