Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyetlen tanács, amit melegen ajánlunk Karácsony Gergelynek

Sümeghi Lóránt

2019.10.14. 13:00

Ami a nemzetünk egészét illeti, kár hosszú távú perspektívát belelátni a Karácsony-féle roncskoalícióba, hiszen éppen tegnap derült ki Lengyelország példáján keresztül, hogy hiába kerül az ellenzék karmai közé a főváros, országos szinten továbbra is megroppanthatatlan erővel bír a nemzeti oldal.

A honi és nemzetközi liberális felebarátaink – a sajtójukkal karöltve – diadalittas mámorban tárgyalják Karácsony győzelmének jelentőségét. Lelki szemeik előtt már látják, hogy a budapesti meglepetésgyőzelmük után 2022-ben hogyan kaparintják majd meg az egész országot, s miként tudnak majd abszolút vereséget mérni a nemzeti oldalra. Minden jel arra mutat, hogy maga Karácsony is valami hasonló vágyvezérelt forgatókönyvről álmodozik.

Éppen ezért adunk neki és a roncskoalíció politikusainak egy tanácsot, méghozzá jó szívvel: vessenek egy pillantást Lengyelországra, és még most vonják le a megfelelő következtetéseket, hogy kevésbé fájjon majd 2022-ben.

Ugyanis a lengyel, nemzeti oldalon álló testvéreink a tegnapi eseményekhez hasonló kijózanító pofont kaptak tavaly, a 2018-as helyhatósági választásokon. Történt akkor, hogy a hatalmon lévő Jog és Igazságosság (PiS) négy nagyváros kivételével sehol sem tudott polgármestert adni. Regionális szinten hiába hódított el a kormánypárt új vajdaságokat, a többségük az egyesült ellenzék karmai közé került. Mi több, a szimbolikus erővel bíró Varsót is óriási fölénnyel vitte a Polgári Koalíció (KO) jelöltje, százalékos formában 56:28 arányban.

Lényegében úgy nyert a Jog és Igazságosság, hogy közben vesztett 2018-ban.

Eltelt egy év, s mit látunk most, pontosabban mit láttunk tegnap Lengyelországban?

Az ellenzéki együttműködés elemeire hullott, a Jog és Igazságosság pedig tarolt. Az exit pollok szerint 6 százalékkal kapott többet a kormánypárt, mint 2015-ben. Összesen pedig nem sokon múlt, hogy majdnem kétszer annyian (43,6%) szavazzanak rájuk, mint a Polgári Koalícióra (27,4%).

A nemzeti oldal tehát mindent vitt a nagyvárosok elvesztése ellenére is. Mondhatni, Varsó ide vagy oda, nem számít. Mert – ahogyan már előttem is kifejtésre került – a Jobboldalon az Igazság!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Koronavírus: Nincs szükség beavatkozásra

Továbbra sem tudni koronavírusos megbetegedésről Magyarországon.

Micsoda nap: Orbán irányba állít, a baloldal bűnözőket támogat, Soros Zuckerberget üti

Micsoda nap: Orbán irányba állít, a baloldal bűnözőket támogat, Soros Zuckerberget üti

Egy perccel nyolc előtt: Orbán Viktor memorandumban igyekszik egyenesbe tenni a balra tolódó Európai Néppártot, miközben az ellenzékiek igyekeznek biztosítani, hogy bűnözők és a rajtuk élősködő ügyvédek továbbra is több bőrt húzhassanak le az államról. De legalább Soros éppen nem Magyarországgal foglalkozott ma, hanem kedvenc őrkutyáját, Zuckerberget igyekezett fenékbe billenteni.

Kivizsgáltatja a kormány a veszteglő Ryanair-gép ügyét

Azonnali fogyasztóvédelmi vizsgálatra utastította a fővárosi kormányhivatalt Gulyás Gergely kancelláriaiminiszter, mert egy Ryanair-gép hat órán át gurulgatott le fel a Liszt Ferenc repülőtéren, hogy felesleges üzemanyag elégetésével szabaduljon meg túlsúlyától.

Gigászok csatája – Soros nekiment a Facebooknak

Gigászok csatája – Soros nekiment a Facebooknak

Orbán Viktor ellenfelei egymást csinálják ki. Jól is van ez így...

Memorandumot küldött a Néppártnak a miniszterelnök

Memorandumot küldött a Néppártnak a miniszterelnök

Memorandumot juttatott el Orbán Viktor miniszterelnök a néppárti vezetőknek az Európai Néppárt (EPP) stratégiai irányvonalának módosítása érdekében, amihez a pártcsalád küldetéséről szóló belső vitát tart szükségesnek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére