Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az egyedüli vetélytárs tragikus halála sem elég ok arra, hogy visszalépjen az ellenzék mohácsi polgármesterjelöltje

Horváth Tamás

2019.10.02. 09:28

Az MSZP-s Csorbai Ferenc emberségből és tisztességből is elégtelenre vizsgázott.

Gyakorta esünk abba a hibába, hogy azt hisszük, a magyarországi ellenzék már elért egy olyan szintet, amelynél lejjebb már nem lehet süllyedni. Az élet azonban rendre megcáfolja a kissé naiv és jóhiszemű prekoncepcióinkat, s a baloldal bebizonyítja, hogy mindig van lejjebb.

Most éppen Mohácson áll a bál, ugyanis azután, hogy a város fideszes polgármestere, az idei választáson is rajthoz álló Szekó József pénteken tragikus körülmények között elhunyt, az MSZP-s Csorbai Ferenc bejelentette, dacára annak, hogy

az egyedüli vetélytársa meghalt, elindul az október 13-i választáson.

Teszi mindezt úgy, hogy még a DK, a Momentum és a Jobbik helyi képviselőjelöltjei is úgy nyilatkoztak, hogy Csorbainak a „tisztesség jegyében és a demokratikus választások érdekében” vissza kellene lépnie, hogy a mohácsiak egy időközi választáson dönthessenek arról, hogy Csorbait, vagy esetleg mást szeretnének polgármesterüknek.

Csorbai Ferenc, az MSZP mohácsi „úriembere”

Nyakó István, az MSZP szóvivője a HVG-nek elmondta, a párt mohácsi polgármesterjelöltje azért nem lép vissza, mert

ketten érezték magukat alkalmasnak a polgármesterségre, egyikük elhunyt, ettől ő még alkalmasnak érzi magát, meg is kapta a kellő támogatást.

A törvények nem teszik lehetővé, hogy az elhunyt polgármester jelölőszervezete, azaz a Fidesz új jelöltet állítson, így ha az MSZP-s politikus csak egy érvényes szavazatot is kap vasárnap, ő lesz Mohács polgármestere.

Csorbai egyébként 2014-ben mindössze 11,7 százalékot kapott, így jócskán kikapott a szavazatok

69 százalékát begyűjtő Szekó Józseftől.

A felmérések szerint idén sem lett volna sokkal több esélye, a fideszes polgármester tragikus halálát meglovagolva azonban megragadhatja a hatalmat. Bár ehhez alighanem a mohácsi embereknek is lesz egy-két szavuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére