Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hetedik frakció

Bohár Dániel

2021.10.19. 14:00

Márki-Zay Péter vasárnap este cirádás körmondatainak fonása közben kijelentette, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalmából nem lesz párt. Egy nap elteltével az ATV stúdiójában pedig már arról beszélt, hogy saját frakciót szeretne. Következetes.

 

Most mondjam azt, hogy szinte biztos voltam benne, hogy Márki-Zay saját pártot és frakciót akar? Most mondjam azt, hogy biztos vagyok benne, hogy ebből a baloldali térfélen még óriási balhé lesz? Gondoljunk bele, hogy Márki-Zay Péter saját frakciója minimum 5 fős lenne, ez alatt nincs önálló frakció. Az 5 fős frakció ugyanakkor semmire nem elég. Márki-Zay nagyra tartja magát, ezért bemondja, hogy legalább 20 helyet akar. Legalább! Eközben jelzem, hogy még a legerősebb baloldali pártnak, a DK-nak is 32 egyéni képviselő-jelöltje lehet, a Jobbiknak meg 22. Tehát ebben a mezőnyben akar Márki-Zay Péter saját frakciót.

Az a helyzet, hogy ez a frakció azt jelentené, hogy előre lezsírozott befutó helyeken lévő politikusok buknák el a következő ciklusukat. El tudja bárki képzelni, hogy van olyan ellenzéki képviselő, aki lemondana a biztos megélhetéséről Márki-Zay frakciója miatt? Ugye, hogy nincs.

Tehát itt van Márki-Zay Péter mint miniszterelnök-jelölt, akinek vélhetően semmilyen parlamenti ereje nem lesz. Gyurcsány Ferenc hétfői videója után az a kérdés is felmerült bennem, hogy egyáltalán – egy esetleges baloldali győzelem esetén – megválasztanák-e miniszterelnöknek. Fontos ugyanis leszögezni, hogy aranyos meg minden ez az előválasztás, de miniszterelnököt a magyar parlamentarizmus szabályai szerint az Országgyűlés választ. Maga Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is tett már erre utalást.

„Valójában parlamenti helyekért küzdünk, és ha többségünk van a parlamentben, akkor majd mi választhatunk kormányfőt.”

Gyurcsány egyszer sem ejtette ki Márki-Zay Péter nevét, és nem azt mondta, hogy „akkor majd mi megválasztjuk Márki-Zay Pétert”, hanem azt, „majd mi választhatunk kormányfőt”.

A DK elnöke a legnagyobb frakció vezetőjeként és a baloldal valódi irányítójaként simán megteheti, hogy végül nem Márki-Zay Pétert választja meg miniszterelnöknek, hanem azt, aki akar, akár Dobrev Klárát vagy saját magát.

Márki-Zay bárhogy is erőlködhet, ő ebben a darabban csak egy báb marad, akit a DK elnöke úgy irányít, ahogy akar.

Hetedik frakció. Persze, Péter. Úgy lesz...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Konzervatív pártvezetők tanácskozása Varsóban, megosztja adatainkat a Facebook és a WhatsApp, gendersemleges mellékhelyiségeket vezetnek be Chicagóban diákoknak.

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Az Európai Unió (EU) szabad és egyenlő nemzetállamokból áll, őket számos szoros együttműködési terület köt össze, Európa pedig csak az ilyen együttműködési modell révén menthető meg további válságoktól és feszültségektől – szögezték le az európai konzervatív pártok vezetői a szombati varsói konferenciájukat záró közös nyilatkozatban.

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Ezt írta Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére