Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A suttyóság szlovák megtestesülése

Bohár Dániel

2021.01.25. 12:00

Még mostanság is a szlovák szurkolói magatartás része a hímvessző és a hátsó fertály mutogatása. Legyinthetnénk, hogy éretlen ország, hiszen mégiscsak egy Füles magazin vastagságú könyvvel dolgoznak a tanárok az iskolákban, amikor a saját történelmüket tanítják. De attól, hogy valaki nem egy ezeréves államban, hanem egy Play Station-korú országban él, még lehetne normális. Na, a gondok itt kezdődnek.

Egy nagyon kedves felvidéki barátom mesélt el egy történetet a minap, amely eddig elkerülte a figyelmemet, és ahogy utánanéztem, nemcsak az enyémet, hanem a teljes magyar sajtóét. A hiányosságot most pótolom!

A történet úgy kezdődik, hogy van egy nagyszerű labdarúgócsapat, amelynek a neve FC DAC 1904. Az egyesület a felvidéki Dunaszerdahelyen működik. A klubot – ahogy a neve is mutatja – 1904-ben alapították, amikor a falloszmutogató szlovákok valószínűleg nem is álmodtak róla, hogy egyszer lehet saját országuk. Dunaszerdahely a Csallóköz központja, illetve a felvidéki magyarság egyik legfontosabb bástyája. A DAC nemcsak a város, hanem az egész régió, sőt a teljes Felvidék egyik legfontosabb identitáserősítő eleme. Gyanítom, hogy a kedves olvasó ha magáról a csapatról nem is hallott, arról biztosan van emléke, hogy az Ismerős Arcok Nélküled című dalát Dunaszerdahelyen minden mérkőzés előtt eléneklik. Bevallom, kevés meghatóbb pillanat van annál.

Szóval a DAC egy intézmény, a szó legnemesebb értelmében. A labdarúgócsapat 2016-tól új stadionban játssza mérkőzéseit, amelyeken igazi katlanhangulat van. A majdnem 13 ezer férőhelyes aréna szinte minden alkalommal megtelik. A DAC meccsei egyébként annyira jó hangulatúak, hogy rengeteg ember érkezik az anyaországból is, hogy megnézze a csapatot. Egy szó, mint száz, a DAC a felvidéki magyarságnak nagyon fontos.

Aztán van egy másik szlovák csapat, amelyről ennyi kedvességet nem igazán lehet elmondani – vagy ebben az esetben leírni. Ez a Slovan Bratislava, amely a szlovák sovinizmus labdarúgásban való megtestesülése.

A DAC és a Slovan közötti meccs mindig több egy egyszerű labdarúgó-mérkőzésnél. A szlovákok ezt az alkalmat minden esetben nettó magyargyűlöletre használják fel. A Dunaszerdahelyre érkező pozsonyiakat a játék egyáltalán nem érdekli. Hülyére isszák magukat, és hullarészegen az intim testrészeiket mutogatják a magyar szurkolóknak. Nem vicc! Az interneten több ilyen fotót is lehet találni, amikor egy-egy gól után a szlovák szurkolók nem a csapatukat éltetik, hanem a péniszüket vagy a hátsójukat mutogatják a magyaroknak. Degenerált egy brigád, az biztos.

Ez az egyik része a történetnek. Az obszcén viselkedés mellett azonban a nyílt magyargyűlölet kifejezése sem marad el. Például

olyanokat skandálnak a stadionban és azon kívül is, mint a „Bi, a bi, a bi Maďara do hlavy!” (Üsd, üsd és üsd a magyart fejbe!), „Maďarské kurvy!” (K*rva magyarok!”), „Maďari do plynu!” (Gázba a magyarokkal!) és hasonlók.

Természetesen ezeken a mérkőzéseken rengeteg gyermek is jelen van, akik a szüleikkel szurkolnak a DAC-nak. A különféle mocskolódásokat nekik is végig kell hallgatniuk.

Ebből lett elege az egyik szülőnek, aki feljelentést tett a szlovák hatóságnál. Minő meglepetés: a pozsonyi ügység azóta sem vizsgálta ki az ügyet, miközben viszonylag könnyű lenne megtalálni a tetteseket, hiszen mindegyikről van fotó vagy videó.

Érdekes módon ezekről a nyílt magyarellenes uszításokról nem nagyon hallani az Európai Parlamentben, de még az Európai Bizottságban sem. Sőt, Judith Sargentini sem írja a jogállamisági jelentését Szlovákiáról. Pedig ezek az esetek egy EU-s országban történnek. Ja, hogy a magyar kisebbséggel szemben? Az már nem számít. Értjük.

Uniós bürokraták, pozsonyi ügyészek és végtelenül primitív, tahó szlovákok, szevasztok!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Sokan nem is tudják, hogy milyen nagy napra virradtunk ma, ezért egy történettel és egy fotógalériával emlékeztetünk mindenkit, hogy „nem kell félni” a másoktól.

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Tóka Gábor azt állította, hogy Karácsony az egyetemen még tudott angolul, hiszen közösen írtak egy tanulmányt, csakhogy erről maga Karácsony ismerte el 2004-ben, hogy Tóka csak kedvezett neki, és nincs valós munkája a dolgozatban.

Trollmentes lakodalom

Trollmentes lakodalom

Igazán bombasztikus ötlettel jelentkezett Mérő László. A matematikusnak a Telexen megjelent írása szerint a Fidesz hívei meghekkelhetik az ellenzéki előválasztást. „Százezer tudatos fideszes résztvevő az előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát.”

Vona szerint is színjáték az ellenzéki előválasztás

Az ex-Jobbik-elnök a Facebook-oldalán értekezett arról, hogy végül miért Karácsony lesz úgyis az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére