Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amikor Cseh Katalint bilincsben viszik el

Bohár Dániel

2021.09.12. 18:10

4,8 milliárd forintnyi uniós és állami pénzt csapoltak le a Momentum Európai Parlamenti képviselőjéhez kapcsolódó cégek. Annak a Cseh Katalinnak a cégbirodalma, aki mindig a leghangosabban szólal fel Brüsszelben, hogy vegyék el a forrásokat Magyarországtól.

Szécsény egy Nógrád megyei város, ahol ha finoman akarok fogalmazni helye van minden fejlesztési forrásnak. Ezen a településen is ügyködött a Cseh Katalinhoz köthető nyomdaipari cégháló. Egészen konkrétan az történt, hogy kiszemeltek egy ingatlant, amely tulajdonosával valamiféle bérleti szerződést kötöttek annak érdekében, hogy uniós pénzekre pályázhassanak. Ez meg is történt. A szécsényi ingatlan fejlesztésére 1,6 milliárd forintot kaptak, amelyből 1,1 milliárdot folyósítottak is már a két cégnek.

A bökkenő csupán annyi, hogy az épületben semmi nem történt. Semmi!

De annyira semmi, hogy időközben a tulajdonos továbbadta az önkormányzatnak, az önkormányzat pedig már el is passzolta, sőt az új vevő is árulja. A beruházásnak idén októberben kellene elkészülnie, de nyilvánvalóan nem fog, hiszen ez sosem volt valódi cél.

1,1 milliárd forint tűnt el nyomtalanul.

Mármint nem eltűnt, elég jól sejthető, hogy hol van. Nem Szécsényben és nem új munkahelyek létesültek belőle. A sztori a helyieket annyira felháborította, hogy a városi közgyűlésen is téma volt. Önkormányzati képviselők szólaltak fel az ügyben, akiket ezt követően az uniós forrásokat megcsapoló cégek vezetői megzsaroltak, hogyha folytatják az ügyük utáni kapirgálást, akkor jogi következményekkel számolhatnak.

A Cseh Katalin körüli botrány nyáron robbant ki, amikor kiderült, hogy a korábban az ő és családja tulajdonában álló Pannónia Nyomda KFT. és a köré szerveződő cégbirodalom összesen 4,8 milliárd forint uniós és állami pénzt nyert el, amivel amúgy semmi gond nem lenne. A probléma ott kezdődik, ha úgy kezelik ezeket a pénzeket, mint Szécsényben.

Ezek alapján nem is annyira meglepő, hogy Cseh Katalin ügyében elkezdett nyomozni a NAV és vizsgálatot indított az OLAF is.

A majdnem 5 milliárdos visszaélésekért bizony börtön jár. Ez ugyanakkor büntetőjogi kérdés. Politikai szempontból Cseh Katalin megsemmisült, azt a kevés hitelét is elvesztette, ami volt. Külön pikáns, hogy miközben 2017-ben pártja vezető politikusaként az Olimpia ellen kampányolt, addig cégei a budapesti Olimpiából akartak hasznot húzni. Na, körülbelül ennyire lehet hinni a őszinte tekintetű, transzparens, tiszta kezű momentumosoknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére