Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay árnyékkormányának „fénysugarai”

Szűcs Gábor

2022.01.05. 16:40

Az egyesült, de azért napi szinten egymásba harapó ellenzék megnevezte azokat az – erős eufemizmussal élve – szakembereket, akik egy-egy terület felelősei lesznek a tavaszi választásokig, egyúttal az adott ügyekhez tart kommunikációs feladatokat is ellátják. Erős a verseny, de most csak a toplista dobogósait emeljük ki.

 

3. helyezett: Lukácsi Katalin – egyházi ügyek

Lukácsi Katalin az a nem éppen kiemelkedő jelentőségű néhai KDNP-s politikus, aki tehetség és teljesítmény hiányában azzal próbált meg kitűnni a tömegből, hogy a holokauszt emléknapja kapcsán egy meztelen képet osztott meg magáról. Hogy a nárcizmus miért alkalmas arra, hogy méltó módon emlékezzen meg valaki meggyilkolt zsidók millióira, nem tudjuk, az viszont biztos, hogy Lukácsi nem tette fel magát az ízléses politikusok térképére.

2. helyezett: Wittinghoff Tamás – önkormányzatiság

Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere, és egyúttal az a közéleti személyiség, akiről a 2019-es önkormányzati kampány hajrájában került ki egy szexvideó, amelyen egy prostituálttal látható. A választást egyébként megnyerte Wittinghoff, ahogy teszi ezt 1991 óta zsinórban. A botrány a Borkai-ügynél sokkal kisebb port kavart, ez azonban nem meglepő, hiszen, ahogy Tarlós István fogalmazott: a konzervatív szavazók nehezebben bocsátanak meg saját embereiknek egy ilyen történetet, mint a liberálisok.

1. helyezett: Fleck Zoltán – alkotmányozás

Az abszolút első helyezett, az alkotmányellenes vágyálmokat dédelgető alkotmányozásért felelős Fleck Zoltán. Fleck egy diktatúra iránt elkötelezett jogszociológus, aki egyúttal a baloldal kormányfő-jelöltje közjogi stábjának vezetője. Antidemokratikus meggyőződését több kijelentése is bizonyítja, így az a tavalyi nyilatkozata, miszerint „nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről, de ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után.” Ez, egyrészt, ellentmond az Alaptörvény B) cikk (1) bekezdésének, melynek értelmében Magyarország független, demokratikus jogállam, másrészt, közvetett beismerése annak, hogy hazánk mégsem rendelkezik a baloldal által folyamatosan hangoztatott jogállamiság-deficittel, azaz demokráciában élünk. Fleck, természetesen, hisz a feles többséggel történő alkotmányozásban, ráadásul egy november 29-i interjúban elmondta, hogy egy baloldali győzelem esetén az új alkotmányról a Fidesszel nem konzultálnának. Ezzel fittyet hányva a népi legitimációra és arra az alkotmányos alapelvre, hogy „minden hatalom forrása a nép”, ugyanis a lakosság jelentős részének, akik a jelenlegi kormánypártok képviselőit mandátumhoz juttatják, negligálnák az akaratát. Fleck egyébként régóta kapcsolatban áll Gyurcsány Ferenccel, így nem csoda, hogy ragadt rá valamennyi a szélsőbaloldal demokráciafelfogásából. 2009. március 15-én, amikor átvette a Szabad Sajtó-díjat Földes Györgytől, a Szabad Sajtó Alapítvány elnökétől, a DK akkor még MSZP-s elnöke személyesen gratulált neki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Senki sem tudja, milyen hideg lesz a következő tél – újabb józan hang Németországból.

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében hétfőn.

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

Lehet a Fideszben keresni a hibát, hogy miért nincs ellenzéke, de nem a győztesek dolga a vesztesek helyett működőképes, ellenzéki politikát kitalálni. Más kérdés, hogy vannak olyanok, akiken segíteni sem lehetne. Közéjük tartozik többek közt a párt alapításba fogó Márki-Zay Péter is.

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

133 igen szavazattal megválasztotta az országgyűlés Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Az orosz gázembargó árnyékában Norvégia lehet, hogy mégsem ad elég gázt Európának.

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Erre szoktam mondani, hogy olyan sose lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére