Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Frankón hülyék a belgák - államilag szponzorálták a szalafista iszlámot

Bertha László

2015.11.23. 10:00

Vannak a hétköznapi hülyék, meg vannak a vasárnapi hülyék. Na, ezek a belgák.

A Molenbeek terror-negyed kapcsán megdöbbentő dolgok kezdenek előkerülni a brüsszeli multikulturalista politika ostoba rövidlátásáról és így a politikusok hosszú távú felelősségéről a terrortámadások kapcsán.

Philippe Moureaux szocialista politikus 18 évig volt a korábban „kis-Manchesterként” ismert bevándorló-negyed polgármestere. A politikus, aki meglátta a lehetőséget a bevándorlókban, mint potenciális választókban, a migránsok jogainak hangos védelmezője lett és harcolt azért, hogy minél többen, minél gyorsabban kaphassanak állampolgárságot. Működése alatt (2012-ben váltották le) Molenbeek népessége 30 százalékkal nőtt.

A belga kormány még a 60-as években jó kapcsolatot alakított ki a szaúdi királlyal, akinek tiszteletére 1969-ben építették meg az első szalafista iszlám mecsetet Belgiumban, amelyet „Iszlám Kulturális Centrumnak” neveztek el. A kormány támogatta az iszlám központot, miközben elősegítette muszlim bevándorlók letelepedését, köztük prédikátorokét is. Az Iszlám Kulturális Centrum maga is arra használta az állam támogatását a 80-as évektől, hogy ösztönözze a radikális, szalafista iszlám importját – köztük 600 szalafista tanár betelepítését.

Ezt a folyamatot koronázta meg az elmúlt években a szalafizmus dzsihádista szárnyának térnyerése Molenbeekben. A helyiek bevallása szerint az ISIS számára toborzó imámok és dzsihádista prédikátorok évek óta jelen vannak a közösség életében. Velük senki sem foglalkozott. Eddig.

Közéjük tartozott a „Sharia4Belgium” csoport (a sharia – a radikális iszlám törvénykezést jelenti), amelynek vezetője Fouad Belkacem elítélte a demokráciát és arra szólította fel híveit, hogy segítsenek Belgiumot iszlám állammá alakítani. Belkacemet idén 12 év börtönre ítélték terrorista tevékenységért.

Charles Michel belga miniszterelnök a párizsi támadások után azt nyilatkozta:

szinte minden európai terrortámadás esetén van kapcsolat Molenbeekkel. Molenbeek a laissez faire és a laza politika eredménye. Most ennek az árát fizetjük.”

Nem mintha a rendőri jelenlét fokozásán túl, remény lenne bármilyen változásra Belgiumban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére