Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay árnyékkormányának „fénysugarai”

Szűcs Gábor

2022.01.05. 16:40

Az egyesült, de azért napi szinten egymásba harapó ellenzék megnevezte azokat az – erős eufemizmussal élve – szakembereket, akik egy-egy terület felelősei lesznek a tavaszi választásokig, egyúttal az adott ügyekhez tart kommunikációs feladatokat is ellátják. Erős a verseny, de most csak a toplista dobogósait emeljük ki.

 

3. helyezett: Lukácsi Katalin – egyházi ügyek

Lukácsi Katalin az a nem éppen kiemelkedő jelentőségű néhai KDNP-s politikus, aki tehetség és teljesítmény hiányában azzal próbált meg kitűnni a tömegből, hogy a holokauszt emléknapja kapcsán egy meztelen képet osztott meg magáról. Hogy a nárcizmus miért alkalmas arra, hogy méltó módon emlékezzen meg valaki meggyilkolt zsidók millióira, nem tudjuk, az viszont biztos, hogy Lukácsi nem tette fel magát az ízléses politikusok térképére.

2. helyezett: Wittinghoff Tamás – önkormányzatiság

Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere, és egyúttal az a közéleti személyiség, akiről a 2019-es önkormányzati kampány hajrájában került ki egy szexvideó, amelyen egy prostituálttal látható. A választást egyébként megnyerte Wittinghoff, ahogy teszi ezt 1991 óta zsinórban. A botrány a Borkai-ügynél sokkal kisebb port kavart, ez azonban nem meglepő, hiszen, ahogy Tarlós István fogalmazott: a konzervatív szavazók nehezebben bocsátanak meg saját embereiknek egy ilyen történetet, mint a liberálisok.

1. helyezett: Fleck Zoltán – alkotmányozás

Az abszolút első helyezett, az alkotmányellenes vágyálmokat dédelgető alkotmányozásért felelős Fleck Zoltán. Fleck egy diktatúra iránt elkötelezett jogszociológus, aki egyúttal a baloldal kormányfő-jelöltje közjogi stábjának vezetője. Antidemokratikus meggyőződését több kijelentése is bizonyítja, így az a tavalyi nyilatkozata, miszerint „nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről, de ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után.” Ez, egyrészt, ellentmond az Alaptörvény B) cikk (1) bekezdésének, melynek értelmében Magyarország független, demokratikus jogállam, másrészt, közvetett beismerése annak, hogy hazánk mégsem rendelkezik a baloldal által folyamatosan hangoztatott jogállamiság-deficittel, azaz demokráciában élünk. Fleck, természetesen, hisz a feles többséggel történő alkotmányozásban, ráadásul egy november 29-i interjúban elmondta, hogy egy baloldali győzelem esetén az új alkotmányról a Fidesszel nem konzultálnának. Ezzel fittyet hányva a népi legitimációra és arra az alkotmányos alapelvre, hogy „minden hatalom forrása a nép”, ugyanis a lakosság jelentős részének, akik a jelenlegi kormánypártok képviselőit mandátumhoz juttatják, negligálnák az akaratát. Fleck egyébként régóta kapcsolatban áll Gyurcsány Ferenccel, így nem csoda, hogy ragadt rá valamennyi a szélsőbaloldal demokráciafelfogásából. 2009. március 15-én, amikor átvette a Szabad Sajtó-díjat Földes Györgytől, a Szabad Sajtó Alapítvány elnökétől, a DK akkor még MSZP-s elnöke személyesen gratulált neki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére