Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szovjet zászlót még lehetne mellé?

Pozsonyi Ádám

2021.05.11. 16:00

 

Orosz Anna elégedetlen.

Nagyon!

És ilyenkor nem azt csinálja, mint a reakciósok régen, abban az átkos kirekesztő korban, amikor még egyetlen meleg képviselő sem volt a nemzetgyűlésben, és a Duna jegén is képesek voltak hímsovinisztán és előítéletesen úgy királyt választani, hogy a tizenkettedik nem képviselőit nem vonták be. Sőt, még úgy sem, mint később, a dzsentri elnyomás alatt, hogy kardjukhoz kaptak, vagy öklükkel odavertek a vármegyeháza asztalára. (Vagy korlátjára, vagy pulpitusára, tökmindegy.) Lényeg, hogy repkedjenek a bajuszok, rázódjanak a ciszhetero férfias akármik, és a sújtásos-mentés-kardos életérzés csak úgy fröcsögjön az antieuropéer életérzéstől.

Nem, nem. Orosz Anna, a Momentum reménysége nem így tett.

Dühös volt? Kiposztolta a Facebookra.

Hát, nézzük csak, mi neki a dühe:

A Momentum Magyarországa olyan hely, ahol egy embernek lehet egyszerre több identitása is, mert ezek nem kizárják, hanem építik egymást. Jövőre újra kitűzzük az Európai Unió zászlaját a nemzeti színű mellé! (magyar zászló ikon, EU-zászlós ikon)”

És ott vigyorog, mint a vadalma, és a háttérben a Parlament. (Gondolom, majd oda szeretne becsücsülni.)

Mondjuk, itt nekem képzavar van.

Mint apró és ártatlan ciszkisfiúcska, már az általános iskolában sem értettem, mi a rossebnek van kint minden lakóházon a kettős zászlótartó. Mert kinn volt. De mindegyiken. Kivétel nélkül. Miért nem elég egy? Persze kérdezni nem mertem, mert hamar megfigyeltem, hogy az egyikben van a nemzeti, a másikban meg a vörös. Vörös nélkül nincs ünnep. Anélkül nincs rajgyűlés, iskolai ünnep, tornaterem, és jóságos igazgatói barack sem a bizonyítványosztás után. Anélkül nincs tablófotózás, és nincs hungarocellszakállas bácsik gyűjteménye a tornaterem falán. Anélkül nincs semmi. Talán még lakóház sem épül. De azért ez mégiscsak a múlt, a Momentum Mozgalom meg valami olyasmit hirdet, hogy új Magyarország, új arcok satöbbi.

Szóval ez nekem ködös, de biztos nem vagyok eléggé haladó meg européer, ezért nem értem.

Meg azért a Parlament látképe is furcsa. Ha a Momentum Mozgalom igazán haladó lenne, nem kampányolna a Parlamenttel, ami egy ekkora neobarokk hodály, bent az épületben utalások a középkori birodalmi létre, ami egy négy-ötször ekkora országra emlékezik – a Trianon előtti majd négyszerese, a középkori kb. öt-hatszorosa volt a mainak –, s egy olyan világra, amelyben nem tisztelték az iszlámot, sőt fegyverrel seprűzték ki, és a többféle identitás fogalmát is másként kezelték. Lehettél horvát, és közben magyar, mint Zrínyi, lehettél mezővárosi autonóm, lehettél nemes, lehettél városi polgár vagy szabad kun, de közben elsősorban magyar és keresztény, és a Szent Korona alattvalója.

De sem Werbőczy, sem Anonymus, sem Kézai nem tesz említést a genderről.

Biztos kell ez a haladóknak, kedves Anna? Nem kéne bevallani nyíltan, hogy már bontásra ítélt, mint a Nemzeti Színház? Mert bontani azt tudnak. Az eltörléskultúrában nagyon profik maguk.

„Jövőre újra kitűzzük az Európai Unió zászlaját a nemzeti színű mellé!”

Kedves Anna, és a szivárványossal mi lesz? Az talán smafu?

Jaj, annyira hiányzik onnan egy másik zászló. Nem jó az országnak, ha huzamosabb ideig nincs megfelelési kényszer és idegen hatalmakhoz igazodás. Esetleg a lófarkast meg a sarló-kalapácsost is lehetne?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Franciaország–Németország

A 888 megmondja a tutit: Franciaország–Németország

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Franciaország–Németország.

Orbán Viktor megmutatta, melyik zenével hangolódik a válogatott mérkőzésre

Ma este 18 órától Magyarország–Portugália Európa-bajnoki mérkőzés.

Megszavazták a pedofilellenes törvénycsomagot, a baloldal nem támogatta

Megszavazták a pedofilellenes törvénycsomagot, a baloldal nem támogatta

Így a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd a pedofilok oldalára állt.

A meccs előtt nyerésre állunk a tizenegy fejű portugál sárkány ellenében

A meccs előtt nyerésre állunk a tizenegy fejű portugál sárkány ellenében

Szinte már minden a fociról, a ma este hat órakor kezdődő Magyarország–Portugália Európa-bajnoki mérkőzésről szól. Már kora délután megkezdődött a szurkolói zarándoklat a Puskás Aréna felé. A szerencsések a lelátóról, a jegy nélküliek a városligeti szurkolói zónából vagy kisebb-nagyobb vendéglátóhelyekről figyelik majd a mérkőzést.

Amint meglesz a 5,5 százalékos gazdasági növekedés, számos segítséget kaphatnak a magyarok

Amint meglesz a 5,5 százalékos gazdasági növekedés, számos segítséget kaphatnak a magyarok

Nagy feladat, de nem lehetetlen – mondta a közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

FeGyőr szerint azért, mert ő magyar, még nem kell szeretnie a magyar focit

FeGyőr szerint azért, mert ő magyar, még nem kell szeretnie a magyar focit

Azt is mondta a momentumos „futballszurkoló-jelölt”, hogy a magyar foci sikeres volt a ’30-as, ’40-es években, az Aranycsapat idején. Bizony!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére