Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csend

Bohár Dániel

2020.10.13. 17:30

Szinte hallani lehet azt a némaságot, amelyet a jobboldal győzelme okozott.

A vasárnapi választás napján, bevallom őszintén, aggódtam. Aggódtam amiatt, hogy milyen állapotban van a magyar emberek (ebben az esetben a borsodiak) politikai immunrendszere. Két nappal később örömmel jelentem, kiválóan.

Vasárnapi írásomat az eredmény tudta nélkül úgy fejeztem be, hogy „a borsodi események tökéletesen megmutatják, hogyan állunk józan ész terén 2020-ban”.

A borsodiak pedig megmutatták, hogy bizony amikor komoly döntést kell hozni, akkor az ész és a szív egyszerre cselekszik.

Borsod 6. választókerületében Koncz Zsófia 51%-kal tudott győzni, ami kitűnő eredménynek számít, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a teljes ellenzék összefogott ellene. Hat párttal kellett szembeszállnia. Illetve azt se felejtsük el, hogy ez a régió sosem volt igazán kormánypárti beállítottságú, mindig is billegő körzetnek számított. A biztos párttal nem rendelkező választókat sikerült meggyőzni az eredményekkel.

Hónapokkal a választás előtt az ellenzék elkezdett hatalmas tétet tulajdonítani az időközinek, és ahogy közeledett október 11-e, folyamatosan emelték a szintet. Ebben Jakab Péter volt az élharcos. Nem meglepő, hiszen Bíró László az ő jelöltje volt, illetve ő maga is borsodi. A Jobbik elnöke a voksolást megelőzően ezekről beszélt a parlamentben.

„Október 11.! jegyezzék meg ezt a napot! Ezen a napon ugyanis a borsodi időközi országgyűlési választáson le fogjuk önöket győzni, lebontjuk a kétharmadot.”

„Október 11-én jön a viszonválasz, képviselőtársak. Lesz itt csillaghullás! Azon a napon ítéletet fognak mondani az emberek önök felett, és nekem egy kis öröm, hogy az ország legszegényebb megyéje, Borsod fog ítélkezni önök felett. Azon a napon mi, borsodiak fogjuk elindítani azt a lavinát, ami egyszer s mindenkorra maga alá fogja temetni azt az elmebajt, amit úgy hívnak, hogy Fidesz-kétharmad. Tudom, hogy félnek.”

A lavina valóban elindult, de úgy tűnik, hogy az Jakab Pétert és vele együtt a teljes Jobbikot fogja betemetni. Jakab egyébként annyira gerinces, illetve kemény ember, hogy a vereséget követő napon már nem ment be a Parlamentbe (a munkahelyére). Jakabék és a teljes ellenzék egyébként annyira nem tud veszíteni, hogy még gratulálni sem voltak hajlandók a győztes Koncz Zsófiának, ami a tahóság magas foka.

Gyurcsány is felébredt másnapra, és közösségi oldalán arról beszélt, hogy kikaptak, de azért nyertek, meg valójában ők a tisztességesek. Gyurcsány és a tisztesség egy mondatban…

A DK elnökének a következő időszakra már biztosan megvan a stratégiája, ami a Jobbik földbe döngölése lesz. Mi értelme egy olyan pártnak az ellenzéki összefogásban, amely még egy nyerhető választókerületet sem tud behúzni? – vetheti fel a jogos kérdést Gyurcsány.

Szóval Jakabéknak kampec.

A választási reakciók egyértelmű győztese Hadházy Ákos, aki a vereség hatására annyira kikészült, hogy gyorsan bűncselekménybe is keverte magát. Ugyanis Facebook-bejegyezése szerint ő sokkal durvább visszaéléseket talált Bíró Lászlóval kapcsolatban, mint amilyeneket bemutatott a média (50 milliós támogatás elverése, bedöntött cég, ki nem fizetett munkavállalók). A probléma csupán annyi, hogy ha ezekről Hadházy tudott, akkor jelentenie kellett volna a hatóságoknak, de a politikai siker reményében inkább csendben maradt.

És ha már csend. A kussolások közül a kedvencem a baloldali sajtó nesztelensége. Miközben egy esetleges ellenzéki győzelem esetén ők lettek volna a leghangosabbak.

„Megvan az ellenszer a Fidesz ellen!”

„Vége a 2/3-nak! Lebomlott a diktatúra!”

„Sikeres volt 2022 főpróbája!”

És ezekhez hasonló hangzatos címek, de elmaradt ez is. Tényként megírták a történteket, aztán ünneplés helyett hazamentek, és telesírták a párnájukat.

„Nem sikerült egy antiszemita, náci, bukott üzletembert bejuttatni a parlamentbe, még úgy sem, hogy a teljes elvtelen ellenzék összefogott, és minden erőnkkel azon dolgoztunk, hogy sikerre vigyük az ügyet.”

Bízom benne, hogy igaza volt a baloldalnak, igaza volt Jakab Péternek, és tényleg ez volt a 2022-es országgyűlési választás főpróbája.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gulyás: Érdemes megjutalmazni az erdélyi magyar összefogást!

Gulyás: Érdemes megjutalmazni az erdélyi magyar összefogást!

Gulyás Gergely elmondta, hogy a magyar kormány a szimbolikus ügyeken túl immár a gazdaságfejlesztési programon keresztül is szeretné támogatni az erdélyi magyarokat.

7:59 | A nap legfontosabb hírei

7:59 | A nap legfontosabb hírei

Szájer lemondott, Demeter visszavonta írását, rekordot döntött ismét a koronavírus járvány.

Gyurcsányék Brüsszellel örömmel szövetkezve támadják a kormányt

Gyurcsányék Brüsszellel örömmel szövetkezve támadják a kormányt

Lelki szemeim előtt látom Dobrev Klárát, amint egy jókora husánggal üti-veri a magyar kormányt. Ahogy a gazda, akinek elverte szőlőjét a jég, és elkeseredettségében ő is nekiesett egy nagy bottal, mondván: – Nézzük, mire megyünk ketten!

Tudatos vásárlást ajánl mindenkinek Müller Cecília

Tudatos vásárlást ajánl mindenkinek Müller Cecília

Az országos tisztifőorvos nyilatkozott az oltásokról is, miszerint jelenleg az orosz vakcina van leginkább elérhető közelségben, de a többi vakcináról is azt hallani, hogy az engedélyeztetési eljárás vége felé járnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére