Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rettegnek Merkelék a lengyelektõl

Bertha László

2015.10.26. 10:17

A németek szerint "sötét idõk" jönnek Európára a lengyel konzervatívok gyõzelme miatt.

A vártnál nagyobb arányú győzelmet aratott a vasárnapi lengyel választásokon a nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság.

A Kaczynski-féle Jog és Igazságosság győzelme rossz előjel lehet Németország számára, hiszen a párt többször is Angela Merkel nevéhez kötötte az európai bevándorlási válságot.

Az aggodalom és a rettegés jelei érezhetők már a német sajtóban is

A Deutsche Welle írása szerint az Európai Uniónak és Németországnak újra meggyűlhet a baja Lengyelországgal, hiszen az új kormány bevándorlásellenes politikát fog folytatni, illetve szembe megy majd mindazokkal, akik „másképp gondolkodnak”. A cikk szerint keményebb politika várható Moszkvával szemben is, mivel a párt amellett foglal állást, hogy a NATO-csapatok állandó jelleggel állomásozzanak az országban.

A tekintélyes német gazdasági lap, a Handelsbatt vészjósló kommentárt közölt Mathias Brüggmann tollából a lengyel választások estéjén.

A szerző szerint „sötét idők jönnek Európára”, mivel Lengyelország ismét Magyarország útjára lépett. Kemény idők várnak Merkelre is, mivel a Jog és Igazságosság őt tette meg a felelőssé a bevándorlási válság miatt, valamint az európai integrációt is fékezhetik, ami ugyancsak szembemegy a német politika szándékaival.

Brüggmann hatalmas pofonként értelmezi a választási eredményt mindazok számára, akik a mélyebb európai integráció és a migránsok tisztességes elosztása mellett kötelezték el magukat az EU-n belül. Kaczynskiék szeméri veti, hogy korábban meg akarták akadályozni a Lisszaboni Szerződést, illetve hónapokig akadályozták az Unió munkáját is, amikor kormányon voltak.

A lengyel konzervatívok választási győzelme most erősíti a bevándorlásellenességet és az euroszkepticizmust az országban, akárcsak a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor – írja a német újságíró.

Véleménye szerint ez egy rossz ómen Franciaország számára is, ahol a szélsőjobboldali „Marine Le Pen kopogtat a hatalom ajtaján”.

Ez egy fekete nap Angela Merkelnek”

Míg a korábbi jobbközép lengyel kormány támogatta az uniós bevándorlási kvótákat, ez most teljesen meg fog változni. Brüggmann szerint Lengyelország újra felcsatlakozik az Orbán-féle populista vonalra, akik Merkel ellen foglalnak állást a „menekültek igazságos” elosztását illetően. A szerző ehhez a vonalhoz sorolja még a cseh elnököt és a szlovák kormányfőt, Ficót is.

Az újságíró végül kifejti reményeit is, hogy a nagy támogatottságot szerző Beata Szydlo talán majd hátát fordít Kaczynskinak, és a „nyomasztó” nemzeti politika helyett majd a „pragmatikus” EU-párti politikát folytatja az új miniszterelnök.

A remény hal meg utoljára.

(dw.com, handelsblatt.com)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Karácsony ismét a levegőbe beszélt – Varga Mihály helyre tette!

Karácsony ismét a levegőbe beszélt – Varga Mihály helyre tette!

Karácsony Gergely a Facebookon kezdett bele ismét a szokásos hazudozásba azzal kapcsolatban, hogy a kormány elveszi a főváros pénzét, és tönkreteszi a fővárosi önkormányzatot. Varga Mihály erre reagálva adott pár matekleckét a baloldali városvezetőnek.

Dobrevék számára mindig is mucsaiak maradunk

Dobrevék számára mindig is mucsaiak maradunk

Az ember nem szívesen idézi fel azokat az időket, amikor a mai Demokratikus Koalíció karakteres elődje, az SZDSZ „mucsaizta” a magyarokat. Sőt, paradox módon a választók által a politika szemétdombjára hajított párt egyik korifeusa, Pető Iván – saját gallérjukat a bukás után is büszkén szidolozva – még azt is képes volt a képükbe vágni, hogy „az SZDSZ túl jó volt a mucsaiaknak”.

Vizsgálat indult a vírustagadó Gődénnyel hirdető cég ellen

Vizsgálat indult a vírustagadó Gődénnyel hirdető cég ellen

A koronavírushoz is körülbelül ennyire érthet a jó „doktor”.

Bojkottálta a miskolci Fidesz járványügyi mentőcsomagját a baloldali városvezetés

Bojkottálta a miskolci Fidesz járványügyi mentőcsomagját a baloldali városvezetés

A miskolci Fidesz csütörtökön nyújtott be egy indítványt a közgyűlésnek, amelyben javaslatokat tettek a baloldali városvezetésnek a vendéglátósok és taxisok megsegítésére. A baloldali városvezetés nem meglepő módon nemcsak nem támogatta, de napirendre sem vette a beadványt, amely közel 4000 bérlőt, sok száz családot és nyugdíjast segíthetne a járványhelyzetben.

Az amerikai fegyverkezési láz átterjedhet Európára is

Az amerikai fegyverkezési láz átterjedhet Európára is

A szigorú szabályok is eredményezhetik, hogy 35 millió illegális lőfegyver van forgalomban az EU-ban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére