Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csend

Bohár Dániel

2020.10.13. 17:30

Szinte hallani lehet azt a némaságot, amelyet a jobboldal győzelme okozott.

A vasárnapi választás napján, bevallom őszintén, aggódtam. Aggódtam amiatt, hogy milyen állapotban van a magyar emberek (ebben az esetben a borsodiak) politikai immunrendszere. Két nappal később örömmel jelentem, kiválóan.

Vasárnapi írásomat az eredmény tudta nélkül úgy fejeztem be, hogy „a borsodi események tökéletesen megmutatják, hogyan állunk józan ész terén 2020-ban”.

A borsodiak pedig megmutatták, hogy bizony amikor komoly döntést kell hozni, akkor az ész és a szív egyszerre cselekszik.

Borsod 6. választókerületében Koncz Zsófia 51%-kal tudott győzni, ami kitűnő eredménynek számít, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a teljes ellenzék összefogott ellene. Hat párttal kellett szembeszállnia. Illetve azt se felejtsük el, hogy ez a régió sosem volt igazán kormánypárti beállítottságú, mindig is billegő körzetnek számított. A biztos párttal nem rendelkező választókat sikerült meggyőzni az eredményekkel.

Hónapokkal a választás előtt az ellenzék elkezdett hatalmas tétet tulajdonítani az időközinek, és ahogy közeledett október 11-e, folyamatosan emelték a szintet. Ebben Jakab Péter volt az élharcos. Nem meglepő, hiszen Bíró László az ő jelöltje volt, illetve ő maga is borsodi. A Jobbik elnöke a voksolást megelőzően ezekről beszélt a parlamentben.

„Október 11.! jegyezzék meg ezt a napot! Ezen a napon ugyanis a borsodi időközi országgyűlési választáson le fogjuk önöket győzni, lebontjuk a kétharmadot.”

„Október 11-én jön a viszonválasz, képviselőtársak. Lesz itt csillaghullás! Azon a napon ítéletet fognak mondani az emberek önök felett, és nekem egy kis öröm, hogy az ország legszegényebb megyéje, Borsod fog ítélkezni önök felett. Azon a napon mi, borsodiak fogjuk elindítani azt a lavinát, ami egyszer s mindenkorra maga alá fogja temetni azt az elmebajt, amit úgy hívnak, hogy Fidesz-kétharmad. Tudom, hogy félnek.”

A lavina valóban elindult, de úgy tűnik, hogy az Jakab Pétert és vele együtt a teljes Jobbikot fogja betemetni. Jakab egyébként annyira gerinces, illetve kemény ember, hogy a vereséget követő napon már nem ment be a Parlamentbe (a munkahelyére). Jakabék és a teljes ellenzék egyébként annyira nem tud veszíteni, hogy még gratulálni sem voltak hajlandók a győztes Koncz Zsófiának, ami a tahóság magas foka.

Gyurcsány is felébredt másnapra, és közösségi oldalán arról beszélt, hogy kikaptak, de azért nyertek, meg valójában ők a tisztességesek. Gyurcsány és a tisztesség egy mondatban…

A DK elnökének a következő időszakra már biztosan megvan a stratégiája, ami a Jobbik földbe döngölése lesz. Mi értelme egy olyan pártnak az ellenzéki összefogásban, amely még egy nyerhető választókerületet sem tud behúzni? – vetheti fel a jogos kérdést Gyurcsány.

Szóval Jakabéknak kampec.

A választási reakciók egyértelmű győztese Hadházy Ákos, aki a vereség hatására annyira kikészült, hogy gyorsan bűncselekménybe is keverte magát. Ugyanis Facebook-bejegyezése szerint ő sokkal durvább visszaéléseket talált Bíró Lászlóval kapcsolatban, mint amilyeneket bemutatott a média (50 milliós támogatás elverése, bedöntött cég, ki nem fizetett munkavállalók). A probléma csupán annyi, hogy ha ezekről Hadházy tudott, akkor jelentenie kellett volna a hatóságoknak, de a politikai siker reményében inkább csendben maradt.

És ha már csend. A kussolások közül a kedvencem a baloldali sajtó nesztelensége. Miközben egy esetleges ellenzéki győzelem esetén ők lettek volna a leghangosabbak.

„Megvan az ellenszer a Fidesz ellen!”

„Vége a 2/3-nak! Lebomlott a diktatúra!”

„Sikeres volt 2022 főpróbája!”

És ezekhez hasonló hangzatos címek, de elmaradt ez is. Tényként megírták a történteket, aztán ünneplés helyett hazamentek, és telesírták a párnájukat.

„Nem sikerült egy antiszemita, náci, bukott üzletembert bejuttatni a parlamentbe, még úgy sem, hogy a teljes elvtelen ellenzék összefogott, és minden erőnkkel azon dolgoztunk, hogy sikerre vigyük az ügyet.”

Bízom benne, hogy igaza volt a baloldalnak, igaza volt Jakab Péternek, és tényleg ez volt a 2022-es országgyűlési választás főpróbája.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére