Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Piszkostizenkettő
 
 
 
 

Bayer Zsolt és a lovagkereszt

Bertha László

2016.08.22. 14:28

A cikk keltéig összesen 29 lovagkeresztes mondott le a kitüntetésérõl. Semmi baj, jó lesz majd másnak.
VÉLEMÉNY

A cikk megjelenéséig összesen 29 lovagkeresztes mondott le a kitüntetéséről. Semmi baj, jó lesz majd másnak.

Bayer Zsolt író, publicista augusztus 20-ai kitüntetése nagy médiavisszhangot és felháborodást váltott ki a baloldali és a liberális berkeken belül. Előre leszögezném, hogy nem tisztem és nem is tisztünk megvédeni senkinek sem a kitüntetését, így Bayer Zsoltét sem, hiszen nem mi adtuk számára a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

A nagy felháborodást és a lovagkeresztek visszaadását azonban nem ártana a maga helyén kezelni, ahogyan magát az állami kitüntetést is. Ha a címlapokat olvassuk, mindenhol csak annyit látunk, hogy matematikus, vegyészmérnök, közgazdászok és egyetemi tanárok küldték vissza kitüntetésüket Áder Jánosnak, mert elfogadhatatlannak tartják Bayer Zsolt személyét, akit rasszistának és antiszemitának tartanak.

Bayer Zsolt valóban megosztó személyiség, még a jobboldalon is, akárcsak sokan mások, akik valaha is állást foglaltak közéleti kérdésekben. Egyszerűen ilyen a politika természete. A vélt vagy valós sérelmeket, a felháborodást ugyanakkor teljesen felesleges úgy bemutatni, mintha azok mögött nem húzódna semmifajta politikai nézőpont vagy elkötelezettség. Ha mindez szakmai alapon történne, akkor igazán meglepő lenne, hogy a vegyészmérnök nem tartja érdemesnek a kitüntetésre az írót, a publicistát, mert ugyebár Bayer Zsoltot így is lehetne nevezni.

A cikk keltéig összesen 29 lovagkeresztes mondott le a kitüntetéséről. A huszonkilenc név között van többek között Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás, aki több cikluson keresztül az MSZP-SZDSZ támogatását élvezte a választásokon. A volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő és veszprémi polgármester, Dióssy László. Ott van Kaltenbach Jenő jogtudós, aki a baloldali kormányok idején országgyűlési biztos volt, 2010-ben az LMP listáján indult, majd a 2. Orbán-kormány megalakulásakor lemondott hivatali pozíciójáról. Aztán ott van a Klubrádiónál dolgozó újságíró, Rózsa Péter, Kenyeres István vegyészmérnök, akinek egy kis Orbán-fóbiáért szintén nem kell a szomszédba mennie. De megemlíthetjük még Galkó Balázs színművészt is, aki előszeretettel nyit meg MSZP-s rendezvényeket. Heisler Andrást, a Mazsihisz elnökét, valamint számos liberális és baloldali értékrendet képviselő egyetemi tanárt, marxista filozófust.

Mindezzel az égvilágon semmi probléma nincs, a Magyar Érdemrend lovagkereszttel rendelkezők jelentős része politikai kitüntetett, ahogyan az 2010 előtt is volt. Nem véletlen, hogy most azok a művészek és szakemberek adják vissza a lovagkeresztet, akik a szocialista kormányok idején érdemelték ki ezt a megtiszteltetést. Semmi baj, jó lesz majd másnak.

OLVASTAD MÁR?

Piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A kitoloncolások könnyítése miatt sivalkodik az Európa Tanács

Miközben már lassan 250 ezer migráns él úgy Németországban, hogy elutasították a menedékkérelmét, Strasbourgban azon aggódnak, hogy ne utasíthassák ki őket.

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Kétharmad

A Magyar Hírlap kiderítette, hogy Ujhelyi Istvánnak, az MSZP EP-választási kampányát vezető, patkányozó szocialista politikusnak van egy a 2014-es vagyonnyilatkozatából valahogyan kifelejtett sok millió forintos értékű és haszonélvezeti jogként birtokolt badacsonyi ingatlana.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

Juncker szerint a bevándorlásellenesek „hazájukba szerelmes hülyék”

Egy CNN-nek adott interjújában jött rá az őszinteségi roham az „isiászos” politikusra.

A kutatások alapján semmi jóra nem számíthat a bevándorláspárti ellenzék

A kutatások alapján semmi jóra nem számíthat a bevándorláspárti ellenzék

Kétharmad

A közvélemény-kutatási felmérések és például a szavazatszámláló bizottságokba delegált ellenzéki tagok száma alapján is az várható, hogy a május 26-ai EP-szavazáson a Fidesz győzelme mellett a korábbi uniós választáshoz képest kevesebb mandátumhoz juthatnak majd a bevándorláspárti magyar ellenzéki pártok.

A Soros-féle Avaaz a Facebook-cenzúrát meglovagolva kampányol

A Soros-féle Avaaz a Facebook-cenzúrát meglovagolva kampányol

Amerika, London, Párizs

Az Avaaz online aktivistahálózat tovább folytatja EP-választási kampányát, legújabb körlevelükben a Facebookon keresztül buzdítják szavazásra a bevándorláspártiakat.

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Kétharmad

A cikk szerzője úgy véli, a magyar családpolitika a múltba réved és ellentétes a nyitott társadalom eszmeiségével, melynek alapja a bevándorlás elősegítése.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére