Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyetlen tanács, amit melegen ajánlunk Karácsony Gergelynek

Sümeghi Lóránt

2019.10.14. 13:00

Ami a nemzetünk egészét illeti, kár hosszú távú perspektívát belelátni a Karácsony-féle roncskoalícióba, hiszen éppen tegnap derült ki Lengyelország példáján keresztül, hogy hiába kerül az ellenzék karmai közé a főváros, országos szinten továbbra is megroppanthatatlan erővel bír a nemzeti oldal.

A honi és nemzetközi liberális felebarátaink – a sajtójukkal karöltve – diadalittas mámorban tárgyalják Karácsony győzelmének jelentőségét. Lelki szemeik előtt már látják, hogy a budapesti meglepetésgyőzelmük után 2022-ben hogyan kaparintják majd meg az egész országot, s miként tudnak majd abszolút vereséget mérni a nemzeti oldalra. Minden jel arra mutat, hogy maga Karácsony is valami hasonló vágyvezérelt forgatókönyvről álmodozik.

Éppen ezért adunk neki és a roncskoalíció politikusainak egy tanácsot, méghozzá jó szívvel: vessenek egy pillantást Lengyelországra, és még most vonják le a megfelelő következtetéseket, hogy kevésbé fájjon majd 2022-ben.

Ugyanis a lengyel, nemzeti oldalon álló testvéreink a tegnapi eseményekhez hasonló kijózanító pofont kaptak tavaly, a 2018-as helyhatósági választásokon. Történt akkor, hogy a hatalmon lévő Jog és Igazságosság (PiS) négy nagyváros kivételével sehol sem tudott polgármestert adni. Regionális szinten hiába hódított el a kormánypárt új vajdaságokat, a többségük az egyesült ellenzék karmai közé került. Mi több, a szimbolikus erővel bíró Varsót is óriási fölénnyel vitte a Polgári Koalíció (KO) jelöltje, százalékos formában 56:28 arányban.

Lényegében úgy nyert a Jog és Igazságosság, hogy közben vesztett 2018-ban.

Eltelt egy év, s mit látunk most, pontosabban mit láttunk tegnap Lengyelországban?

Az ellenzéki együttműködés elemeire hullott, a Jog és Igazságosság pedig tarolt. Az exit pollok szerint 6 százalékkal kapott többet a kormánypárt, mint 2015-ben. Összesen pedig nem sokon múlt, hogy majdnem kétszer annyian (43,6%) szavazzanak rájuk, mint a Polgári Koalícióra (27,4%).

A nemzeti oldal tehát mindent vitt a nagyvárosok elvesztése ellenére is. Mondhatni, Varsó ide vagy oda, nem számít. Mert – ahogyan már előttem is kifejtésre került – a Jobboldalon az Igazság!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyáva, gyenge játékkal kaptunk ki Wales ellen

Gyáva, gyenge játékkal kaptunk ki Wales ellen

Őszintén sajnálom azokat a szurkolókat, akik Cardiffig mentek.

Közel száz illegális bevándorlót vett fel a tengeren egy migránshajó

A 94 migránssal minden bizonnyal nem Afrika felé fognak indulni.

A CDU szerint vissza kell szorítani a fejkendőviselést a németországi muszlim kislányok körében

A CDU szerint vissza kell szorítani a fejkendőviselést a németországi muszlim kislányok körében

Akár a tiltás eszközével is vissza kell szorítani a fejkendőviselést a németországi muszlim kislányok körében – várhatóan ez a követelés is bekerül a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) hivatalos programjába a párt pénteken kezdődő kongresszusán.

A svéd miniszterelnök beismerte, hogy a sikertelen integráció miatt is emelkedett a bűnözés szintje

A svéd miniszterelnök beismerte, hogy a sikertelen integráció miatt is emelkedett a bűnözés szintje

A migránsok sikertelen társadalmi integrációja és a rendőrség felkészületlensége is oka annak, hogy emelkedett a szervezett bűnözés szintje és az ezzel összefüggő erőszakcselekmények száma Svédországban – mondta Stefan Löfven svéd miniszterelnök kedden a TT helyi hírügynökségnek adott interjújában.

Berlinben letartóztattak egy vérengzésre készülő szír migránst

Elfogtak és előzetes letartóztatásba helyeztek kedden Berlinben egy szíriai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy iszlamista indíttatású terrorcselekményekre készült.

Azért hurcolnák meg Salvinit, mert nem engedte kikötni a migránshajót

Azért hurcolnák meg Salvinit, mert nem engedte kikötni a migránshajót

Személyi szabadság korlátozása és hivatali kötelezettség elmulasztása címén a szicíliai Agrigento ügyészsége vádemelést kezdeményezett Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, a Liga vezetője ellen az Open Arms nevű hajó feltartóztatásáért, amely augusztusban 164 személlyel a fedélzetén 19 napig nem köthetett ki Olaszországban – jelentette az olasz sajtó kedden.

Migráns támadott a rendőreinkre Szabolcsban

Letartóztattak egy idegenrendészeti őrizetben lévő szír bevándorlót, mert megtámadott két rendőrt egy őrzött létesítményben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére