Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amikor Cseh Katalint bilincsben viszik el

Bohár Dániel

2021.09.12. 18:10

4,8 milliárd forintnyi uniós és állami pénzt csapoltak le a Momentum Európai Parlamenti képviselőjéhez kapcsolódó cégek. Annak a Cseh Katalinnak a cégbirodalma, aki mindig a leghangosabban szólal fel Brüsszelben, hogy vegyék el a forrásokat Magyarországtól.

Szécsény egy Nógrád megyei város, ahol ha finoman akarok fogalmazni helye van minden fejlesztési forrásnak. Ezen a településen is ügyködött a Cseh Katalinhoz köthető nyomdaipari cégháló. Egészen konkrétan az történt, hogy kiszemeltek egy ingatlant, amely tulajdonosával valamiféle bérleti szerződést kötöttek annak érdekében, hogy uniós pénzekre pályázhassanak. Ez meg is történt. A szécsényi ingatlan fejlesztésére 1,6 milliárd forintot kaptak, amelyből 1,1 milliárdot folyósítottak is már a két cégnek.

A bökkenő csupán annyi, hogy az épületben semmi nem történt. Semmi!

De annyira semmi, hogy időközben a tulajdonos továbbadta az önkormányzatnak, az önkormányzat pedig már el is passzolta, sőt az új vevő is árulja. A beruházásnak idén októberben kellene elkészülnie, de nyilvánvalóan nem fog, hiszen ez sosem volt valódi cél.

1,1 milliárd forint tűnt el nyomtalanul.

Mármint nem eltűnt, elég jól sejthető, hogy hol van. Nem Szécsényben és nem új munkahelyek létesültek belőle. A sztori a helyieket annyira felháborította, hogy a városi közgyűlésen is téma volt. Önkormányzati képviselők szólaltak fel az ügyben, akiket ezt követően az uniós forrásokat megcsapoló cégek vezetői megzsaroltak, hogyha folytatják az ügyük utáni kapirgálást, akkor jogi következményekkel számolhatnak.

A Cseh Katalin körüli botrány nyáron robbant ki, amikor kiderült, hogy a korábban az ő és családja tulajdonában álló Pannónia Nyomda KFT. és a köré szerveződő cégbirodalom összesen 4,8 milliárd forint uniós és állami pénzt nyert el, amivel amúgy semmi gond nem lenne. A probléma ott kezdődik, ha úgy kezelik ezeket a pénzeket, mint Szécsényben.

Ezek alapján nem is annyira meglepő, hogy Cseh Katalin ügyében elkezdett nyomozni a NAV és vizsgálatot indított az OLAF is.

A majdnem 5 milliárdos visszaélésekért bizony börtön jár. Ez ugyanakkor büntetőjogi kérdés. Politikai szempontból Cseh Katalin megsemmisült, azt a kevés hitelét is elvesztette, ami volt. Külön pikáns, hogy miközben 2017-ben pártja vezető politikusaként az Olimpia ellen kampányolt, addig cégei a budapesti Olimpiából akartak hasznot húzni. Na, körülbelül ennyire lehet hinni a őszinte tekintetű, transzparens, tiszta kezű momentumosoknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Helyette inkább tartottak egy kis rögtönzött sajtótájékoztatót. Hiába, régen volt már 2017, már nem menő a fővárosi fiataloknak a lilákhoz csatlakozni.

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére