Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amikor Cseh Katalint bilincsben viszik el

Bohár Dániel

2021.09.12. 18:10

4,8 milliárd forintnyi uniós és állami pénzt csapoltak le a Momentum Európai Parlamenti képviselőjéhez kapcsolódó cégek. Annak a Cseh Katalinnak a cégbirodalma, aki mindig a leghangosabban szólal fel Brüsszelben, hogy vegyék el a forrásokat Magyarországtól.

Szécsény egy Nógrád megyei város, ahol ha finoman akarok fogalmazni helye van minden fejlesztési forrásnak. Ezen a településen is ügyködött a Cseh Katalinhoz köthető nyomdaipari cégháló. Egészen konkrétan az történt, hogy kiszemeltek egy ingatlant, amely tulajdonosával valamiféle bérleti szerződést kötöttek annak érdekében, hogy uniós pénzekre pályázhassanak. Ez meg is történt. A szécsényi ingatlan fejlesztésére 1,6 milliárd forintot kaptak, amelyből 1,1 milliárdot folyósítottak is már a két cégnek.

A bökkenő csupán annyi, hogy az épületben semmi nem történt. Semmi!

De annyira semmi, hogy időközben a tulajdonos továbbadta az önkormányzatnak, az önkormányzat pedig már el is passzolta, sőt az új vevő is árulja. A beruházásnak idén októberben kellene elkészülnie, de nyilvánvalóan nem fog, hiszen ez sosem volt valódi cél.

1,1 milliárd forint tűnt el nyomtalanul.

Mármint nem eltűnt, elég jól sejthető, hogy hol van. Nem Szécsényben és nem új munkahelyek létesültek belőle. A sztori a helyieket annyira felháborította, hogy a városi közgyűlésen is téma volt. Önkormányzati képviselők szólaltak fel az ügyben, akiket ezt követően az uniós forrásokat megcsapoló cégek vezetői megzsaroltak, hogyha folytatják az ügyük utáni kapirgálást, akkor jogi következményekkel számolhatnak.

A Cseh Katalin körüli botrány nyáron robbant ki, amikor kiderült, hogy a korábban az ő és családja tulajdonában álló Pannónia Nyomda KFT. és a köré szerveződő cégbirodalom összesen 4,8 milliárd forint uniós és állami pénzt nyert el, amivel amúgy semmi gond nem lenne. A probléma ott kezdődik, ha úgy kezelik ezeket a pénzeket, mint Szécsényben.

Ezek alapján nem is annyira meglepő, hogy Cseh Katalin ügyében elkezdett nyomozni a NAV és vizsgálatot indított az OLAF is.

A majdnem 5 milliárdos visszaélésekért bizony börtön jár. Ez ugyanakkor büntetőjogi kérdés. Politikai szempontból Cseh Katalin megsemmisült, azt a kevés hitelét is elvesztette, ami volt. Külön pikáns, hogy miközben 2017-ben pártja vezető politikusaként az Olimpia ellen kampányolt, addig cégei a budapesti Olimpiából akartak hasznot húzni. Na, körülbelül ennyire lehet hinni a őszinte tekintetű, transzparens, tiszta kezű momentumosoknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor nyolc képet töltött fel Facebookjára

„Hajrá, Sárospatak” album a címe. Tekintsék meg a felvételeket.

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

A Moody's felminősítette hazánkat, különös, de a németek már tudhatják a vasárnapi választási eredményt, 80 éve született a „Császár”, a fiát kérdeztük róla.

Orbán Viktor bejegyzése Sárospatakról

Tanévnyitó a Tokaj-Hegyalja Egyetemen – írta Facebook-oldalára.

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Az alábbi írásban csokorba kívánom szedni a második, az RTL Klub független-objektív munkatársának moderálásával megvalósuló, előválasztási „vita” legfontosabb szólások és legnagyobb böszmeségeit – amilyeneket még „ország-világ nem látott”. A vállalkozás nem kicsi, hiszen a jelenlévők személye önmagbán garancia a színvonalas és korántsem demagóg párbeszédre.

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról beszélt Erdő Péter bíborossal, akit magánkihallgatáson fogadott a Vatikánban majdnem két héttel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén tett budapesti látogatása után.

Orbán is aláírta... – Videó

Orbán Viktor: „Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak! Írja alá Ön is!” Új Facebook-videóval jelentkezett Orbán Viktor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére