Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: eu

Szijjártó: Magyarország mentességet kaphat az olajársapka alól

Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország mentességet kapjon a tervezett európai uniós olajársapka alól, ami lényeges az ellátásbiztonság garantálásának szempontjából, de több veszélyes javaslat még az asztalon van – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.

A többség az európai pénzek kifizetése mellett

Tízből hatan (59 százalék) szeretnék, hogy Brüsszel ne tartsa tovább vissza a Magyarországot megillető európai forrásokat – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből. Minden harmadik ellenzéki szavazó, de még a fiatalok többsége szerint is ki kellene fizetni hazánknak a két éve visszatartott összeget.

Uniós biztos: ha megállapodunk a magyar helyreállítási tervről, a javasolt reformokat hatékonyan kell végrehajtani

„Amennyiben az Európai Bizottság megállapodik Magyarországgal a helyreállítási tervvel kapcsolatban, akkor a magyar kormány által javasolt reformintézkedéseket nagyon fontos lesz hatékonyan és erőteljesen végrehajtani” – jelentette ki Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos pénteken Brüsszelben.

Húzzák a szájukat az EP-képviselők a magyar jogállamisági intézkedéseken

A jogállamisági feltételrendszerrel foglalkozó európai parlamenti képviselők csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatójukon úgy értékelték, hogy a jogállamiság megsértésének kiküszöbölésére tett magyar intézkedések nem megfelelőek.

Brüsszel elhibázott szankciói elbuktak, az uniós vezetők elkezdtek hazudozni

Brüsszel elhibázott szankciói elbuktak, az uniós vezetők elkezdtek hazudozni

Az ukrajnai háború fejleményei és az Európai Unió tagállamaira nehezedő rendkívüli szankciós infláció együttesen mára világossá tette, hogy a brüsszeli elit által diktált szankciós politika nem érte el a célját, nem törte meg az orosz haderőt, ugyanakkor válságba sodorta a kontinens országait. Az Origo kétrészes összeállításában bemutatjuk, hogy milyen ellentmondások feszülnek az EU vezetőinek szankciókról szóló nyilatkozatai és a valóság között.

Orbán Viktor: Magyarország támogatja Szerbia EU-tagságát

Orbán Viktor: Magyarország támogatja Szerbia EU-tagságát

Magyarország továbbra is sürgeti, hogy az Európai Unió minél hamarabb tegye lehetővé Szerbia teljes jogú tagságát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Belgrádban.

Szijjártó: itt az ideje az európai uniós szankciós politika felülvizsgálatának

Egyes európai uniós politikusok már arról beszélnek, hogy az Oroszország elleni szankcióknak nem az ukrajnai háború lezárása volt a céljuk, ami azt bizonyítja, hogy ezek az intézkedések nem működnek, így itt lenne az idő a felülvizsgálatukra – közölte kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A magyar háztartások energiaköltségei továbbra is az egyik legalacsonyabbak Európában

Amíg októberben több európai fővárosban is jelentősen emelkedtek a háztartásokat terhelő rezsiköltségek, addig a meghatározott éves átlagfogyasztással rendelkező magyar háztartások Európában az egyik legalacsonyabb áron juthattak földgázhoz és villamos energiához.

Századvég: 10-ből 8 magyar számára Magyarország gazdasági biztonsága az elsődleges

Ursula von der Leyen a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott egyeztetését követően kijelentette, hogy a brüsszeli vezetés Ukrajna jövő évi pénzügyi szükségleteinek fedezésére havi 1,5 milliárd eurós, illetve összesen legfeljebb 18 milliárd eurós támogatási csomagot javasol. Az Európai Bizottság elnöke kiemelte, hogy az Európai Unió mindaddig támogatja Ukrajnát, amíg a hadban álló országnak arra szüksége van. Ezzel párhuzamosan Magyarország és Lengyelország – annak ellenére, hogy uniós tagállamok – a mai napig nem jutottak hozzá a jogosan járó uniós forrásokhoz – írja a kutatóközpont.

Vissza az oldal tetejére