Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szánthó Miklós: Győzelem

Zelenka Dóra

2019.05.29. 17:39

A jobboldalon is többekben felmerült a kérdés: most tényleg győztünk? Igen, győztünk.
Az eredmény, a fideszes győzelem pedig korántsem bizalmatlanságról tanúskodik: ez a bizalom az országban kialakult politikai és gazdasági stabilitásnak szól, és azt üzeni, hogy az elmúlt 9 év sokszor valóban konfliktusos, hazai és nemzetközi vitákkal, támadásokkal és ellentámadásokkal terhelt politikai teljesítményét a szavazók több mint fele értékeli

– írja az Alapjogokért Központ igazgatója.

Szánthó Miklós szerint, aki azzal jön, hogy a választáson otthon maradó „csendes többség” nem a kormánypártokra szavazott, az valóban parasztvakítóan populista.

„Mindenki, aki ismeri a ’90 utáni magyar politika dinamikáját, jól tudja, hogy egy 43% feletti részvétel nemcsak az eddigi EP-választások aktivitási szintjét haladja meg, de például a ’90-es önkormányzatiét (40, illetve 26% az akkori kétfordulós rendszerben), és a szintén ekkori országgyűlési választás második fordulójának (45%), illetve a ’94-es és ’98-as önkormányzati voksolás részvételi szintjének (43, illetve 47%) közelében van.”

Az Alapjogokért Központ igazgatója írásában leszögezi: zsinórban ez volt a tizenegyedik országos szavazás, melyet a jelenlegi kormánypártok megnyertek.

Akinek tehát szemernyi kétsége is lett volna, a kormányzó magyar pártszövetség minden tekintetben az EP-választás győztesének számít.

Szánthó Miklós megjegyzi: természetesen nem lehet hátradőlni, az eredményt nem szabad felül-, de alulértékelni sem. Hozzátette: a jobboldali bázisnak ezt a „nehézséget” kell megértenie, helyén kell kezelnie az eredményt, és látnia kell azt is, hogy az összeomlóban lévő ellenzéki oldalon (újabb) átalakulás indulhat be. Utalva itt a DK és a Momentum meglepő eredményeire, valamint az MSZP, Jobbik csúfos vereségére.

A teljes írás ITT olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére