Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyilatkozatba foglalták a térség országai, hogy megtisztítják a Balti-tengert

888 / MTI

2020.09.28. 21:30

A Balti-tenger térségének országai – egyben az Európai Unió tagállamai – hétfőn videókonferencia keretében közös nyilatkozatban foglaltak állást a Balti-tenger szennyezése ellen.

Az aláírás kezdeményezője a litván Virginijus Sinkevicius környezetvédelmi és tengerügyi uniós biztos volt.

Eltökélt szándékunk, hogy ne csak egy papírt írjunk alá, hanem olyan intézkedéseket dolgozzunk ki, amelyek valóban tisztábbá tehetik a Balti-tengert”

– nyilatkozta a biztos az újságíróknak.
A dokumentumot Litvánia, Lettország, Észtország, Németország, Dánia, Lengyelország, Finnország, továbbá Svédország képviselői írták alá.
Az aláírók között Oroszország nem szerepelt.

„Oroszország más keretek között vesz részt aktívan ebben a folyamatban. Megvitattuk a lehetőségét annak, hogy a jövőben harmadik országokat is bevonjunk a kezdeményezésünkbe, olyanokat, amelyek nem tagjai az EU-nak, így Oroszországot is” – mondta az EU-biztos.
A tervek szerint az aláíró országok a jövőben évenként találkoznak, hogy megvitassák a Balti-tenger szennyeződése elleni küzdelem eredményeit, valamint közös intézkedéseket dolgozzanak ki.

A Balti-tenger a világ öt legszennyezettebb tengere között van, ennek oka mindenekelőtt az alacsony átlagos mélység, a tengervíz lassú cserélődése, illetve az alacsony hőmérséklet, továbbá az emberi tevékenység.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére